Putin: "Noua ordine mondială va înlocui lumea unipolară care frânează dezvoltarea civilizaţiei"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 iulie 2022

Putin: "Noua ordine mondială va înlocui lumea unipolară care frânează dezvoltarea civilizaţiei"

Liderul rus acuză Ucraina că nu respectă acordul de pace preliminar, din martie

Occidentul nu poate oferi lumii propriul model de viitor, iar în prezent se formează o nouă ordine mondială, o alternativă la lumea unipolară existentă până acum, o ordine mondială care va fi "mai justă şi mai orientată social", spune preşedintele rus Vladimir Putin, citat de agenţiile de presă EFE şi News.ru.

Prezent ieri la forumul "Idei puternice pentru un nou viitor", desfăşurat la Moscova, liderul rus a declarat: "Occidentul nu poate oferi lumii modelul său de viitor. Atât la nivel local, cât şi global se pun bazele şi principiile unei ordini mondiale armonioase şi mai juste, orientate social şi sigure, o alternativă la cea existentă".

Această nouă ordine mondială, potrivit lui Putin, vine să înlocuiască lumea unipolară care, "prin natura sa, frânează dezvoltarea civilizaţiei", notează Agerpres.

Preşedintele rus susţine că, în prezent, elitele lumii occidentale "au intrat în panică" întrucât alte centre mondiale de dezvoltare îşi prezintă viziunea lor asupra viitorului lumii.

"Oricât s-ar strădui elitele occidentale şi aşa-zisele elite supranaţionale să conserve ordinea existentă, se apropie o eră nouă, o nouă etapă în istoria lumii. Doar statele cu adevărat suverane pot garanta o dinamică de creştere ridicată", a mai spus Putin.

Marţi, Vladimir Putin a acuzat Ucraina că nu respectă acordul de pace preliminar din martie, transmite Reuters.

În cursul nopţii, după întâlnirea de la Teheran cu liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, şi cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, Putin a fost întrebat de presă dacă este dispus să discute faţă în faţă şi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Liderul de la Kremlin a răspuns că Ucraina nu a respectat termenii înţelegerii la care "practic s-a ajuns" în primăvară, iar "rezultatul final, desigur (...) depinde de voinţa părţilor contractante de a implementa acordurile la care s-a ajuns. Astăzi vedem că puterile de la Kiev nu doresc deloc asta".

Guvernul ucrainean nu a reacţionat deocamdată, conform Agerpres.

Reuters reaminteşte că la negocierile ruso-ucrainene din martie ambele părţi au făcut propuneri, însă nu s-a înregistrat vreun progres major. La momentul respectiv, Zelenski a afirmat că nu se poate avea încredere decât într-un eventual rezultat concret al tratativelor.

Serghei Lavrov: "Rusia nu se mai concentrează doar pe estul Ucrainei"

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a afirmat ieri că obiectivele militare ale Rusiei în Ucraina nu se mai limitează doar la Donbas, estul ţării, ci se concentrează şi pe "o serie de alte teritorii" şi s-ar putea extinde, relatează AFP şi Reuters.

Într-un interviu pentru agenţia de presă RIA Novosti şi postul de televiziune RT, Lavrov a justificat această schimbare printr-o "geografie diferită" faţă de situaţia care exista pe teren la sfârşitul lunii martie, când Moscova a spus că vrea să se concentreze pe estul ţării, după ce a eşuat în a ocupa Kievul, capitala Ucrainei.

"Nu mai există doar republicile populare Doneţk şi Lugansk (teritoriile separatiste din estul Ucrainei - n.r.), ci şi regiunile Herson şi Zaporojie (în sud - n.r.) şi o serie de alte teritorii. Iar acest proces continuă, constant şi cu perseverenţă", a declarat ministrul rus de externe, conform Agerpres.

Declaraţiile sale vin în contextul în care Moscova a înregistrat progrese în ultimele săptămâni în estul Ucrainei, ocupând în special Severodoneţk şi Lisiciansk, ceea ce i-a deschis calea pentru a avansa spre oraşele Kramatorsk şi Sloviansk, mai la vest.

De asemenea, Lavrov a atenţionat că, în cazul în care Occidentul va furniza în continuare Ucrainei arme capabile să lovească la mare distanţă, cum sunt lansatoarele americane de rachete multiple HIMARS, obiectivele geografice ale Rusiei vor evolua şi mai mult.

"Nu putem permite ca, în partea din Ucraina controlată de (Volodimir) Zelenski sau de înlocuitorul său, să se afle arme care ar putea ameninţa direct teritoriul nostru sau pe cel al republicilor (separatiste) care şi-au declarat independenţa sau vor să îşi aleagă singure viitorul", a declarat Lavrov.

Siria rupe relaţiile diplomatice cu Ucraina

Siria a anunţat ieri că rupe relaţiile diplomatice cu Ucraina conform principiului reciprocităţii, transmite AFP.

Kievul făcuse acelaşi pas la sfârşitul lunii iunie, după ce guvernul de la Damasc a recunoscut independenţa republicilor separatiste pro-ruse Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei.

Agenţia oficială de presă Sana, preluată de AFP, citează o sursă din Ministerul sirian de Externe care a declarat că "Republica Arabă Siriană a decis să rupă relaţiile cu Ucraina, conform principiului reciprocităţii şi ca reacţie la decizia guvernului ucrainean", notează Agerpres.

Rusia "lucrează la anexarea teritoriilor ucrainene" intrate sub controlul său în ultimele luni, folosind acelaşi "mod de operare" ca şi pentru Crimeea în 2014, a acuzat Casa Albă, conform AFP.

"Guvernul rus dispune de planuri detaliate pentru a anexa o serie de regiuni din Ucraina, printre care Herson, Zaporojie, precum şi regiunile întregi Doneţk şi Lugansk", a declarat John Kirby, care coordonează comunicarea preşedintelui american Joe Biden pe probleme strategice, potrivit Agerpres. Reprezentanţii "ilegitimi" pe care Moscova i-a impus în aceste zone "vor organiza referendumuri simulacru pentru reunificarea cu Rusia", "poate în septembrie în cursul alegerilor regionale din Rusia", a adăugat Kirby.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Putin=Cadavrul viu.

    1. Nu esti la curent , CIA a spus ca nu are informatii despre asa zisele boli ale lui poutine .

    Si nu o sa se mai pupe fata cu fata si baiat cu baiat. Drama mare.

    1. esti dus rau daca atata ai priceput, sa fii otravit sau aruncat in.inchisoare.daca indraznesti sa te plangi de sistem este de 1 milion de ori mai rau

    nu am cum sa nu-i dau dreptate . la ce se intampla acum in sua , si mai ales pe mana cui a cazut acest simbol al democratiei ,ma face sa cred ca nu-i un exemplu de urmat , ba parca ne spun fugiti de noi . daca pui alaturi cele doua strategii ale sua si rusiei , incepi sa crezi ca sua lucreaza pentru putin .sa-l scoti pe Shakespeare din programa scolara ca-i rasist , sa numesti in armata mosnegi cu fusta si alte bazaconii , e prea mult pentru mine .

    1. Luati modelul democratic a lui Putin si ajungeti unde trebuie , in lagar.

      in Australia sint deja lagare si nu-i dupa model Putin ,mai degraba fauci .

      bai bolsevicule, crezi ca prostesti pe cineva?

      nu-i cazul la tine , a reusit altcineva inaintea mea .

    Putin asta e dus rau cu pluta... El vrea sa creeze impreuna cu Iranul si China o lume mai justa si mai sociala :D :D :D :D Adica statele cele mai autoritare si fasciste. Eu propun sa-i ia si pe Turci si tarile din orientul mijlociu in barca asta. Toate astea tari recunoscute pentru nivelul de trai ridicat, standarde sociale de invidiat, libertate totala (in special pentru minoritati), inovatie etc.

    Statele nationale vor fi un fas. Normal ca statelor mari si barosane le convine sa fie inconjurate de state "suverane" care se pot transforma usor in vazali. Daca Ucraina nu poate face fata rusilor, cum dracu ar putea tari precum Estonia, Letonia, Muntenegru, Luxemburg sau Andora sa se apere? Cine ar lua in serios Liechtenstein-ul? Sau isi imagineaza cineva o negociere de la egal la egal intre Rusia, de exeplu, si Slovacia? 

    Pt. idealisti: Romania nu e suficient de puternica si importanta ca sa fie independenta si suverana. Decat in sfera de influenta rusa sau americana, prefer oricand UE.

     

    1. Australia, Italia, Franta, Austria, Noua Zeelanda, acestea sunt statele fasciste care au incalcat drepturi ale omului cum China, Rusia nu au facut-o.

    bai Putin, cu un PIB mai mic ca al Italiei, ce ordine mondiala vrei sa faci?

    bai Putin, pana la sfarsitul anului tot iti face capatul cineva, de-a lungul istoriei, toti tiranii au sfarsit rau si lasi Rusia intoarsa in evul mediu

    Fiecare Ciclul lung al unei Natii /economii /constitutii trece prin TREI FAZE DE DEZVOLTARE:

    ERA RAZBOINICILOR 

    ERA INTELECTUALILOR 

    ERA ACHIZITORILOR  

    Aceste TREI FAZE SE REPETA ISTORIC!!! 

    TOT ISTORIC SUNT FAZE DE BUCLE REPETITIVE LA dou FAZE ca pe urma sa REVINA INTARZIAT A TREIA FAZA MULT MAI VIOLENT (din cauza tensiunilor interne/externe acumulate) 

    ERA RAZBOINICILOR (se repeta cand intern = in interiorul natiei gen: razboi civil, lovitura de stat; abdicare cand extern: in raport cu alte state; militar vorbind) 

    ERA INTELECTUALILOR se repeta mereu dupa era "razboinicilor"; cand intelectualii "scolitii" vin si curata trecutul in care domina cu intensitate comportamente de "avutie / individualism /legi ce favoriza formarea de capital in detrimentul social comun / inegalitati sociale; ERA Intelectualilor aplatizeaza "Veniturile Populatiei" la un nivel decis de "conducerea intelectuala" si nu de "piata libera in raport cu formarile libere de capital /si randamentele aferente din chiriile pietei ce se rasfrange mai departe in etc"taxe, venituri, capitaluri, salarii, profituri, fugi de capital, ascunderi de capital. 

    Dupa era intelectualilor Noua Natie si ideologie atinge iar un maxim potential; caci in interior "legile simple reale " de formare si distrugere capital real va pune presiuni uriase pe regimul "totalitar Intelectual"; semnalele venind din piata in timp ce mai multe grupe de persoane incep sa se separe iar fata de nivelul "mediu" social. 

    Aceste grupe incep usor sa acumuleze putere, sa ocupe functii de "putere/manipulare indoire si schimbari legi" in favoarea activitatiilor lor socio/economice personale. 

    Presiunile de "loby" duc inevitabil la slabirea vechiului sistem "cu voia sau cu deasila" rezultant o noua era a achisitorilor. Este era "creditului liber", este era in care "detinerile reale de active" a generatiei ce a dobandit dupa era razboiului incepe in aceasta era (a achizitorilor) s apiarda in cascada drepturile "legal /prin jocul liber de formare si distrugere capital pe ciclul scurt de credit" in "favoarea" institutiilor financiare si a "etc forme de corporatii /companii /campanii". 

    La mijlocul acestei ere se atinge cu AVEVARAT BOGATIA FINALA a GENERATIEI CE ADOMINAT VALUL LUNG AL GENERATIEI!!! Cine REUSESTE sa prinda acest MOMENT in VIATA va considera "Perioada de AUR dinvalul lung al generatiilor". (atentie exista si perioada de aur din cicluri scurte - ex cum este in acest moment pe glob unde simultan tensiunile sociale si militare incep usor usor sa umbreasca perioada - ciclul nu este inca consuma - din acest motiv inca este "bogatie in piata" pe ciclul scurt). 

    Dupa "ERA ACHIZITORILOR" urmeaza prin "pace sau cu forta" o noua IDEOLOGIE SOCIALE (ea nu este noua REAL; este o dorinta SOCIALA CE SE REPETA SI REPETA SI REPETA DE CAND LUMEA atunci cand INEGALITATILE ating CULMI INALTE)!! 

    ROMANIA a intrat din 90 in ERA ACHIZITORILOR!!! TOT ROMANIA se duce VITEZA spre BOOM FINAL (nu inca) pe urmatorii ANI. 

    Conform Comportamentelor SOCIALE / ECONOMICE ROMANIA uremaza sa Intre iar in ERA RAZBOINICILOR sau daca are "norocul si inteligenta" sa faca bucla intoarsa in ERA INTELECTUALILOR ce vor inclina balanta puternic spre nevoile reale SOCIALE si vor DEVAVORIZA "individualismul social si aparentele de avutii sociale". 

    DAR - caci intotdeuna exista un dar! 

    Acest lucru este foarte dificil!!! 

    Caci "Caracatita" este formata in TOT SISTEMUL: economic, politic, legislativ, militar, constitutional (nu dar este diluat si indoit prin legi anexate ilegal ce distorsioneaza sensurile si drepturile reale votate la formarea statului). 

    ATENTIE Romania Urmeaza sa TREACA printr-o speculatie URIASA !!! - societatea uremaza sa ia in plin UN MARFAR in BOT-ul SOCIAL ECONOMIC IDOLOGIC de va zguduii din plin actoalele comportamente si ideologii!!! 

    Aceste "busituri" trebuiesc IMEDIAT "distrate /distorsionate /negate /ascunse / indoite" de catre "CONDUCATORII ACTUALI / viitori. 

    URIASA SARACIE DIN 90 DUCE LA URIASA BOGATIE DIN 2022-2026 din valul generatiei nascuta in 80 si din valul generatiei ce erau parintii copiilor nascuti in 80!!! 

    Romania se FINANCIARIZEAZA LA GREU!!! - ale caror state "credite" vor sta pe balantele interne ale Romaniei? 

    CE FACE RUSIA ACUM este o bucla repetitiva "ERA RAZBOINICILOR" ce se aveaza EXTERN.  

    RUSIA in lunga ISTORIE a avut mereu si mereu PROBLEME INTERNE atunci cand a lasat "liber creditul " in ERA ACHIZITORILOR!!! 

    UCRINA se afal in ERA Achizitorilor dar de cand cu 2014 UCRAINA a intrat FORTAT in era razboinicilor; treptat dupa consumarea astavine iar ERA INTELECTUALILOR ce vor trebui sa "reconstruiasca natia". (nu inseamna obligatoriu ca tot Ucrainienii vor reconstruii - pot sa fi si cuceritorii") 

    Busitura de Incredere pentru ROMANIA este SETATA SA inceapa de prin 2028-2032 (va incepe inflexiunile) iar actualul comportament va cadea efectiv in CAP prin '40 (+-) al mileniului 3. 

    DE ce pe atunci? 

    Se analizeaza VALUL GENERATIILOR ce au amprenta "monopol" pe era respectiva; cat si comportamentele, cunsotintele, sistemepe, ce domina piata / cultura/ educatia /ideologia respectiva. 

    PS: sa nu uitam ca pe termen scurt vine un marfar micut de "romania" in urmatorii ani. 

    Se observa in piata 'toale vechi - carute vechi - uzura maxima' - ele trebuie sa iasa la "pensie" fortat. 

    Plus ca interesan "cum noua lege a taxilor" demonstreaza fara echivoc o bubuitura finala in formari libere de capital /stocuri betoane" ce va bubuii exponentialitatea INTADORARII NATIEI pe GENERATIA ACTUALA! 

    s c cret 

    ce ordine mondiala? Rusia are PIB ul 1,8 trioane dolari, Italia are 2,1, Uk are 3,4, Germania are 4,3 si USA are PIB ul 25,3 T USD

    1. DAR!!! lipseste ceva din ecuatie!!!

      PIB DEFLAT PE DATOIE NETA CURENTA = pe linie de plutire sau sub apa; sau peste linie de plutire!!! 

      Italia = sub apa; Germania Are capacitati in prabusire; UK mai are o bula finala de Credit la Imobiliare si prabusire (sa ma ajute domnul Isarescu va rog! :D). 

      In Uramtorii ani multe sate vor pune flori la umar. 

      s c cr 

      ... imagineaza un raport 1/4 ... si unul 7/1 ... consum/export (cauta, real in lume - si vezi cine cere reducerea consumului) ... imagineaza un tanc din fier ... fierul se topeste cu gaz (daca il ai primul rand) ... toate acestea se reglau rapid ... sau swift ... ps: plasticul este un derivat din petrol ... se poate obtine si din cereale ;) ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb