ZIARUL BURSA

21 februarie 2018
Ediţia din 15.08.2024
"Plafonarea dobânzilor este o practică europeană. Sunt foarte multe ţări din Europa care practică o limitare a dobânzilor şi am decis ca şi noi să intrăm în rândul lor. Măsura va fi valabilă şi pentru bănci şi pentru IFN, doar pentru contractele noi", a menţionat Daniel Cătălin Zamfir.

SENATORUL LIBERAL LOVEŞTE DIN NOU Zamfir plafonează dobânzile

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 21 februarie 2018

Senatorii au votat ca dobânda anuală efectivă să fie de maxim 2,5 ori mai mare decât dobânda cheie, pentru ipotecare  

Proiectul legislativ va merge la Camera Deputaţilor - for decizional

Senatorul Zamfir: "Am intrat astăzi în Europa şi în ceea ce priveşte modul de acordare a creditelor"

Senatorul PNL Daniel Cătălin Zamfir nu se dezminte. Proiectul său de lege privind plafonarea dobânzilor a fost primul pe ordinea de zi de ieri, în şedinţa comună a comisiilor de specialitate şi, în ciuda controverselor apărute între domnia sa şi alţi câţiva colegi de partid, printre care şi preşedintele Comisiei economice Florin Cîţu, liberalul a obţinut mai mult decât şi-a propus iniţial - nu doar limitarea dobânzilor remuneratorii şi penalizatoare, ci plafonarea dobânzii anuale efective percepute (DAE) de bănci şi IFN-uri.

Există unele divergenţe între stat şi OMV cu privire la majorarea de capital cu terenurile

CURTEA DE CONTURI, ÎN RAPORTUL DE AUDIT PE 2016: Există unele divergenţe între stat şi OMV cu privire la majorarea de capital cu terenurile

A.S.Piaţa de Capital / 21 februarie 2018

Curtea de Conturi a constatat, în raportul de audit pe anul 2016, neimplementarea unor măsuri dispuse anterior prin decizii, ca urmare a unor controale efectuate pe tema privatizării, la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, la Agenţia Domeniilor Statului, la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (actual DPAPS), la Direcţia Generală Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie (DGPAPSE), direcţie din cadrul Ministerului Energiei, şi la SC Electrica SA (la care, în acest moment, participaţiile statului sunt administrate de Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie SA (SAPE).

Societăţile comerciale privatizate nu au finalizat procesul de obţinere a certificatelor de proprietate pentru terenurile aflate în administrare la momentul privatizării, susţin oficialii Curţii de Conturi, în raportul de audit pe anul 2016, precizând că, pe cale de consecinţă, nu a avut loc majorarea capitalului social al societăţilor cu valoarea acestora şi transmiterea către entitatea cu atribuţii în domeniul privatizării a pachetului de acţiuni aferent.

Ce se ascunde în spatele virtuţii proclamate de Unilever?

Ce se ascunde în spatele virtuţii proclamate de Unilever?

Călin RecheaInternaţional / 21 februarie 2018

Călin Rechea

Corporaţia anglo-olandeză Unilever a luat zilele trecute o poziţie deosebit de ameninţătoare la adresa unor giganţi ai Internetului, cum sunt Google sau Facebook.

În cadrul unei conferinţe anuale din Statele Unite, IAB Annual Leadership Meeting, directorul de marketing al companiei, Keith Weed, a declarat că "Unilever nu doreşte să-şi promoveze produsele pe platforme care nu aduc o contribuţie socială pozitivă", după cum scrie Reuters.

George Constantin Păunescu controla Dac Air.

RAPORT AL CURŢII DE CONTURI 2016: Acţiunile fostei AVAS la 23 de societăţi comerciale, executate pentru despăgubiri către "Dac Air"

A.S.Piaţa de Capital / 21 februarie 2018

Acţiunile deţinute de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) la un număr de 23 de societăţi comerciale, în sumă de 19,25 milioane de lei, au fost executate silit, în 2016, în temeiul unui dosar de executare constituit în anul 2011, potrivit unui raport de audit al Curţii de Conturi, care arată că acest dosar a avut ca obiect punerea în executare a unei sentinţe comerciale a Tribunalului Bucureşti din anul 2010, prin care s-a dispus obligarea pârâtei AVAS la plata de despăgubiri către creditoarea SC "Dac Air" SA, cu titlu de prejudiciu efectiv suferit de reclamantă, în perioada 1.01-31.12.2004, ca urmare a neîn­deplinirii obligaţiei de efectuare a vărsămintelor, conform Con­venţiei-cadru nr. 1345/08.11.1996.

Jianu, CNIPMMR: "Riscăm să rămânem numai cu întreprinderile de stat şi cu multinaţionalele"

DIN CAUZA REVOLUŢIEI FISCALE Jianu, CNIPMMR: "Riscăm să rămânem numai cu întreprinderile de stat şi cu multinaţionalele"

RAMONA RADUMacroeconomie / 21 februarie 2018

Multe dintre micro­în­treprindrile şi întreprinderile mici din ţara noastră sunt supuse unui risc foarte mare, ca urmare a modificărilor fiscale intrate în vigoare de la 1 ianuarie anul curent, consideră Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

ExxonMobil şi OMV Petrom vor extrage 6 miliarde de metri cubi de gaze pe an din Marea Neagră

ANRM: ExxonMobil şi OMV Petrom vor extrage 6 miliarde de metri cubi de gaze pe an din Marea Neagră

Companii / 21 februarie 2018

ExxonMobil şi OMV Petrom vor extrage 6 miliarde de metri cubi de gaze pe an din blocul Neptun din Marea Neagră, din 2020-2021, iar România va produce în total 18-20 de miliarde de metri cubi de gaze, dacă vor fi dezvoltate toate proiectele din Marea Neagră, a declarat, ieri, Sorin Gal, director general în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), citat de Agerpres.

Majoritatea evenimentelor de securitate a datelor - cauzate de proprii angajaţi

OPINII Majoritatea evenimentelor de securitate a datelor - cauzate de proprii angajaţi

Aurelia Dinu, Managing Partner Connect PRO, firmă de consultanţă în managementCompanii / 21 februarie 2018

Atât la nivel european, cât şi în Statele Unite ale Americii, studiile făcute pe ultimii 15 ani pe tema evenimentelor de securitate a datelor au relevat un lucru pe cât de clar, pe atât de surprinzător: în proporţie de peste 85% pentru spaţiul european şi de peste 80% în Statele Unite, evenimentele de securitate a datelor sunt cauzate din interiorul organizaţiilor (fie ele private, fie publice), de către proprii angajaţi.

Clubul Primăriei Capitalei, atractiv pentru handbaliste din întreaga lume

SPORT ŞI BANI Clubul Primăriei Capitalei, atractiv pentru handbaliste din întreaga lume

D.N.Sport / 21 februarie 2018

Handbaliste din toată Europa îşi doresc să evolueze pentru echipa finanţată de Primăria Capitalei, dovedind că şi în sport a devenit profitabil să "lucrezi la stat". CSM Bucureşti s-a impus foarte rapid în handbalul feminin, până acum a cucerit o Ligă a Campionilor (2016) şi în sezonul precedent s-a clasat pe locul 3 în aceeaşi competiţie, iar pe plan intern a câştigat trei titluri de campioană (2015, 2016, 2017) două Cupe ale României (2016, 2017) şi două Supercupe (2016, 2017).

Italia cere UE să verifice facilităţile oferite de statele est-europene investitorilor

Italia cere UE să verifice facilităţile oferite de statele est-europene investitorilor

Internaţional / 21 februarie 2018

Ministrul italian al Dezvoltării Economice, Carlo Calenda, vrea să găsească, împreună cu oficiali ai Comisiei Europene, o soluţie la intenţia grupului american "Whirlpool" de a muta o uzină din Italia în Slovacia, transmite AFP. Carlo Calenda îi solicită comisarului european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, "să verifice dacă facilităţile destinate atragerii de investiţii străine în Slovacia respectă normele europene care interzic acordarea de ajutoare de stat", conform Agerpres.

Volumul rămâne sub valoarea medie din 2018

BVB Volumul rămâne sub valoarea medie din 2018

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 21 februarie 2018

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri preponderent în scădere, singurul indice ce a cunoscut o creştere fiind BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), care a urcat cu 0,12%.

Farmaceutica Remedia revine pe podiumul creşterilor de la bursă

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 12 FEBRUARIE - 19 FEBRUARIE Farmaceutica Remedia revine pe podiumul creşterilor de la bursă

A.I.Investiţii Personale / 21 februarie 2018

Beneficiind de o creştere substanţială a preţului acţiunilor după publicarea rezultatelor financiare preliminare pentru anul trecut, titlurile Farmaceutica Remedia (RMAH) revin în topul creşterilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) din ultima săptămână (intervalul 12 februarie - 19 februarie), cu un salt de 10,41%, în raport cu moneda euro.

Ameţeala, tîndăleala, răzgîndeala

CORNEL CODIŢĂEditorial / 21 februarie 2018

CORNEL CODIŢĂ

Priveşti, stai şi te gîndeşti şi tot nu pricepi cum face politicianul nostru, aşa cum îl ştiţi, cu toate păcatele şi bubele rele în cap, incapabil, precar în mai toate compartimentele de personalitate, de la pregătire şcolar-profesională, pînă la structură morală, lipsit de oricare dintre virtuţile necesare celui mai simplu, elementar, proces de construcţie, de acţiune socială cu efecte pozitive, cum reuşeşte el, deci, să cîştige, aproape fără excepţie, toate bătăliile împotriva alegătorilor, a societăţii, a celor care l-au făcut "om de stat", "om de vază", "om cu stare", "om"!

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 21 februarie 2018

MACRO NEWSLETTER 21 februarie 2018

Internaţional / 21 februarie 2018

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au temperat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 2,1%, de la 2,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după un avans de 0,2% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo