Putin i-a refuzat demisia Elvirei Nabiullina, guvernatoarea băncii centrale ruseşti

M.G.
Internaţional / 25 martie 2022

Vladimir Putin

Vladimir Putin

Guvernatoarea băncii centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, unul din cei mai apreciaţi bancheri centrali la nivel internaţional, i-a înaintat lui Vladimir Putin demisia sa după ce preşedintele rus a ordonat invazia Ucrainei, scrie Bloomberg. Putin i-a spus însă să rămână, iar Nabiullina l-a ascultat, au afirmat patru surse de la Moscova pentru Bloomberg.

Guvernatoarea a fost apoi nominalizată săptămâna trecută pentru un nou mandat de cinci ani. Nabiullina este responsabilă cu gestionarea consecinţelor unui război care a anulat rapid o mare parte din realizările sale în cei nouă ani de când a preluat funcţia.

Sursele au spus că plecarea ar fi fost văzută ca o trădare a preşedintelui, cu care Nabiullina a lucrat îndeaproape timp de aproape două decenii.

Elvira Nabiullina, în vârstă de 58 de ani, nu a făcut până acum comentariu public cu privire la renumirea sa şi nu a răspuns la o solicitare a Bloomberg pentru articolul de presă. Purtătorii de cuvânt ai băncii centrale şi ai Kremlinului nu au răspuns la solicitările de comentarii ale agenţiei de presă. Până acum, un singur oficial de rang înalt din Rusia a demisionat din cauza războiului: Anatoly Chubais, un economist considerat a fi în grupul reformator de la Moscova a demisionat săptămâna aceasta din funcţia de emisar pentru climă şi a părăsit Rusia.

Nabiullina, văzută favorabil de investitori şi lăudată de-a lungul timpului de publicaţii precum Euromoney şi The Banker ca fiind unul dintre cei mai buni bancheri centrali din lume, trebuie să gestioneze o economie izolată de sancţiuni internaţionale şi lăsată fără investiţii în urma exodului companiilor străine.

Şefa băncii centrale din Rusia a răspuns la sancţiuni prin dublarea dobânzii-cheie la 20% şi impunerea de restricţii pentru ieşirea capitalurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb