Vladimir Putin a declarat vineri, la o şedinţă a Consiliului rus de Securitate, că "răuvoitorii" îşi intensifică eforturile de destabilizare a Rusiei şi i-a îndemnat pe membrii cabinetului său să nu permită acest lucru "sub nicio formă", informează news.ro.
"Astăzi, vom aborda aceste probleme care ţin de asigurarea securităţii Rusiei, în acest caz fiind vorba de securitatea politică internă", a anunţat Putin în debutul şedinţei Consiliului rus de Securitate, care s-a desfăşurat prin videoconferinţă.
El a menţionat în context ca fiind "extrem de importante" relaţiile dintre cele 190 de grupuri etnice din Federaţia Rusă, după ce, în martie, Moscova a scos în afara legii Forumul Popoarelor Libere post-Rusia, o organizaţie fondată de activişti ai opoziţiei care pledează pentru independenţa multiplelor grupuri etnice din Rusia.
Putin a cerut în mod repetat Rusiei să se unească în faţa "ameninţărilor existenţiale" din partea Occidentului, dar s-a confruntat ocazional cu animozitatea grupurilor etnice care se simt vizate în mod special de campania de mobilizare a Moscovei.
Autorităţile ruse nu ar trebui să permită ca securitatea politică internă a ţării să fie perturbată, având în vedere eforturile intensificate ale răuvoitorilor depuse "pentru a destabiliza situaţia din interiorul Federaţiei Ruse", a spus Putin. "Şi noi trebuie să facem totul pentru a-i împiedica să facă acest lucru, în orice circumstanţe", a subliniat Putin în faţa membrilor cabinetului său de securitate.
Putin i-a invitat apoi să-şi spună punctul de vedere pe Aleksandr Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), şi pe ministrul de interne Vladimir Kolokolţev, dar discuţiile nu sunt publice.
La reuniune au participat preşedinta Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), Valentina Matvienko, preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, şeful Administraţiei Prezidenţiale, Anton Vaino, vicepreşedintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, directorul Serviciului Federal de Securitate, Aleksandr Bortnikov, secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patruşev, ministrul apărării, Serghei Şoigu, ministrul de Interne, Vladimir Kolokolţev, directorul Serviciului de Informaţii Externe (SVR), Serghei Narîşkin.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.06.2023, 16:59)
Daca Maia Sanda face acelasi lucru este "minunat si democratic",
daca face Putin este dictatura si se incalca drepturile omului,
deja aceste mesaje stereotipe si repetative cred ca au efect CONTRAR
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.06.2023, 11:45)
Crezi ce vrei :) noi credem altceva
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.06.2023, 18:14)
One of the key “reforms” introduced by such leaders is to remove limits to their time in power.
The presidents of China and Russia are effectively leaders for life. The constitutions in both countries had term limits when both originally came to power.
But over the years, they have demolished opposition and had the constitutions changed. They will choose the moment they relinquish power.
Erdogan himself is now beginning his third decade in power.
Why is this important? Well, the longer a leader is in power the worse their decision-making becomes.
It must be so.
s c cret