PURTĂTOAREA DE CUVÂNT A NATO, OANA LUNGESCU:  Biroul NATO de la Chişinău nu va fi o bază militară, ci o reprezentanţă dimplomatică civilă

Adi Iacob
Internaţional / 22 februarie 2017

Oana Lungescu (Sursa foto: captură Youtube)

Oana Lungescu (Sursa foto: captură Youtube)

Purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu, a vorbit într-o emisiune a postului TV din Republica Moldova - Unimedia, despre deschiderea Biroului de legătură NATO la Chişinău, precizând că oficiul nu va fi o bază militară sau de profil militar, ci o reprezentanţă dimplomatică civilă.

Oana Lungescu a afirmat: "Oficiul de legătură NATO la Chişinău este o reprezentanţă diplomatică civilă. Nu este este o bază militară sau de profil militar. Este un birou pur civil, diplomatic. De asemenea, nu este ceva impus Republicii Moldova, dar este rezultatul unei cereri formulate de guvernul RM. Personalul este pur civil. În afară de şefa Biroului, care este de origine lituaniană, toţi angajaţii vor fi din R. Moldova. Sperăm să fie deschis acest birou undeva pe la jumătatea anului".

Purtătoarea de cuvânt a NATO spune că cele mai multe beneficii în urma deschiderii Oficiului de legătură NATO la Chişinău le vor avea cetăţenii Republicii Moldova, transmite Unimedia.

Birourile reprezintă nişte punţi de legătură între cele 28 de ţări membre NATO şi ţările partenere. Avem peste 40 de ţări partenere în toată lumea, iar unele dintre ele sunt ţări neutre. Beneficiarii sunt în primul rând cetăţenii Republicii Moldova, prin proiectele pe care le desfăşoară NATO. Există o serie de programe, de expertiză, de asistenţă care răspund direct cerinţelor Republicii Moldova.

Întrebată de ce, în pofida proiectelor realizate în R. Moldova cu suportul NATO, Alianţa Nord-Atlantică are o imagine negativă în ţara noastră, purtătoarea de cuvânt NATO a explicat acest fapt.

Oana Lungescu a declarat: "Percepţiile ţin de foarte mulţi factori. Există un deficit istoric de imagine în R. Moldova şi poate mulţi moldoveni au în minte un NATO din timpul războiului rece. NATO este o alianţă de ţări democratice, care a evoluat foarte mult. În NATO nicio ţară nu este târâtă să adere. Fiecare ţară face o cerere de aderare şi trebuie să facă foarte multe reforme. Fiecare ţară decide ce cale să urmeze. Este dreptul R. Moldova să decidă pe ce drum să meargă. Din acest punct de vedere, NATO respectă deciziile cetăţenilor Republicii Moldova".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb