SPORT ŞI BANI Clubul Primăriei Capitalei, atractiv pentru handbaliste din întreaga lume

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 21 februarie 2018

Clubul Primăriei Capitalei, atractiv pentru handbaliste din întreaga lume

Handbaliste din toată Europa îşi doresc să evolueze pentru echipa finanţată de Primăria Capitalei, dovedind că şi în sport a devenit profitabil să "lucrezi la stat". CSM Bucureşti s-a impus foarte rapid în handbalul feminin, până acum a cucerit o Ligă a Campionilor (2016) şi în sezonul precedent s-a clasat pe locul 3 în aceeaşi competiţie, iar pe plan intern a câştigat trei titluri de campioană (2015, 2016, 2017) două Cupe ale României (2016, 2017) şi două Supercupe (2016, 2017).

Jucătoare de mare valoare sunt aduse an de an la CSM Bucureşti - inclusiv cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu - contractele acestora fiind la cel mai înalt nivel. Ca dovadă, în această săptămână cinci jucătoare, Oana Manea, Paula Ungureanu, Jelena Grubisic (Croaţia), Majda Mehmedovic (Muntenegru) şi Iulia Curea, şi-au prelungit contractele cu echipa. Aceste prelungiri de contracte survin după ce conducerea clubului a anunţat că din vară trei jucătoare de la Vardar Skopje, o altă forţă în handbalul european, vor evolua pentru CSM: Andrea Lekic (Serbia - cea mai bună jucătoare a lumii şi câştigătoare a Ligii Campionilor în 2013), Dragana Cvijic (Serbia - a câştigat Liga Campionilor în 2015 cu formaţia Budugnost Podgorica) şi Jovanka Radicevic (Muntenegru - campioană europeană în 2012 şi vicecampioană olimpică, are în palmares şi o Ligă a Campionilor, obţinută cu Gyori Audi ETO KC în 2013). Din vară, CSMB se va despărţi de franţuzoaicele Gnonsiane Niombla şi Camille Ayglon Saurina, care s-au înţeles deja cu Metz, respectiv Nantes, dar plecările acestora sunt deja acoperite.

Jelena Grubisic, MVP-ul Ligii Campionilor în 2016, se declară foarte mulţumită de nivelul echipei: "Sunt aici de trei ani, sunt foarte mulţumită, sunt fericită cu handbalul pe care îl jucăm, tot timpul am avut o echipă excelentă. Este o atmosferă plăcută, fetele sunt de treabă şi eu sunt foarte fericită aici". Andrea Lekic a explicat de ce a ales să vină la Bucureşti: "Am ales CSM pentru că este unul dintre cele mai mari cluburi din Europa şi îşi doresc să cucerească Liga Campionilor în fiecare an. Aceasta este ambiţia mea principală şi sunt foarte încântată că o să evoluez alături de atâtea jucătoare bune. Cunosc o mare parte din viitoarele colege şi sunt convinsă că mă vor ajuta să mă adaptez cât mai repede. Am auzit o mulţime de lucruri frumoase despre Bucureşti şi abia aştept să descopăr oraşul". Echipa este antrenată de Helle Thomsen (Danemarca), iar în lot se regăsesc jucătoare din Norvegia, Croaţia, Muntenegru, Serbia, Belarus, Suedia, Danemarca, Franţa. În ultimii ani, pentru CSM au mai evoluat jucătoare şi din Spania, Rusia, Ucraina şi Brazilia. Nu toată lumea apreciază însă acest proiect. Mai mulţi oameni de handbal consideră că nu este normal să fie aduse atât de multe jucătoare din străinătate şi să fie plătite din bani publici, competiţia internă fiind mult dezechilibrată din această cauză. Cunoscutul antrenor de handbal, Gheorghe Tadici şi-a exprimat îndoiala că această "multinaţională" ajută cu adevărat handbalul autohton.

În 2017, Clubul Sportiv al Primăriei a avut un buget de 60 de milioane de lei, aproximativ 13 milioane de euro, o sumă similar urmând să fie alocată şi pentru acest sezon. Bugetul clubului este împărţit la toate secţiile sportive (atletism, baschet, handbal, motociclism, rugby, şah, tenis, volei), dar cea mai mare sumă este destinată handbalului feminin.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pentru handbalul feminin, salariile oferite de CSM BUCURESTI, de 25, 000-35,000 euro lunar sunt la limita superioara!!!!Cristina NEAGU este platita cu peste 350,000 euro anual....Ce mai este de discutat???????

    1. Jucătoare de mare valoare sunt aduse an de an la CSM Bucureşti - inclusiv cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu.... 

      apoi....

      ....Andrea Lekic (Serbia - cea mai bună jucătoare a lumii ...??  

    Cum la Bucuresti se poate finanta un club din bani publici si in alte orase nu?Oare consilierii locali tin cont de prioritatile cetatenilor cand voteaza bugetul primariei?Grija mare ca la Ramnicu Valcea cineva face puscarie pentru modul in care a finanat echipa de handbal...

    Apropo de Valcea , salutari cu drag fostei handbaliste Adina Meirosu,cea mai deosebita sportiva a anilor trecuti...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb