Putin, sprijinit "deplin şi necondiţionat" de Kim în războiul din Ucraina

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 septembrie 2023

Sursa foto: en.kremlin.ru/events/president/news

Sursa foto: en.kremlin.ru/events/president/news

English Version

Liderul nord-corean Kim Jong-Un i-a oferit, ieri, preşedintelui rus Vladimir Putin "sprijinul deplin şi necondiţionat" al ţării sale pentru "lupta sacră" a Federaţiei Ruse de a-şi apăra interesele de securitate şi a spus că Phenianul va fi mereu alături de Moscova pe frontul "antiimperialist".

"Mi se pare o onoare că preşedintele a pregătit o oportunitate de a se întâlni într-un mediu special de la staţia de lansare, care este inima poziţiei dumneavoastră de superputere spaţială şi ne-a oferit o înţelegere profundă a drumului de urmat. Acum Rusia s-a ridicat la o luptă sacră pentru a-şi apăra suveranitatea statului şi pentru a-şi proteja securitatea în opoziţie cu forţele hegemonice care se opun ţării. Şi acum vrem să dezvoltăm în continuare relaţiile. Întotdeauna am susţinut şi susţinem toate deciziile preşedintelui Putin, precum şi deciziile guvernului rus. De asemenea, sper că vom fi mereu împreună în lupta împotriva imperialismului şi pentru construirea unui stat suveran", i-a spus Kim lui Putin.

Menţionăm că la cina oficială care a precedat cu o seară înainte întâlnirea de ieri a celor doi şefi de stat, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul preşedinţiei ruse, Kim Jong Un a spus: "Tovarăşul Putin şi cu mine tocmai am discutat în profunzime despre situaţia politico-militară din Peninsula Coreeană şi din Europa şi am ajuns la un consens privind întărirea în continuare a cooperării strategice şi tactice, sprijinului şi solidarităţii în lupta pentru protejarea dreptului suveran la securitate şi pentru crearea de garanţii de pace durabilă în regiune şi în întreaga lume. Suntem încrezători că armata şi poporul rus vor câştiga cu siguranţă o mare victorie în lupta sacră pentru a pedepsi alianţa răului care pretinde hegemonie şi hrăneşte iluzia expansionistă privind un mediu stabil pentru dezvoltare".

Cei doi şefi de stat s-au întâlnit la cosmodromul Vostochny, situat în regiunea Amur în estul îndepărtat al Federaţiei Ruse, Vladimir Putin alegând acest loc prin prisma faptului că omologul său nord-coreean îşi doreşte lansarea unui satelit spion.

"De aceea am venit aici", a spus Putin când reporterii au întrebat dacă Rusia îl va ajuta pe Kim să construiască sateliţi.

"Liderul RPDC arată un mare interes pentru ingineria rachetelor; de asemenea, încearcă să dezvolte spaţiul", a continuat Vladimir Putin.

Preşedintele Coreei de Nord, Kim Jong-Un doreşte lansarea unui satelit spion, care să vină în completarea programului său militar nuclear care include dezvoltarea a noi rachete balistice, a dronelor şi submarinelor de atac. În cadrul întâlnirii de ieri, Vladimir Putin i-a prezentat lui Kim cosmodromul Vostochny, inclusiv imobilul în care este asamblată Angara, noua rachetă de lansare spaţială a Federaţiei Ruse.

Cu puţin timp înainte de întrevederea celor doi preşedinţi, Coreea de Nord a lansat dintr-o zonă din apropierea capitalei, Phenian, două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune care au căzut în mare, în largul coastei sale de est. A fost prima lansare de acest fel efectuată de Coreea de Nord în timp ce Kim Jong-Un se află în străinătate, au spus analiştii, demonstrând un nivel crescut de delegare şi sisteme de control mai rafinate pentru programele nucleare şi de rachete ale ţării.

Întrebat de jurnalişti, dacă va discuta cu liderul de la Phenian şi despre reumplerea stocului de arme şi muniţie a Federaţiei Ruse, Vladimir Putin a preciza că vor fi discutate toate problemele, inclusiv cele politice, economice, umanitare şi culturale, dar şi despre situaţia din regiune.

Analiştii militari din UE şi SUA susţin că Federaţia Rusă ar uma să achiziţionare obuze de artilerie din Coreea de Nord, pentru a le folosi pe frontul din Ucraina, în timp ce Phenianul ar primi alimente, combustibil şi tehnologie militară modernă.

Referitor la afirmaţiile acestora, Serghei Lavrov, ministrul rus de externe a spus, potrivit AlJazeera, că aşa cum Occidentul a trimis armament în Ucraina, şi Federaţia Rusă are dreptul să primească armament din Corea de Nord, fără să precizeze dacă Putin şi Kim au semnat vreun acord privind transferul de armament.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cine seamana se aduna... 2 criminali!

    1. Slava Rusia! fr om Romania

      muta-te in ruzia si le transmiti mai bine personal

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb