Purdilă, Transelectrica: Consumul de energie a crescut cu 1% de la începutul anului

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 februarie 2010

"Credem că, anul acesta, consumul de energie electrică va creşte, per total, cu circa 1% comparativ cu 2009", a declarat Răzvan Purdilă.

"Credem că, anul acesta, consumul de energie electrică va creşte, per total, cu circa 1% comparativ cu 2009", a declarat Răzvan Purdilă.

Consumul de energie electrică a crescut, în luna ianuarie a acestui an, cu 1%, după o scădere de 8,3% în 2009 faţă de 2008, şi are tendinţe de redresare, a declarat, ieri, directorul Direcţiei de startegie corporativă al transportatorului de electricitate "Transelectrica" (simbol TEL), Răzvan Purdilă.

Consumul final de energie electrică a fost anul trecut de 48672,5 milioane KWh, cu peste 8% mai mic faţă de anul 2008. Iluminatul public a înregistrat o creştere cu 6,5%, iar consumul populaţiei a crescut cu 8%, potrivit datelor publicate, tot ieri, de Institutul Naţional de Statis-tică (INS). De asemenea, exportul de energie electrică a scăzut cu 2223 milioane KWh, respectiv cu 43%.

"Am asistat la un reviriment şi credem că anul acesta consumul de energie electrică va creşte, per total, cu circa 1% comparativ cu 2009", a mai precizat Purdilă.

Cererea de energie electrică a fost puternic afectată de criza economică, în condiţiile în care majoritatea companiilor din industrii mari consumatoare de energie şi-au restrâns activitatea sau au intrat în faliment.

În luna decembrie, consumul de energie electrică a dat semne de redresare, după ce a crescut cu circa 1,2% faţă de cel din decembrie 2008.

Cantitatea transportată de Transelectrica în ultimul trimestru din 2009 a sporit cu 3% faţă de perioada similară din 2008, având în vedere scăderea cu peste 12% a cantităţii trans-portate în primele trei trimestre din 2009.

În prezent, titlurile TEL se tranzacţionează pe Bursa de Valori Bucureşti la un preţ de 15,5 lei/acţiune, ceea ce conferă companiei o capitalizare de 1,13 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb