PSD şi PNL merg pe liste separate la europarlamentare

Ziarul BURSA #Politică / 23 aprilie 2013

PSD şi PNL merg pe liste separate la europarlamentare

Preşedintele PNL, Crin An­tonescu, a declarat, ieri, că este normal ca PSD şi PNL să meargă pe liste separate la europarlamentare şi că ar fi fost de preferat un anunţ făcut de către USL, nu unilateral, doar de PSD, precizând însă că PNL nu este de acord cu începerea de luni a campaniei electorale.

Antonescu a spus că este normal ca PSD şi PNL să candideze pe liste separate la europarlamentare pentru că aceste alegeri sunt "de culoare, de familie politică europeană".

Liderul liberal a spus că PNL nu este de acord cu începerea campaniei electorale pentru europarlamentare înainte cu un an de data acestor alegeri: "Sper că Ponta a vorbit simbolic, nu este nevoie de o campanie de un an".

El a ţinut să sublinieze însă că PNL rămâne parte la guvernare şi îşi asumă această responsabilitate: "PNL consideră că e normal să mergem pe liste separate, am vorbit şi noi despre acest lucru. Alegerile europarlamentare sunt alegeri prin excelenţă de culoare şi de familie politică, suntem aliaţi, facem însă parte din familii politice diferite, acest lucru nu are cum să se schimbe până la anul pe vremea asta (...) Cred că era de preferat ca să fi avut o discuţie şi o decizie în interiorul USL, aceeaşi, de a candida pe liste separate, ar fi fost de preferat decât acest anunţ unilateral".

Crin Antonescu a mai a menţionat că prioritatea USL nu trebuie să fie o campanie electorală de un an de zile, nici prioritatea Guvernului, ci "coeziunea şi coerenţa şi succesul actului de guvernare, modificarea Constituţiei, regionalizarea".

Antonescu a precizat că, în principiu, ţinta pe care PNL o urmăreşte pentru europarlamentare este de 25-30% din opţiunile alegătorilor.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD, că de luni (n.r. ieri) partidul intră în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, el arătând că PSD nu se va mai afla în luna mai 2014 sub "umbrela USL". Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că lipsa de solidaritate din PNL, în urma căreia mai mulţi liberali critică Guvernul, va costa PNL în preferinţele electorale şi implicit pe Crin Antonescu, precizând că în acest moment raportul electoral este de 2 la 1 între PSD şi PNL.

Antonescu: "Cei implicaţi în Iniţiativa România Liberală nu au de ce să mai fie membri ai PNL"

Preşedintele PNL, Crin Antones­cu, spune că că membrii partidului care sunt implicaţi în Iniţiativa Româ­nia Liberală nu au de ce să mai fie membri de partid, din moment ce militează împotriva PNL, precizând că nu poate fi acceptată "bigamia politică", deoarece înseamnă promiscuitate. Antonescu a fost întrebat cum vede lansarea de luni după- amiază a Iniţiativei România Liberală, promovată de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Domnia sa a spus: "Că e mare, că e mică, fundaţia, aşezământul respectiv - cum doriţi să-i spuneţi - nu dăunează PNL. Că PNL, soarta sa, scorul său politic, reuşitele sale sau nereuşitele sale nu pot fi influenţate de astfel de grupuscule fără legitimitate, fără consistenţă, aşa cum există informaţiile. Altceva însă trebuie spus foarte limpede. Este inacceptabil ca vreun membru al PNL să facă parte, să susţină, să se asocieze în vreun fel cu un grup de oameni al cărui document fondator şi fundamental este îndreptat în totalitate împotriva PNL, nici măcar a preşedintelui PNL, ca de obicei. Este pur şi simplu un micuţ şi plicticos manifest anti-PNL".

Liderul PNL a precizat că, având în vedere că în Iniţiativa România Liberală participă şi alţi politicieni din alte formaţiuni politice în opoziţie cu PNL, "rezultă că este cu totul şi cu totul inacceptabil şi nu va fi tolerat ca vreun membru al PNL să se asocieze cu aşa ceva".

"Se poate ca în PNL să nu fii de acord, nici măcar cu deciziile unui congres, darămite cu conducerea. Se poate să faci la nesfârşit vocalize publice pe chestia asta, trăieşti bine mersi. Dar acest tip de bigamie politică nu poate fi tolerat, pentru că am intra în promiscuitate şi critica justificată sau nu, publică sau nu e pentru noi de înţeles, promiscuitatea politică nu", a mai spus Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că "inacceptabil" înseamnă că cei implicaţi în Iniţiativa România Liberală nu vor mai fi membri ai partidului. "Fie printr-o decizie demnă, şi anume plecarea din PNL, din vreme ce mă asociez unei construcţii de la asta pleacă - de la faptul că în conformitate cu manifestul ei PNL este aproape nefrecventabil - dacă membrul respectiv nu are această demnitate este exclus, este simplu, asta în­seamnă inac­ceptabil", a declarat Antonescu.

Platforma politico-civică Iniţiativa România Liberală, care îi are printre membrii fondatori pe Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun, a fost lansată ieri, la eveniment fiind invitaţi să participe şi Mihai Răzvan Ungureanu şi Sever Voinescu.

Antonescu: "Nu cred că e nevoie de pact de neagresiune la europarlamentare"

Preşedintele PNL a mai spus ieri, în ceea ce priveşte campania pentru europarlamentare, că nu crede că există necesitatea semnării unui pact de neagresiune între PSD şi PNL, deoarece contează pe maturitatea liderilor USL. Antonescu a fost întrebat cum vede ideea avansată de unii social-democraţi pentru semnarea unui pact de neagresiune între PSD şi PNL la europarlamentare: "Eu sincer nu cred că e nevoie să semnezi o foaie de hârtie în plus atunci când ai maturitatea şi autoritatea să-ţi impui, în primul rând ţie, o anumită conduită şi când contezi pe solidaritatea unui parteneriat şi ai motive să aştepţi şi de la partener acelaşi lucru".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb