Putin i-a felicitat pe liderii CSI, mai puţin pe Maia Sandu, de Ziua Victoriei

S.B.
Internaţional / 8 mai 2023

Putin i-a felicitat pe liderii CSI, mai puţin pe Maia Sandu, de Ziua Victoriei

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis mesaje de felicitare în ajunul zilei de 9 Mai liderilor din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Abhazia, Osetia de Sud şi "popoarelor" Georgiei şi Moldovei, a anunţat luni serviciul de presă al Kremlinului, informează Agerpres.

Relaţiile Chişinăului cu Moscova sunt deteriorate şi tensionate după invadarea Ucrainei, preşedinta Maia Sandu şi guvernul prooccidental fiind ţinta frecventă a criticilor ruse. De altfel, Republica Moldova a anunţat că începe procedurile de ieşire din CSI (Comunitatea Statelor Independente, organizaţie formată de Moscova cu fostele republici sovietice), din moment ce a primit statut de ţară candidată la Uniunea Europeană.

La rândul său, preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili, este considerată un lider prooccidental, care s-a opus guvernului şi a sprijinit protestele anti-Moscova de la Tbilisi.

"În felicitările sale, şeful statului rus a declarat că în această zi importantă transmitem un profund respect şi recunoştinţă tuturor celor ale căror fapte de neegalat pe câmpurile de luptă şi munca dezinteresată pe frontul intern au făcut posibilă zdrobirea invadatorilor nazişti şi apărarea libertăţii pământului nostru natal", se arată în mesajul Kremlinului.

"Astăzi, datoria noastră morală este de a păstra sacre tradiţiile de prietenie şi asistenţă reciprocă lăsate moştenire de părinţii şi bunicii noştri, de a nu permite denaturarea adevărului istoric despre Marele Război pentru Apărarea Patriei, precum şi justificarea naziştilor, a complicilor lor şi a moştenitorilor ideologici actuali", a scris Putin în mesajul său de felicitare, citat de serviciul de presă.

După cum a subliniat preşedintele Rusiei, moştenirea spirituală a Marii Victorii va continua să contribuie la consolidarea şi dezvoltarea fructuoasă a relaţiilor dintre ţările şi naţiunile enumerate.

"Putin a transmis cuvinte de recunoştinţă sinceră tuturor veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei şi muncitorilor de pe frontul de acasă, le-a urat sănătate, putere, bunăstare şi ani lungi de viaţă", arată comunicatul Kremlinului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb