Moţiunea simplă împotriva minis-trului justiţiei, depusă de parlamentarii opoziţiei, care urma, iniţial, să fie dezbătută şi votată în şedinţa de plen, de ieri, a Senatului, a fost amânată pentru mâine. Amânarea ar fi fost generată de absenţa motivată a mai multor senatori, aflaţi în străinătate, absenţă ce ar fi putut duce la o lipsă de cvorum în plenul de ieri, dar şi de agenda ministrului Tudorel Toader, care nu i-ar fi permis prezenţa, ieri după-amiază, în plenul Senatului.
Moţiunea împotriva lui Tudorel Toader va fi dezbătută şi supusă votării, în condiţiile în care, la sfârşitul săptămânii trecute, liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat nemulţumit de ministrul justiţiei şi a spus că decizia remanierii acestuia aparţine strict şefului Guvernului.
La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, că va lua o decizie cu privire la demiterea ministrului Justiţiei după ce va asculta părerea colegilor în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD. Dăncilă Premierul a precizat că va prezenta social-democraţilor evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader: "O decizie o voi lua în cadrul Comitetului Executiv Naţional, când am să ascult şi părerea colegilor mei şi o să îmi spun şi eu părerea. O evaluare o prezint tot în Comitetul Executiv Naţional. Suntem un guvern politic, suntem susţinuţi politic şi este foarte bine ca aces-te discuţii să le avem în cadru politic, în cadrul CEx. După ce vom lua aceas-tă voi ieşi public şi am să o comunic".
Amintim că Liviu Dragnea l-a avertizat, vineri, pe Tudorel Toader că nu mai poate continua aşa, anunţând de luni bune ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală, dar fără să facă nimic. Preşedintele PSD a spus: "În ceea ce priveşte codurile, Parlamentul să îşi urmeze cursul. Aceste legi trebuie să fe finalizate. Gvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare. Nu putem să lăsăm să se discute despre teme parazit luni de zile. (...) Nu mă interesează ce se întâmplă la Ministerul Justiţiei. Am înţeles că zeci de acte normative sunt blocate, întârziate de func-ţionarii acestui minister. Dacă este adevărat, atunci este un lucru grav, pentru că împiedică realizarea unor proiecte menite să ducă la dezvoltarea nivelului de trai al cetăţenilor".
Faţă de afirmaţiile lui Liviu Drag-nea, ministrul Tudorel Toader a precizat pe pagina oficială de Facebook că, pentru a iniţia o ordonanţă de urgenţă, trebuie stabilită care este urgenţa adoptării unui astfel de act normativ. Ministrul de resort a lăsat astfel să se înţeleagă că nu el este cel care a promis că va da aceste ordonanţe de urgenţă, ci cu totul alte persoane. De altfel, în ultimele luni, Tudorel Toader a afirmat de mai multe ori că, dacă Guvernul îşi asumă politic aceste ordonanţe de urgenţă, el le va iniţia şi le va trimite pe circuitul de avizare. Cum premierul Viorica Dăncilă nu a făcut nicio declaraţie publică în legătură cu asumarea politică a unor astfel de acte normative, ministrul justiţiei a acţionat în consecinţă şi a tărăgănat orice demers în modificarea prin Guvern a Codului penal şi Codului de procedură penală.
1. # A-i dat de MICHIDUŢĂ TT !!!
(mesaj trimis de anonim în data de 10.04.2019, 13:17)
ăști TE pun să mergi în MÂINI pe la Km ,, 0 " : în pielia GOALĂ.....