Putin avertizează Ucraina privind Legea marţială

P.E.
Internaţional / 27 noiembrie 2018

Vladimir Putin (Sursa foto: Twitter)

Vladimir Putin (Sursa foto: Twitter)

Vladimir Putin a avertizat astăzi Ucraina împotriva oricărui act "necugetat", după ce Kievul a hotărât să instaureze legea marţială, în urma imobilizării a trei nave ucrainene de către Paza de Coastă rusă, şi i-a cerut Angelei Merkel să exercite presiuni asupra aliatului său şi occidentalilor, relatează AFP.

Aceasta este prima înfruntare făţişă între Moscova şi Kiev după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, în 2014, şi izbucnirea unui conflict armat în estul Ucrainei între forţe ucrainene şi separatişti proruşi, soldat de atunci cu peste 10.000 de morţi.

Parlamentul ucrainean a adoptat ieri seară introducerea legii marţiale în regiunile de frontieră ale Ucrainei, după ce Rusia a capturat, duminică, trei nave ucrainene în largul Crimeei şi i-a luat prozonieri pe cei aproximativ 20 de marinari de la bord.

Într-o alocuţiune televizată către naţiune, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a justificat această iniţiativă - fără precedent de la independenţa acestei foste republici sovietice, în 1991 - prin "ameninţarea extrem de mare" a unei ofensive terestre ruse.

Rusia, care dă asigurări că a acţionat "în strictă conformitate cu dreptul internaţional", acuză la rândul său navele ucrainene - două vedete şi un remorcher - că au intrat în mod ilegal în apele teritoriale ruse, în largul Crimeei, şi denunţă o "provocare" din partea Kievului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. La originile lor, ucrainienii cu salvari ca Taras Bulba si codita la spate, acest popor conlocuitor in Rusia Kieviana si-a dorit in permanenta sa fie parte a Rusiei iar in vreme lui Petru cel Mare au fost primiti ca federati in zona Donului intr-un areal cat jumatate din suprafata Romaniei (ca doar era pamant).

    Ucrainienii s-au con vertit la religia ortodoxa rusa, aceasta fiind o conditie a federatiei. 

    Ucraina de astazi, cu imensul ei teritoriu este o fosta republica din URSS care avea acest nume dar care nu are nici o legatura (sau aproape, in afara de faptul ca pe teritoriul acesteia se afla si poporul ucrainean) cu poporul declarat astazi ca fiind ucrainean. Pe acest teritoriu care se declara astazi ucrainean, ucrainienii sunt minoritari, restul fiind rusi. 

    Nu este acceptabil ca o entitate nestatala, parte a URSS, care detinea la vremea respectiva si teritorii luate prin rapt (de URSS) si apartinand Romaniei, Ungariei si Cehiei sa i se ofere independenta per-global, deasupra tuturor acestor popoare (in primul rand cel rus), sub numele de Ucraina, care exprima de drept proprietatea poporului ucrainean. 

    Acest nonsens a fost aceptat inca o data (pentru a cata oara) de cardasia nefasta a vestului, apt teoretic pentru dreptate si democratie (repet, ca notiune teoretica) dar inapt pentru aplicarea corecta a acestor notiuni, pe care afirma ca isi bazeaza intregul sistem politic 

    Nu este acceptabil ca printr-o lovitura de stat prin care o suprafata mai mare decat a centrului Europei sa o lasi pe mana si la mintea unui grup aproape terorist (vezi coloana a V-a) care conduce aceasta entitate statala, in functie de timpul, interesele si toanele unor ambasadori, prim-ministri sau presedinti din vest.

    o completare, scuze, dupa "restul fiind rusi", Doamne, daca-mi iei mintile inseamna ca brei sa ma pierzi... exprimarea corecta era: restul fiind rusi, romani, cehi, slovaci si de alte nationalitati. Multumesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb