Putin vrea să tranşeze conflictul pe câmpul de luptă

D.T.
Internaţional / 22 februarie 2023

Putin vrea să tranşeze conflictul pe câmpul de luptă

La aproape un an de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, ordonată de preşedintele Vladimir Putin, conducerea de la Moscova nu dă niciun semn că este deschisă la negocieri pentru a încheia conflictul, potrivit serviciilor secrete ale Germaniei, informează Agerpres..

Nu există niciun indiciu că Putin ar fi dispus să ajungă la un acord de pace, a declarat şeful serviciului de informaţii externe al Germaniei BND, Bruno Kahl, în comentarii făcute grupului media german Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) şi publicate astăzi.

În acest moment, Putin este preocupat să pună capăt conflictului "pe câmpul de luptă şi să obţină cât mai multe avantaje acolo pentru ca apoi să dicteze un acord de pace în condiţiile sale la un moment dat în viitor", a spus şeful serviciilor secrete germane. Rusia a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei la 24 februarie anul trecut.

Kahl a mai subliniat că Rusia este în continuare capabilă să trimită şi alţi soldaţi pe front. Din cei 300.000 mobilizaţi de Moscova în toamna anului trecut, unii erau încă în curs de pregătire, în timp ce alţii au fost deja trimişi pe front, a mai declarat el. Rusia ar avea un "potenţial de mobilizare suplimentar" de "până la 1 milion de bărbaţi, dacă acest lucru era considerat necesar la Kremlin", potrivit şefului informaţiilor germane, continuă sursa.

În ciuda avantajului numeric al Rusiei, Ucraina este în continuare capabilă să se apere de forţele Moscovei foarte eficient, a spus Kahl. "Dar aceasta este o luptă dificilă pe termen lung şi doar va avea succes în partea ucraineană dacă sprijinul Occidentului este cu adevărat susţinut", a adăugat el.

Până acum, trupele ruse au reuşit să oprească înaintările surpriză din partea ucrainenilor. În schimb, Kahl a descris situaţia curentă de pe câmpul de luptă ca un război de tranşee, "un foarte crud, brutal război de uzură".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Va meritati soarta rusilor ca voi ati tradat tot blocul comunist. Acum luati de la UE, UK si SUA. Bine va fac sa va bumbaceasca cat mai mul. Hai sa vedem ultimul ucrainian luptator cu care va lupta SUA, UE si UK impotriva rusilor.

    1. Corect... Rusii au fost cei care in sec. XX au falsificat si inselat idealul socialist din sec. XIX.

    Șo pe ei, Putinica!

    1. Mars la cotet (buncar) Putinica!

      Acolo se duc cei cu IQ de caine, adica cei de teapa ta!

    Cu ce dracu lupta? Munitie nu mai au de anul trecut, Putin este pe moarte...Specialistii englezi stiu tot!Ucraina este un imens poligon de tragere, in care NATO si Rusia isi testeaza arsenalul! Pacat ca mor oameni!

    1. Corect... Dupa Vietnam, Arganistan, Siria, americanii si rusii au gasit un nou "teren de joaca".

      Tu nu sti ca putin e judoka? ii bate singur ca s-a saturat de toti natangii aia care ii pierd dotarile ultramoderne si se vaita ca lupta cu burta goala si cu sosete murdare.

      ,,,,,toți vă dați cu părerea,,,,,niciunul nu citiți istoria,,,,

      ,,,de ce trebuie să luați de bune doar ce vă livrează agențiile de presă ucrainiene,,,, 

      ,,,,statul numit Ucraina,,,,,s-a format doar după ce în 1954 Hrusciov a reorganizat URSS,,,,,atunci Ucraina a ,,crescut,, cu teritoriile locuite de polonezi în vest, ,,de la unguri în sud vest, de la România în sud și de la Rusia în est... 

      ,,,,,Rusia a fost fondată în anul 883 la KIEV,, ,și s-a numit Rusia Kieveana,,, pentru crica 500 de ani,,,,apoi capitala s-a mutat la Saint Petersburg,,,,,,iar mai târziu la Moscova,,,,  

      ,,,unde era Ucraina????,,,,ea a apărut ca o mica republică în anul 1922, când a luat naștere URSS,,,, 

      ,,,știți ca în 1941 când Germania a invada URSS, primii care au trecut de partea nemților au fost ucrainienii cu șeful lor nazist Stephan Bandera,,,, tabloul cu acest personaj sta astăzi în biroul sefului armatei din Ucraina,,,,,,

      ,,,,,DECI, citiți istoria, că de aceea aveți un telefon sau calculator ,,,,ca de mers la bibliotecă, nu prea cred că știți pe unde sunt,,,,,,, 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb