PSD propune modificarea Legii finanţării partidelor şi a campaniilor electorale

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 5 august 2008

Legii finanţării partidelor şi a campaniilor electorale

Parlamentarii Partidului Social Democrat (PSD) intenţionează să modifice, printr-o propunere de act normativ, actualul cadru legal de finanţare a partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al grupurilor parlamentare PSD, deputatul Nicolae-Duvăz, măsura îşi propune să limiteze cheltuielile electorale şi să asigure trans-parenţă în ceea ce priveşte sursele de finanţare. Nicolae Duvăz a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că foarte probabil PSD va iniţia un act normativ în acest sens în luna septembrie. Domnia sa a explicat: "Alegerile locale au dovedit că alocările de bani au devenit o metodă pentru unii, de a intra în politică. Pentru a nu transforma colegiile uninominale în nişte instituţii de licitaţie financiară de genul , vom cere reglementări clare în privinţa limitării clare a finanţărilor şi cheltuielilor din campania electorală şi, totodată, vom deschide poarta trans-parentizării acestor finanţări şi sponsorizări".

Potrivit deputatului, prin acest demers, PSD intenţionea-ză ca, acolo unde au loc spons-orizări, să fie cunoscută şi sursa de provenienţă a fondurilor, iar candidaţii sponsorizaţi să-şi asume totodată şi responsabilitatea finanţării.

Nicolae Duvăz a dat drept exemplu situaţia afişajului electoral: "Marele afişaj pe panourile electorale nu are legătură cu campania. În România există această limitare, dar nu a fost respectată. Un astfel de afişaj nu există în Germania sau în ţările civilizate".

Pe de altă parte, social-democraţii mai doresc ca, cu 90 de zile înainte de alegeri, să se interzică cadourile publicitare constând, în principal, în pungi umplute cu alimente "cu chipul zâmbitor al candidatului şi cu sigla partidului din care acesta face parte".

Nicolae Duvăz a apreciat că o asemenea procedură umileşte cetăţenii, actele de caritate putând să aibă loc, în opinia sa, şi înafara campaniilor electorale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb