Putin ameninţă Europa cu ''consecinţe grave'' dacă Ucraina foloseşte armamentul occidental contra Rusiei

R.S.
Internaţional / 28 mai

Putin ameninţă Europa cu ''consecinţe grave'' dacă Ucraina foloseşte armamentul occidental contra Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat marţi Europa cu ''consecinţe grave'' dacă ţările NATO vor permite Ucrainei să folosească armamentul occidental pentru a ataca ţinte pe teritoriul rus, transmite agenţia AFP.

"Aceşti reprezentanţi ai ţărilor NATO, în special din Europa, mai ales în ţările mici, ar trebui să fie conştienţi cu ce se joacă. Trebuie să-şi amintească faptul că sunt adesea state cu un teritoriu mic şi cu o populaţie foarte densă", iar "acest factor este un lucru serios la care ar trebui să reflecteze înainte de a vorbi despre lansarea de atacuri în profunzimea teritoriului rus", a atenţionat Putin, vorbind la o conferinţă de presă la finalul unei vizite în Uzbekistan.

El s-a referit astfel le apelul secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg - împărtăşit între timp şi de şeful diplomaţiei europene Josep Borrell -, care le-a cerut aliaţilor să autorizeze Ucraina să atace direct teritoriul rus cu armele pe care i le furnizează ca ajutor militar, conform AFP.

"(Stoltenberg) a fost prim-ministru al Norvegiei. Ne-am întâlnit şi am soluţionat chestiuni complicate privind Marea Barenţ şi altele. În general, am reuşit să ajungem la acorduri. Atunci, sunt sigur că el nu suferea de demenţă", a comentat Putin despre secretarul general al NATO.

"Această escaladare constantă poate avea consecinţe grave, iar aceste consecinţe grave se fac simţite în Europa. Cum vor reacţiona Statele Unite ?", a spus în continuare preşedintele rus, făcând aluzie la paritatea nucleară între Rusia şi SUA.

Referindu-se tot la declaraţia lui Stoltenberg, liderul de la Kremlin a apreciat că acesta nu are cum să nu ştie că armele de precizie cu rază lungă de acţiune oferite de Occident armatei ucrainene nu pot fi lansate fără asistenţa sateliţilor spion occidentali, potrivit sursei citate.

În astfel de cazuri, a detaliat Putin, selectarea ţintelor poate fi efectuată numai de "specialişti înalt calificaţi", care nu sunt ucraineni, iar rachetele franco-britanice Storm Shadow/Scalp pot primi instrucţiuni în zbor "fără vreo implicare a soldaţilor ucraineni", proceduri aplicabile de asemenea în cazul rachetelor americane ATACMS cu ajutorul datelor satelitare.

Aşadar, a concluzionat preşedintele rus, aceste misiuni contra ţintelor ruseşti "nu sunt pregătite de soldaţi ucraineni, ci de reprezentanţi ai ţărilor NATO".

Cât despre informaţia anunţată luni de comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, conform căreia Kievul a ajuns la un acord cu Franţa pentru trimiterea unor instructori militari francezi în Ucraina, informaţie între timp nuanţată de Ministerul ucrainean al Apărării, care a transmis că un astfel de acord se află încă în negociere, Putin a spus că instructori militari occidentali se află deja în Ucraina sub acoperirea de mercenari.

În ce priveşte ofensiva lansată luna aceasta de Rusia în regiunea ucraineană nord-estică Harkov, Putin a spus că aceasta a fost provocată de aliaţii occidentali ai Ucrainei, pe care i-a acuzat că au ignorat cererile Rusiei de a determina Ucraina să nu atace regiunea rusă de graniţă Belgorod, scrie AFP.

De asemenea, el a reafirmat că Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina, desfăşurate ultima dată în martie-aprilie 2022 la Istanbul şi pe care, conform Moscovei, Kievul le-a părăsit în urma presiunilor SUA. Însă Putin a contestat din nou legitimitatea omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, al cărui mandat a expirat pe 20 mai.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Zelenski i-a spus la ruzzia, hai sa negociem ok, dar cu cartile pe fata, PUBLIC. Sa stie lumea , eu am zis, tu ai zis. Nu ca stai ca n-am zis.

    Si putin a refuzat, ca cica nu se fac negocierile public. minciuni de buftea.  

    putea negocia demult dc vroia. acum ori s-a impotmolit si e nevoit sa negocieze ori trage de timp sa mai minta ceva.

    ps, si ruzzia are zone destul de dens populate apropo de amenintari. dc raman cateva cotete rasfirate, oricum norul radioactiv le vine de hac si acelora. cat despre dementa e in ultimul stadiu cel ce a ajuns sa ameninte omenirea cu arme nucleare ca un terorist nebun. ca "ei(europenii) doar mor, noi(rusii), mergem in rai" aha. mai lipsea sa spuna ca-i asteapta 100 de virgine. 

    1. Inteleg ca conducerea ucrainei vrea sa castigati razboiul, dar atat timp cat stii ca utilizarea pe teritoriului rusiei a armelor din europa va conduce la un posibil atac asupra acestor tari, mai ales ca Putin e nebun si a avertizat ca o va face daca va gasi rachete din tari nato pe teritoriul sau, n-ai cum sa ceri tarilor (oamenilor de acolo) sa treaca prin ceea ce trece Ucraina si sa te mai superi cand cineva refuza sa o faca.

    Sa-i spuna cineva lui Putler ca In “iarna nucleara” de la Hiroshima si Nagasaki au inflorit ciresii:-)

    1. Hai cu pastila.

      Putler vrea să-ți fie frică singur în salon. :

      Suferi de dublă personalitate. Acum iți semnezi inepțiile cu Oarecare care este marca înregistrată:)

      Du-te peste Putler. Luptă cu seringa în mână. Te vei elibera. Cămașa de forță este antiglont :)) 

    Intrebarea este una singura .Ce inseamna pentru Rusia invingerea Ucrainei ? De doi ani si jumatate abia au cucerit citeva sate si Ucraina nici macar nu a primit din occident armele necesare ca si expertiza necesara .Rusia a fost alungata din Marea Neagra .Rusia a pierdut peste 400 de mii de militari in conflict fara ca macar occidentul sa intre in lupta cu vreun militar aflat sub comanda directa a generalilor NATO. Rusia si-a consumat deja resursele materiale initiale si Gherasimov a raportat asta in clar .Trupele NATO sunt neatinse .Armatele de linie ale Europei se inarmeaza de zor . Ucraina incepe sa primeasca avioanele F16 (numai Belgia ofera 30 de bucati ) .Romania continua sa transporte imense cantitati de arme si tot felul de alte ajutoare catre Ucraina iar cel putin 200 de mii de militari ucraineni sunt antrenati in Occident de peste un an de zile si care sunt tinuti inca in rezerva .Ucraina nu are nevoie sa invinga Rusia ea trebuie doar sa alunge trupele Rusiei din tinuturile ocupate sau doar sa protejeze impreuna cu Europa tot vestul Ucrainei .In momentul in care Franta muta sistemele nucleare de lovire catre est ca si Germania ce va muta spre Romania caacitatile sale NATO cu echipamentul cunoscut Rusia nu mai are ce face .Amenintarea cu „nucleara” devine inutila .Rusia nu poate lovi mari aglomerari urbane si nici mari aglomerari militare .Tot ce poate face Rusia este sa creeze un spatiu de separare intre ea si Europa spatiu nelocuit si deja nelocuibil ce poate fi supus de ambele parti ,in situatii limita ,loviturilor nucleare .

    1. Daca Rusia e muci de ce mai cheltuim bani pe inarmare? Atunci Rusia numai prezinta niciun pericol numai avem baubaul Rusia pentru ca este muci. Ucraina o bate de ii suna apa in cap. Ura! Ura! Am infrant!

      Cheltuim bani pe inarmare tocmai pentru a ne asigura ca mujicia ramane “muci”:-)

      Sa murim de foame pentru moful de inarmare. Numai stiti ce sa mai mintiti.

      Foamea se tratează cu bani, pot fi obținuți ușor, doar lemn și lepră să nu fii. :

      Platim toti bani greu pe armamentul produs in SUA. Sa traiasca americanul bine si noi sa murim de foame.

      Mori de foame ca traiesti din propaganda mujica…”fa-te maica avocat…fa-te maica sef de stat, termopane, termopane”:-)…Nu erato voi astia “da dreapta” votantii lui basescu- petrov:-)

      Pentru ca mujicia ta sa ramana muci,va trebui sa mergi pe front,amice.sa faci propaganda pe net e usor,dar daca crezi ce spui,o sa-ti fie usor si pe front.

    daca ruzzia ataca ucraina cu bombe lansate de pe teritoriul ruzziei, ucriana are dreptul sa foloseasca orice arme pentru a se apara de bombe, si a distruge acele lansatoare de bombe.

    nu-i convine la putler, poate oricand sa opreasca bombaradarea zilnica de 2 ani jumate a ucrainei.  

    1. pana ii intra si la mujic in cap

      Mujicii cap au, dar gol. :

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb