Putin consideră "nesăbuite şi nebuneşti" sancţiunile împotriva Rusiei

S.B.
Internaţional / 17 iunie 2022

Putin consideră "nesăbuite şi nebuneşti" sancţiunile împotriva Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat, vineri, într-un discurs la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, că sancţiunile împotriva ţării sale sunt "nesăbuite şi nebuneşti" şi că nu Rusia este vinovată de criza globală de alimente. El a mai spus că Uniunea Europeană "dansează după muzica altcuiva", informează news.ro.

Vladimir Putin a mai declarat, potrivit bbc.com, că Statele Unite se fac că nu observă că există alte centre de putere în lume şi că naţiunile occidentale încă gândesc la fel ca în secolul trecut, şi anume tratează alte state ca pe nişte colonii.

"Statele Unite s-au declarat victorioase în Războiul Rece, la fel şi Londra, iar apoi au început să se gândească la faptul că ar fi zei pe Pământ, fără îndatoriri, ci doar cu interese", a declarat Putin, potrivit The Guardian.

El a mai afirmat că lumea trăieşte "schimbări tectonice cu adevărat revoluţionare în geopolitică". "Ar fi o greşeală să gândeşti că poţi să stai deoparte în timpul acestor schimbări tumultoase şi că totul va fif ca înainte. Se pare că elitele din conducerea anumitor ţări occidentale aleg să ignore evidenţa, jucând în mod consistent pe baza fantomelor trecutului. Ei se gândesc că dominaţia vestului şi politicile globale şi economiile sunt o constantă - însă nimic nu este etern".

Preşedintele Rusiei acuză ţările occidentale de faptul că ar gândi că restul lumii este "curtea lor" şi că încearcă să izoleze sau "să anuleze" ţările "greşite".

Sancţiunile împotriva Rusiei sunt "nesăbuite şi nebuneşti", a mai precizat Putin, adăugând că occidentul încearcă să "zdrobească economia Rusiei dintr-o lovitură".

El a mai afirmat că pentru a avea succes, Rusia trebuie să fie independentă şi să îşi tragă propriile concluzii.

Vladimir Putin a descris sancţiunile şi ca "o sabie cu dublu tăiş" şi a menţionat că occidentul se gândeşte să impună sancţiuni nu doar Rusiei, ci oricărei ţări care care în dizgraţie.

Putin a precizat că liderii europeni şi-au "lovit" propriile economii: "Observăm o agravare a problemelor sociale şi economice în Europa. În SUA, vedem creşteri în ceea ce priveşte preţurile bunurilor, alimentelor şi electricităţii, precum şi ale carburanţilor. Standardul de viaţă al europenilor scade".

"Uniunea Europeană şi-a pierdut total suveranitatea şi dansează după muzica altcuiva", a mai spus Putin. El a acuzat Uniunea Europeană că îi face rău populaţiei UE ascultând tot ce i se dictează.

"Rusia nu este de vină (pentru criza globală în ceea ce priveşte alimentele), cu toate că ţările vestice încearcă să dea vina pe noi pentru tot ce se întâmplă cu economia globală".

Putin a menţionat că Rusia este pregătită să mărească exporturile de cereale şi îngrăşăminte. El a adăugat că multe ţări vor să colaboreze cu Rusia şi nu le va numi, însă ar fi vorba de "un număr copleşitor de oameni".

În ceea ce priveşte ofensiva militară din Ucraina, Vladimir Putin susţine că Rusia a fost "forţată" să lanseze "operaţiunea specială" în ţara vecină. El a spus că decizia de începere a "operaţiunii militare speciale" a fost dificilă, dar "forţată". Putin afirmă că armata rusă apără drepturile ţării la dezvoltare sigură şi că operaţiunea a fost declanşată pentru apărarea oamenilor din Donbas.

Toate misiunile operaţiunii militare speciale a Rusiei vor fi îndeplinite, a mai spus el.

Discursul lui Putin a început cu o întârziere de peste o oră din cauza unui atac cibernetic.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. parca era pe moarte ?!

    Putin este un presedinte adevarat patriot ,inteligent, puternic .., Russia are un conducator vizionar si v and ajunge departe... Nu sunt pro rus dar acesta este adevarul... Putin este si crestin ortodox practicant....

    1. V.V. Putin are discursul actualizat al lui Adolf Hitler. Iar "creshtinii practicantzi" nu dicteaza invazii care ucid civili nevinovatzi shi trimit milioane de oameni in pribegie...Macar Hitler shi Mussolini nu erau ipocritzi.

    Ceea ce spune Putin este purul adevar, asta daca nu esti spalat zilnic pe creier de propaganda mass-mediei securistoide vandute din Colonie! Mai ales ca este spus intr-un mod profund, penetrabil si direct, lipsind total limbajul gretos al corectitudinii politice de care dau dovada occidentalii!

    1. Absolut, profund pana in creierii atinshi de dementza ai lui Putin.

      Depinde din ce parte lingi! La tine e clar!

      E clar ca esti tepes!Stilul tau este inconfundabil.Lupu-si schimba parul dar naravul ba!

      Se pare ca ai un fetish cu tzepele si stiu si in ce zona ti-ar place sa te alegi cu ele!

      Este sigur(nu se pare)ca te-am nimerit!

      Cu ce? Cu prastia?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb