PSD-istul Budăi îl ia la întrebări pe Isărescu despre opiniile personale din BNR

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 februarie 2018

PSD-istul Budăi îl ia la întrebări pe Isărescu despre opiniile personale din BNR

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) Mugur Isărescu este luat la întrebări de deputatul PSD Marius Constantin Budăi, preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, în legătură cu opiniile personale exprimate de angajaţii băncii centrale.

Concret, în cadrul unei interpelări, parlamentarul face referire la articolul publicat de domnul Lucian Croitoru, consilierul Guvernatorului BNR, pe platforma opiniibnr.ro, cu titlul "Îngrijorările domnului profesor Socol referitoare la vinovatul de serviciu".

Marius Constantin Budăi precizează, în textul interpelării: "În pofida «disclaimer»-ului menţionat pe platforma menţionată, potrivit căruia articolele publicate pe site-ul «OpiniiBNR.ro» reprezintă doar puncte de vedere personale ale unor specialişti BNR, care nu ar reflecta poziţia oficială a Băncii Naţionale a României, vă mărturisesc că îmi vine greu să fac o delimitare între aceste opinii personale ale domnului Lucian Croitoru şi poziţia sa oficială de consilier personal al Guvernatorului BNR.

Această dificultate este accentuată de faptul că domnul consilier Lucian Croitoru exprimă poziţii care contestă datele oficiale prezentate de Banca Naţională a României. Aşadar, dacă poate fi de înţeles caracterul personal al interpretărilor pe care le pot avea specialiştii BNR asupra unor date oficiale prezentate de această instituţie, este foarte greu de explicat când aceştia contestă pur şi simplu aceste date oficiale al Băncii Naţionale a României.

De pildă, afirmaţia domnului Lucian Croitoru că România ar fi îndeplinit doar 2 din cele 5 criterii de convergenţă la Zona Euro contrazice în mod direct «Raportul asupra inflaţiei» publicat, recent, de BNR, în care se arată că 4 din cele 5 criterii au fost îndeplinite:

«Rata medie anuală (IAPC) situată în limitele criteriului de la Maastricht corespunzător (1,1%)»; «Variaţia moderată a cursului de schimb leu-euro (în medie 1,7%)»;

«Mentinerea deficitului sub nivelul de referinţă de 3% din PIB în anul 2017»;

«Mentinerea ponderii datoriei publice sub 40%».

În aceste condiţii, este foarte greu ca un cititor al acestor opinii personale să facă abstracţie de calitatea oficială a domnului Lucian Croitoru de consilier al Guvernatorului BNR şi să nu se întrebe dacă dânsul nu are cumva acces la alte date decât cele prezentate oficial sau dacă nu cumva domnia sa şi consideră că datele BNR nu sunt foarte precise, ceea ce, în mod evident, afectează imaginea acestei instituţii şi poate induce confuzie în sistemul bancar din România".

PSD-istul consideră că "implicarea domnului consilier Lucian Croitoru în astfel de dispute publicistice, în care contestă datele oficiale ale instituţiei pe care o reprezintă, este de natură să afecteze imaginea şi credibilitatea Băncii Naţionale a României".

În acest context, Marius Constantin Budăi îi solicită Guvernatorului Mugur Isărescu să precizeze care este punctul său de vedere faţă de această situaţie şi să prezinte o confirmare că datele oficiale ale BNR sunt în continuare asumate de BNR.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Domnu' psd-ist, va ia la ochi primvicele Florica si vicele cu avutia nationala. Si nu o sa mai aveti spatiu la Antena 3!

    Io zic sa nu va mai luati de ingerii de la SRL-ul turnatorului securist Manole, ca se lasa greu, cu otet de Dragasani. 

    Of Doamne! Asta-i tot ce vede psd-ul?Vede picătura din ocean.Se face tântarul ca inteapa elefantul.Mai psd ,imi faci greață.

    După ce v-ați vandut lui manole in frunte cu Dragnea va faceti ca va încordată mușchii.E ceva campanie electorală și nu stim? 

    Aoleu, a dat buda peste BNR?

    1. Apa de ploaie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb