RADIO EREVAN CU BECALI Eliberarea temporară respinsă, dar măcar a îngreunat situaţia Stelei

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Companii / 20 iunie 2013

"Găseşte-mi alţi avocaţi, ăştia sunt proşti", i-a cerut Gigi Becali (foto) vărului său, Virgil Becali.

"Găseşte-mi alţi avocaţi, ăştia sunt proşti", i-a cerut Gigi Becali (foto) vărului său, Virgil Becali.

Justiţia i-a închis, din nou, uşa în nas fostului parlamentar Gigi Becali. Tribunalul Bucureşti a respins cererea de întrerupere pentru trei luni a pedepsei din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, decizia putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti. Omul de afaceri va trebui să mai aştepte până când se va putea bucura din nou de libertate. Toată această manevră gândită de avocaţii săi se poate transforma într-un bumerang pentru Becali şi clubul Steaua. Pe modelul bancurilor de la Radio Erevan, în urma acestui demers lui Gigi Becali nu i se dă (libertate temporară) ci i se poate lua (dreptul echipei de a participa în Liga Campionilor şi implicit câteva milioane de euro), mai ales că a recunoscut într-o adresă oficială prezentată în faţa unei instanţe că este unicul finanţator şi conducător al clubului Steaua, fapt ce poate cântări extrem de greu pe masa comisiei UEFA, care va judeca mâine cazul echipei campioane.

Tot ieri s-a judecat şi decizia pentru contopirea pedepselor lui Gigi Becali, verdictul în cazul acesteia fiind amânată pentru 27 iunie. Loviturile în gol realizate în toate demersurile juridice efectuate în ultima lună l-au exasperat pe omul de afaceri care în faţa judecătorilor i-a cerut vărului său Virgil Becali să-i găsească alţi avocaţi: "Găseşte-mi alţi avocaţi, ăştia sunt proşti". Bogdan Vlad şi Bogdan Bărbuceanu, apărătorii afaceristului, nu au comentat incidentul, mai ales că în instanţă procurorii le-au reproşat că au depus un dosar incomplet, lipseau fişa de cazier judiciar a finanţatorului Stelei şi copii după minutele instanţelor care l-au condamnat, din această cauză contopirea pedepselor neputând fi judecată. Înainte de acest episod, avocaţii au cerut ca şedinţa să fie secretă, pentru ca lui Gigi Becali să nu îi fie afectate imaginea, demnitatea şi viaţa de familie. Apărătorii au susţinut că există riscul de a fi afectat chiar actul de justiţie. Procurorul nu a fost de acord cu solicitarea, propunând să i se dea cuvântul lui Becali, pe motiv că acesta ar putea avea altă opinie decât cea a avocaţilor. Finanţatorul Stelei a explicat în faţa instanţei că nu doreşte ca familia lui să afle de la televizor detalii privind procesul şi a solicitat presei să înţeleagă ideea unui "divorţ" temporar al lui de media: "Sunt un om care a avut o viaţă publică intensă. Am iubit presa, am trăit cu presa, ei trebuie să înţeleagă că asta mi-a făcut bine şi rău şi, dacă m-au iubit cu adevărat, trebuie să înţeleagă că este o perioadă de < divorţ >". Pe mine mă intereseză cel mai mult pedeapsa mea. Nu aş vrea ca familia mea să vadă trei-patru ore de breaking-news. Pentru ce? Pentru ce să-i bubuie inima nevestei? Pentru ce fetele mele să plângă? Pentru ce mama să facă 25 de rugăciuni? Încă o dată, îmi cer iertare pentru acest < divorţ > şi îi rog să mă ierte că sunt de acord cu avocaţii". Dacă în urmă cu două săptămâni transmitea mesaje cu ajutorul managerului Stelei, Mihai Stoica, în care vorbea despre o ieşire definitivă din viaţa publică, Becali pare să-şi fi schimbat atitudinea, decizând să divorţeze de presă temporar, doar cât are interesul să nu mai fie în lumina reflectoarelor.

În 11 februarie 2013, Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina. Pe 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Pe 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă. Instanţa nu a făcut reindividualizarea şi contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocaţii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucureşti, contopirea acestora, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta, verdictul urmând să fie dat pe 27 iunie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci, cand sa credem ce auzim si citim in presa? Cand se scrie sau se filmeaza si se comenteaza fara a se verifica sursele si adevarul? Sau cand se afirma in justitie invers decat s-a afirmat in presa? Ce sa mai credem din ceea ce ne spun oamenii la televiziune, in presa, in politica? Mai este vreun adevar asumat? Nu pare totul o minciuna perversa pentru interese oneroase? Ba, cam da... din pacate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb