LIVIU ROGOJINARU, CNIPMMR: "Sunt necesare măsuri de îmbunătăţire a programului Start-Up Nation"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii / 21 februarie 2018

"Sunt necesare măsuri de îmbunătăţire a programului Start-Up Nation"

Florin Jianu, CNIPMMR: "Vânzarea de proiecte Start-Up Nation nu este ilegală, dar este imorală"

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) susţine importanţa şi necesitatea implementării unor măsuri de îmbunătăţire a proiectului Start-Up Nation 2018, astfel încât acesta să fie adaptat necesităţilor reale ale beneficiarilor, a subliniat, ieri, într-o conferinţă de presă, Liviu Rogojinaru, secretarul general al CNIPMMR.

În ceea ce priveşte vânzarea de proiecte, din programul Start-Up Nation, pe anumite site-uri, Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, a subliniat faptul că, deşi această acţiune nu este ilegală, ea este imorală.

Domnia sa a menţionat că situaţia poate fi stopată prin două metode, fie prin modificarea ordonanţei de urgenţă privind stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii (OUG 10/2017), astfel încât aceasta să stipuleze că nu se poate înstrăina mai mult de 49% din cuantumul părţilor sociale ale unei firme, fie să se revină la programul pentru întreprinzătorii debutanţi (n.r. firmele create în cadrul Start-Up Nation să fie de tip SRL-D), iar părţile sociale să nu poată fi înstrăinate.

Domnul Jianu a explicat: "Aţi văzut acea problemă care a apărut cu privire la vânzarea de firme pe unele site-uri. Am văzut, în egală măsură, şi comunicatul trimis de minister care a spus că nu este ilegal acest lucru. Într-adevăr, nu este ilegal, dar este imoral. Nu poţi să mergi într-un program cerând nişte bani pentru o idee de afaceri, după care să te duci să o vinzi pe internet sau în altă parte".

Totodată, preşedintele CNIPMMR mai propune ca Start-Up Nation să nu mai fie în sfera ministerului de resort, ci să treacă la implementatori privaţi (n.r. bănci sau alţi actori), iar la MMACA să rămână doar partea de monitorizare a programului.

În acest fel, ar fi tăiate foarte multe dintre etape, lucrurile ar fi simplificate, iar întregul proces nu va mai fi greoi, a adăugat domnia sa.

De asemenea, Florin Jianu a subliniat şi importanţa respectării principiului complementarităţii finanţării la nivel teritorial şi naţional, amintind de cele 195 de proiecte din România Start-Up Plus, cu finanţare europeană, asemănătoare Start-Up Nation, care au demarat, în acest an în ţară, având obiect de activitate la nivel regional.

Domnia sa susţine că statul şi Guvernul ar trebui să ia măsuri de complementaritate, iar astfel cel puţin 60-70% din Start-Up Nation să fie alocat în regiunea Bucureşti-Ilfov (exclusă de la finanţările europene) şi în zonele rurale, de asemenea excluse la nivelul programelor România Start-Up Plus.

Potrivit domnului Liviu Rogojinaru, rezultatele, incluse în statistica Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, de la începutul acestei luni, arătau că s-au înscris în program 19.297 de aplicanţi, au fost evaluate şi verificate din punct de vedere al eligibilităţii 10.000 de planuri de afaceri şi au fost semnate 8.444 de contracte.

Conform domnului Rogojinaru, dintre acestea, în prezent, sunt 938 de dosare de decont depuse de către beneficiari, 787de deconturi aprobate, 563 de dosare plătite, 4.920 de credite punte aprobate, 1.764 de dosare aprobate de către FNGCIMM şi 383 de dosare în analiză la bănci.

Programul Start-Up Nation este unul de succes, care trebuie continuat şi căruia trebuie să îi adăugăm, constant, noi componente, pentru a fi îmbunătăţit, a conchis domnul Jianu.

CNIPMMR propune realizarea unei proceduri unice care să fie respectată de către toate agenţiile teritoriale, astfel încât să nu mai existe discrepanţe în modul de evaluare şi implementare a proiectelor similare în diferite regiuni ale ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb