Publicarea fabulosului contract al lui Messi devine obiectul unui proces

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 2 februarie 2021

Viaţa milionarilor nu este uşoară, mai ales când doresc ca veniturile lor să fie confidenţiale. Deranjat că întreaga lume a aflat câţi bani a câştigat la FC Barcelona (555 milioane euro în patru ani), atacantul argentinian Lionel Messi a anunţat că va întreprinde acţiuni legale împotriva cotidianului El Mundo, care a publicat cifrele contractului său. Potrivit agenţiei EFE, avocaţii atacantului argentinian studiază "implicarea unor surse din interiorul clubului care au avut acces la contract şi au dus la scurgerea de informaţii". La rândul său, FC Barcelona a negat categoric orice responsabilitate în publicarea contractului profesionist al lui Lionel Messi şi va angaja acţiuni în instanţă împotriva El Mundo, a anunţat clubul catalan într-un comunicat dat publicităţii. De asemenea, cei trei candidaţi la preşedinţia clubului FC Barcelona, Joan Laporta, Víctor Font şi Toni Freixa, şi-au manifestat nemulţumirea faţă de această scurgere de informaţii şi au subliniat rolul major pe care Messi îl are la clubul catalan. Potrivit unor experţi economici, Leo Messi reprezintă o sursă de bogăţie pentru club, La Liga şi oraşul Barcelona. Toţi sunt de acord că Messi generează mai mulţi bani pentru Barcelona decât cheltuieşte clubul cu el.

Contractul actual al lui Lionel Messi cu FC Barcelona prevede un venit brut de peste 555 milioane euro pentru căpitanul echipei catalane între noiembrie 2017 şi iunie 2021. Conform El Mundo, acest contract se ridică la 555.237.619 euro brut, pentru patru sezoane, până la expirarea contractului său la data de 30 iunie. Această cifră este suma salariului său fix, a drepturilor de imagine, o serie de prime de mai multe milioane de euro, onorarii şi bonusuri care depind de diverse obiective. Contractul lui Messi cu Barcelona, gros de 30 de pagini, este "cel mai mare contract din istoria sportului" şi rămăsese secret până în acest moment, susţine cotidianul spaniol. Messi a fost pe punctul de a pleca de la Barcelona în vara lui 2020, dar a fost forţat să rămână de fostul preşedinte Josep Maria Bartomeu, care apoi a demisionat.

Chiar şi pentru iubitorii fotbalului, totuşi obişnuiţi cu câştigurile fabuloase ale fotbaliştilor, cifrele sunt ameţitoare, mai ales că ies la lumină într-o perioadă în care se vorbeşte tot mai mult de reduceri salariale în fotbalul profesionist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb