PSD: Tăriceanu şi Băsescu au uitat de problemele sociale

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 16 iulie 2008

PSD: Tăriceanu şi Băsescu au uitat de problemele sociale

Preşedintele PSD, Mircea Geoană le-a reamintit, ieri, premierului Călin Popescu Tăriceanu şi şefului statului Traian Băsescu, prin intermediul unei scrisori, de negocierile dintre părţi privind contracararea efectelor creşterii preţului la alimente, gaze şi combustibili.

Potrivit documentului trimis preşedinţiei, Traian Băsescu este vinovat de încălcarea a prevederilor constituţionale, prin nerespectarea rolului de mediator între puterile statului.

Scrisoarea arată: "Au trecut două săptămâni de la întâlnirea cu partidele politice, pe care dumneavoastră a-ţi organizat-o la Cotroceni, întâlnire în cadru căreia PSD a propus soluţii pentru contracararea efectelor creşterii preţului la alimente şi la combustibil. Până în acest moment nu am văzut niciun rezultat al acestor consultări. După întâlnirea de la Cotroceni, aţi uitat cu totul problema scumpirilor şi nu aţi făcut nimic pentru a micşora efectul acestora asupra populaţiei".

Pe de altă parte, Mircea Geoană îi reproşează premierului Tăriceanu că guvernul său nu este capabil să limiteze efectele scumpirilor.

Documentul trimis premierului arată: "Indiferenţă şi nepăsare sunt răspunsurile dumneavoastră la îngrijorările românilor. Deşi suntem abia în luna iulie, vă pregătiţi de a doua rectificare bugetară, ceea ce reprezintă o dovadă clară a incapacităţii guvernului pe care îl conduceţi de a gestiona banul public. Rectificările bugetare de o asemenea anvergură demonstrează încă odată incompetenţa şi amatorismul Ministerului Economiei şi Finanţelor, care este incapabil să construiască un buget de stat realist".

Mircea Geoană mai susţine că scandalurile dintre palate au transformat ţara noastră într-un stat neguvernabil, fără soluţii la problemele sociale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb