Radu Berceanu i-a pus gînd rău lui Nicolae Văcăroiu

Iulia Niţescu
Ziarul BURSA #Politică / 25 februarie 2005

Vicepreşedintele Senatului, democratul Radu Berceanu, a declarat, ieri, că noua echipă de la conducerea acestui for legis-lativ, în frunte cu proaspătul secretar general Dan Vasiliu, va verifica toate cheltuielile făcute de instituţie şi, în cazul în care vor fi găsite nereguli, cei vinovaţi vor răspunde. Radu Berceanu spune că subiectul piscinei descoperite în subsolul Palatului Parlamentului arată "cîte lucruri incorecte se fac prin Senat şi Camera Deputaţilor". În acest caz, potrivit lui Radu Berceanu, principalul vinovat este secretarul general al Camerei, Mihai Ungheanu: "Dacă se va considera că şi Constantin Sava, fostul secretar general al Senatului, este vinovat, şi el va fi tras la răspundere. Dar sînt convins că aceste lucruri nu s-au făcut fără ştirea lui Nicolae Văcăroiu. Va trebui să răspundă şi el".

În replică la declaraţiile lui Radu Berceanu, dar şi ale lui Adrian Năstase, care a plasat responsabilitatea piscinei în curtea Senatului, Nicolae Văcăroiu a declarat: "În Biroul Permanent al Senatului nu s-a discutat niciodată despre aceas-tă piscină, eu nici nu am ştiut de existenţa ei".

Radu Berceanu a mai anunţat că, în cîteva săptămîni, noul proiect de Regulament al Senatului va fi elaborat şi prezentat plenului. Reprezentanţii Alianţei doresc ca, în acest document, să fie stabilit modul în care preşedintele Senatului poate fi schimbat din funcţie de majoritatea parlamentară: "Există în Constituţie o prevedere referitoare la schimbarea din funcţie a preşedintelui ţării şi nu avem posibilitatea să îi schimbăm pe preşedinţii Camerelor!?". De asemenea, prin noul Regulament, Alianţa doreşte să iniţieze "ora Guvernului", o regulă parlamentară prin care reprezentanţii Executivului vor fi obligaţi să se prezinte în faţa senatorilor şi a deputaţilor, ca să răspundă interpelărilor acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb