ÎNTÂLNIRE ÎNTRE PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR ŞI AMBASADORUL STATELOR UNITE Dragnea: "Am discutat cu Klemm despre dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului strategic"

Ziarul BURSA #Politică / 21 februarie 2018

Dragnea: "Am discutat cu Klemm despre dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului strategic"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat marţi că a discutat cu ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, despre dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, preşedintele PSD declarându-se "nemulţumit" de faptul că aceasta este foarte puţin dezvoltată. El a mai spus că Hans Klemm este cel care a solicitat această întâlnire acum câteva săptămâni.

Liderul PSD a declarat: "Am discutat despre dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului strategic, pentru că eu sunt în continuare nemulţumit de faptul că, în cadrul acestui Parteneriat strategic cu SUA, foarte important pentru România, vital pentru România, este dezvoltată în ultimul an foarte bine componenta militară, dar este foarte puţin dezvoltată componenta economică. Din păcate, în cadrul acestui parteneriat România nu a câştigat din punct de vedere economic atât cât ar fi putut să câştige (...) Sunt ţări care au câştigat chiar mai mult".

El mai susţine că a discutat cu Hans Klemm şi despre NATO, dar şi despre angajamentul României de a dezvolta parteneriatul pe industria de apărare.

"Am discutat, de asemenea, despre situaţia din cadrul NATO şi puţin despre discuţiile care au avut loc la Munchen, la acea întâlnire foarte importantă, despre angajamentul nostru în continuare de a dezvolta parteneriatul pe industria de apărare, cu dorinţa noastră fermă ca, în cadrul acestei cooperări, industria de apărare din România să se dezvolte", a afirmat preşedintele Camerei, potrivit News.ro.

Întrebat dacă alte companii americane s-au arătat interesate să investească în România, Liviu Dragnea a spus că s-a întâlnit anul trecut cu reprezentanţii unui forum şi au stabilit organizarea unui eveniment la care să participe companii din SUA, dar apoi acestea nu au venit să investească.

Dragnea: "Subiectul justiţiei nu a fost pe agendă"

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai declarat că la întâlnirea cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, subiectul justiţiei nu a fost pe agendă şi, dacă diplomatul american ar fi deschis subiectul, el ar fi refuzat să discute.

Întrebat dacă subiectul justiţiei nu a fost deloc atins la întâlnire, Liviu Dragnea a răspuns: "Nu, nu a fost pe agenda de discuţie şi vreau să vă spun că, şi dacă ar fi deschis acest subiect, eu aş fi refuzat să discut".

Chestionat de ce ar fi refuzat, preşedintele Camerei a replicat: "Probabil că vă referiţi la discuţia momentului, cu DNA. Atâta timp cât eu şi nici această instituţie nu este pe lanţul decizional, lanţul instituţional, nu avea ce să discute cu mine".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi ambasadorul SUA, Hans Klemm, au discutat, la întâlnirea de marţi, despre elaborarea şi implementarea unui plan de acţiuni de lucru pentru a întări şi aprofunda parteneriatul strategic între România şi SUA, precizează un comunicat dat publicităţii de cabinetul lui Dragnea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb