"Radiocom", exonerată de plata unor obligaţii fiscale suplimentare de aproape 8,5 milioane euro

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 4 martie 2011

Radiocom a fost exonerată de la plata unor obligaţii fiscale suplimentare de aproape 8,5 milioane euro, calculate prin decizie a autorităţii vamale, în urma unor demersuri finalizate după o perioadă de aproximativ trei ani, anunţă casa de avocatură "Boştină şi Asociaţii", care a asistat compania. Radiocom a fost asistată în demersul său de contestare a unei decizii a organelor vamale privind regularizarea situaţiei şi de anulare a obligaţiilor fiscale suplimentare, în cuantum de 35,6 milioane lei, la care s-ar fi adăugat obligaţiile accesorii, după un control ulterior realizat de Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti-Serviciul antifraudă vamală în anul 2007, se arată într-un comunicat al casei de avocatură.

Din analiza declaraţiilor vamale depuse de Radiocom, organele de control au concluzionat că Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) a solicitat şi beneficiat ilegal de facilităţi la plata taxelor vamale, a comisionului vamal şi a taxei pe valoarea adăugată şi au recalculat datoria vamală a titularului declaraţiilor vamale, stabilind în sarcina SNR o datorie vamală suplimentară în cuantum de 35,6 milioane lei. Societatea a contestat actul de control la Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), iar organul de soluţionare a desfiinţat decizia de regularizare.

Sursa citată arată că soluţionarea acestei contestaţii s-a întins pe o perioadă de aproximativ trei ani, având în vedere că au existat şi implicaţii pe latura penală.

"Aceasta a fost o speţă complexă ce a reprezentat, pe lângă o construcţie a apărărilor de fond şi demersuri în vederea suspendării executării deciziei pentru regularizarea situaţiei, demersuri soluţionate favorabil de către instanţele competente", a declarat avocatul Roxana Arghiroiu, care a coordonat echipa ce a asistat Radiocom.

În noiembrie 2010, Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Timişoara a emis ordonanţa de scoatere de sub urmărire penală, decizie care a rămas definitivă, procurorul de caz concluzionând că, prin operaţiunile de import efectuate, SNR nu a adus niciun prejudiciu statului. Compania Radiocom asigură suport de transmisii pentru telefonia publică, reţelele de telefonie mobilă, trans-fer de date şi Internet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb