Putin nu îi uită pe "părinţii" ISIS

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 iunie 2016

Putin nu îi uită pe "părinţii" ISIS

Declaraţiile lui Vladimir Putin referitoare la finanţatorii grupării teroriste Stat Islamic au revenit în atenţie zilele acestea, când au fost reluate de mai multe site-uri europene, pe fondul unor "mişcări strategice" ale Rusiei.

În noiembrie 2015, liderul de la Kremlin afirma în cadrul summit-ului G20 din Turcia că gruparea Statul Islamic este finanţată de 40 de ţări, inclusiv de state membre G20, argumentând că are date concrete în acest sens de la serviciile secrete ruse. Atunci, Vladimir Putin a declarat, citat de site-ul rt.com, că a oferit suficiente exemple, care să-i suţină afirmaţiile: "Am dat exemple, bazate pe informaţiile noastre privind finanţarea diverselor unităţi ale ISIS de către persoane individuale. După cum am stabilit, aceşti bani provin din 40 de ţări, iar printre ele se numără şi state G20. Le-am arătat colegilor fotografiile pe care le-am făcut din spaţiu şi din avion şi care demonstrează clar amploarea pe care o are comerţul ilegal cu petrol şi cu produse petroliere". Afirmaţiile au stârnit rumoare în marile cancelarii occidentale. G20 include următoarele state: Germania, Canada, Statele Unite, Franţa, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia, Mexic şi Turcia, cel de-al 20-lea loc este ocupat de reprezentanţii Uniunii Europene.

Pe de altă parte, prezent în Grecia la finele lunii mai, preşedintele Putin a ţinut să spună că nu există probleme de nerezolvat între Rusia şi Uniunea Europeană: "Noi nu credem că există probleme irezolvabile în relaţiile pe care le avem cu UE. Pentru a reveni pe drumul parteneriatului multidimensional este important să se renunţe la logica vicioasă a jocurilor de o singură parte şi să se ia în considerare opinia şi interesele celuilalt. (...)Sunt încrezător că trebuie trase concluziile corespunzătoare din urma evenimentelor din Ucraina şi trebuie început lucrul pentru a crea o zonă de cooperare economică şi umanitară bazată pe arhitectura securităţii egale şi indivizibile pe o suprafaţă vastă de la Atlantic, până la Pacific. Rusia şi Europa au ajuns acum la o răscruce de drumuri, când este nevoie să răspundem la întrebarea: cum vedem viitorul relaţiilor noastre, în ce direcţie vrem să ne îndreptăm?".

Pe modelul "cald, rece, cald, rece", Vladimir Putin a ordonat ieri un exerciţiu militar surpriză, menit să verifice capacitatea de luptă a armatei ruse. Potrivit agenţiei Reuters, citată de Mediafax, anunţul a fost făcut de către ministrul Apărării de la Moscova, generalul Serghei Şoigu. Şoigu a subliniat că în cadrul exerciţiilor se va pune accentul pe "planificarea modului de folosire a forţelor militare în diverse situaţii de criză" Manevrele militare ar urma să se încheie peste o săptămână, pe data de 22 iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb