PSD: "Traian Băsescu generează instabilitate politică"

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 7 ianuarie 2005

Partidul Social Democrat a reacţionat, ieri, la declaraţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu în legătură cu "imoralitatea PUR", considerîndu-le drept neconstituţionale. Purtătorul de cuvînt al PSD, Titus Corlăţean, a precizat că Traian Băsescu şi-a încălcat prerogativele constituţionale atunci cînd a afirmat că PUR este imoral din punct de vedere politic. "Cînd face astfel de afirmaţii, Traian Băsescu încalcă principiul de neutralitate, faţă de toate partidele parlamentare. Preşedintele anu-lează mandatul Guvernului României şi ameninţă integrarea în Uniunea Europeană," a subliniat Titus Corlăţean.

Totodată, oficialii PSD spun că nu se tem de declanşarea alegerilor anticipate, însă cred că Traian Băsescu, prin declaraţiile sale, nu face altceva decît să provoace instabilitate, urmînd modelul guvernelor Ciorbea şi Vasile.

PSD îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu că nu respectă principiile separării puterilor în stat: "Traian Băsescu este incapabil de dialog şi coabitare, iar declaraţile sale încalcă prerogativele preşedintelui. Atitudinea sa faţă de PUR, cu ajutorul căruia Alianţa PNL-PD a făcut Guvernul, dovedeşte faptul că însuşi preşedintele poate fi acuzat de imoralitate".

PSD-iştii vor să-i atragă în partidul lor pe PD-işti

PSD face apel la toţi membrii Partidului Democrat să se înscrie în Partidul Social Democrat, deoarece PD nu mai este demn de Internaţionala Socialistă. Invitaţia vine ca o replică la declaraţiile premierului Călin Popescu Tăriceanu şi ale preşedintelui Traian Băsescu, referitoare la o posibilă fuziune între PNL şi PD.

Băsescu vrea comisie de anchetă a alegerilor din 28 noiembrie

Traian Băsescu a solicitat, ieri, constituirea unei comisii de anchetă parlamentară care să investigheze "fraudele" din alegerile generale desfăşurate la data de 28 noiembrie. PSD consideră, însă, că o astfel de comisie ar trebui să-l ia la întrebări chiar pe şeful statului, solicitîndu-i dovezi clare referitoare la declaraţiile privind presupusele fraude. "Preşedintele trebuie să aducă dovezi solide pentru afirmaţiile pe care le-a făcut", a menţionat Titus Corlăţean.

Purtătorul de cuvînt al PSD a făcut referire şi la afirmaţiile şefului statului privind înlăturarea lui Adrian Năstase, respectiv a lui Nicolae Văcăroiu din fruntea celor două Camere ale Parlamentului.

Traian Băsescu a declarat, într-un interviu apărut ieri în presa centrală, că preşedinţii celor două Camere ar putea fi schimbaţi din funcţie, dacă periclitează procesul legislativ.

Titus Corlăţean consideră că declaraţia nu are nici un temei legal, deoarece preşedinţii celor două Camere nu pot fi schimbaţi timp de patru ani, atît cît prevede mandatul. Titus Corlăţean a arătat că preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat numai în cazul în care nu îşi respectă obligaţiile ce îi revin. Potrivit Regulamentului, numai preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat din funcţie, însă numai cu acordul majorităţii deputaţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb