PSD propune un pact intern proeuropean

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 25 august 2005

Adrian Severin, deputat şi directorul departamentului pentru relaţii externe al PSD, susţine că social-democraţii sînt gata în orice moment să ofere tot sprijinul guvernului în probleme de politică externă. În acest sens, domnia sa a afirmat că PSD este gata să dea un conţinut concret în ceea ce priveşte un "pact intern prin care toate forţele politice parlamentare să se unească în vederea aderării la Uniunea Europeană".

Adrian Severin a prezentat, într-o conferinţă de presă desfăşurată ieri, unele puncte de vedere ale Partidului Social Democrat despre politica externă dusă de actualul guvern. Severin a declarat că interesul pentru politica externă a ţării a căzut în plan secund în ultima perioadă, în atenţia Coaliţiei guvernamentale primînd "remanieri de suprafaţă".

În altă ordine de idei, reprezentantul PSD şi-a exprimat îngrijorarea faţă de procedura cvasisecretă privind decizia guvernului de a renunţa la datoria Irakului faţă de România. Amintim în acest sens că, la finele săptămînii trecute, PSD a cerut audierea lui Ionuţ Popescu, ministrul finanţelor la acea dată, pentru a justifica această decizie. "Ştergerea completă şi necondiţionată a peste două miliarde de dolari din datoria pe care Irakul o are faţă de România este un gest intolerabil", declara, sîmbătă, preşedintele PSD, Mircea Geoană.

Pe de altă parte, social-democraţii iau în calcul şi posibilitatea declanşării grevei parlamentare şi a retragerii reprezentanţilor săi din adminis-traţia publică locală, în cazul în care Coaliţia aflată la putere va continua demersurile pentru schimbarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului. La aceasta se va recurge însă în ultimă instanţă, a declarat Severin, în cazul în care toate celelalte acţiuni de atitudine politică ale PSD vor eşua. Domnia sa a menţionat că pînă la un asemenea gest se va încerca să se meargă pe calea dialogului politic şi a soluţiei juridice. "Sîntem deschişi la dialog, dar avem în vedere şi soluţia juridică, respectiv Curtea Constituţională", a spus deputatul PSD. Totodată, Adrian Severin şi-a exprimat speranţa că Justiţia va acţiona în mod "curajos şi înţelept", fără a se lăsa timorată de actuala putere. Se va acţiona însă şi pe plan extern pentru a crea un cadru al "solidarităţii transfrontaliere", astfel încît Constituţia României să fie respectată de majoritatea guvernamentală, a încheiat deputatul PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb