Radu Berceanu critică privatizarea Litoralului

Monica Pleşa
Ziarul BURSA #Politică / 12 iulie 2006

Felul în care s-a făcut privatizarea pe Litoral îl nemulţumeşte pe noul ministru al Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, Radu Berceanu, care arată că "hotelurile au un proprietar, restaurantul aparţine altui proprietar, iar plajele sînt concesionate, de asemenea, altor agenţi economici". În opinia sa, nu prea există şanse ca aceste lucruri să fie schimbate, însă promite ca, pe viitor, domeniul să fie privit cu atenţie. Radu Berceanu a afirmat ieri, într-o conferinţă de presă: "Este greu să rezolvăm chestiuni care au fost construite în timp, să le îndreptăm acum. Partea din trecut o constatăm doar, încercăm să o înţelegem, iar dacă mai pot fi luate măsuri, vom acţiona acolo unde s-au făcut ilegalităţi". Radu Berceanu a făcut referire îndeosebi la autorizaţiile de construcţii acordate ilegal. "Nu trebuie să perpetuăm ce a fost pînă acum", a declarat ministrul.

Pe de altă parte, deţinătorul portofoliului turismului a făcut unele referiri la noile iniţiative legislative în domeniu, care urmează să fie promovate în zilele următoare. Domnia sa a subliniat că va fi modificată, prin ordonanţă, legea 597/2001 privind unele măsuri de protecţie şi autorizare a construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre. Acest act normativ interzicea construcţiile pe plaje în zonele militare sau de securitate portuară, precum şi în staţiunea Mamaia. În noua formă a actului normativ, va fi ridicată restricţia privind staţiunea Mamaia.

Ministrul a mai amintit de proiectul de Hotărîre de Guvern privind reglementarea şi normele de funcţionare a activităţiii de salvamar, cel privind activitatea de salvamont şi modalităţile prin care o localitate este declarată staţiune bal-neo-climaterică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb