PSD s-a sfătuit cu Ion Iliescu în legătură cu epurarea partidului

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 6 iulie 2004

Preşedintele ţării îndeamnă la luptă împotriva corupţiei şi a birocraţiei

PSD ar trebui să se pregătească cu mare grijă pentru alegerile din toamnă şi să înveţe din semnalul dat de electorat la scrutinul pentru locale, potrivit mesajului transmis de preşedintele Ion Iliescu conducerii PSD, în cadrul unei întîlniri desfăşurate ieri.

Liderii PSD s-au dus în faţa preşedintelui cu propunerea de restrîngere a componenţei Delegaţiei Permanente la 5-7 vicepreşedinţi, de la 18, cîţi sînt în prezent. Totodată, Adrian Năstase a propus ca partidul să organizeze, în interiorul său, alegeri pentru desemnarea candidaţilor la parlamentare. Într-un fel, Adrian Năstase a recunoscut eşecul politicii sale de a impune candidaţi de la centru, cum a fost cazul celor doi miniştri aruncaţi în luptă pentru primăriile Bucureştiului şi Clujului. Liderul PSD a admis că cea mai bună metodă de stabilire a candidaţilor o reprezintă competiţia internă.

După ce i-a ascultat pe liderii PSD, Ion Iliescu a criticat partidul pentru lipsa de fermitate în lupta împotriva corupţiei şi a birocraţiei. Potrivit purtătorului de cuvînt al şefului statului, Corina Creţu, preşedintele i-ar fi îndemnat pe social-democraţi să fie mai aproape de oameni şi de problemele lor. Potrivit unor surse din PSD, conducerea partidului ar urma să discute, în perioada următoare, schimbarea mesajului şi a imaginii partidului. Corina Creţu a confirmat că a fost discutată configuraţia scenei politice după alegerile locale, însă a negat că Ion Iliescu ar fi făcut aprecieri în legătură cu viaţa internă a PSD.

Se pare că Iliescu nu s-a arătat prea mulţumit de actualele demisii din partid, considerînd că acestea nu schimbă foarte mult imaginea PSD. Potrivit lui Ion Iliescu, PSD trebuie să elaboreze un nou mesaj, pînă la data de 16 iulie.

Preşedintele i-a avertizat pe Adrian Năstase şi echipa sa că, în afară de problema partidului, PSD trebuie să soluţioneze problema negocierilor cu Uniunea Europeană. Ion Iliescu a făcut, din nou, un apel la toate forţele politice pentru sprijinirea procesului de integrare europeană.

Corina Creţu susţine că Ion Iliescu "a spus ce avea de spus", iar în continuare va urmări cu interes Congresul PSD din luna august, care va stabili dacă partidul se restructurează sau nu, şi ce se va întîmpla cu "greii" formaţiunii, care au pierdut la locale. Purtătorul de cuvînt al preşedintelui a negat că ar fi existat vreo discuţie privind o posibilă remaniere guvernamentală.

Deşi preşedintele s-a arătat deschis la analize politice cu toate partidele, Preşedinţia nu a adresat, pînă la ora actuală, o invitaţie în acest sens altei formaţiuni, în afară de PSD.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb