Radu Mazăre, audiat la ICCJ

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 1 aprilie 2015

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a sosit, în urmă cu puţin timp, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), pentru audieri în dosarul în care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) l-a reţinut, acum două săptămâni, pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese.

Deşi procurorii DNA ceruseră arestarea preventivă, ICCJ a decis, atunci, că edilul va fi cercetat în libertate.

Mazăre a venit azi la instanţa supremă cu o geantă în care a spus că are documente ce îl vor ajuta să îşi susţină nevinovăţia.

Primarul a fost denunţat la DNA de omul de afaceri Arpad Paszkany, se arată în motivarea deciziei prin care judecătorii l-au lăsat în libertate pe edil. Paszkany le-a spus procurorilor că Mazăre i-ar fi cerut un milion de euro, prin afaceristul Sorin Strutinsky, în schimbul eliberării documentaţiilor de urbanism necesare construirii unui mall.

Procurorii acuză că, în perioada 2006-2009, Mazăre ar fi primit de la reprezentanţii societăţii Tripont Invest SRL (firma care construia mall-ul) aproximativ un milion de euro, ca să faciliteze emiterea documentaţiei necesare construcţiei. Mita ar fi fost luată sub forma unor contracte fictive de publicitate încheiate între Soti Cable Neptun SRL (firmă controlată de Strutinsky) şi Tripont Invest SRL, iar de la Soti banii ar fi ajuns la Mazăre.

Primarul a declarat, astăzi, la intrarea în ICCJ: "Aici (în geantă - n.r.), am documente. Alte documente decât cele depuse acum două săptămâni, când instanţa a spus că eu am probat nevinovăţia mea şi că DNA nu are probe, că de-aia vin cu maşina mea, şi nu cu duba. Am documente suplimentare. Spre exemplu, am un tabelaş, din care rezultă că tarifele la prestaţiile de gunoi în Constanţa sunt sensibil mai mici decât în multe alte oraşe din România".

Întrebat cum comentează afirmaţia lui Arpad Paszkany, potrivit căreia acesta i-ar fi dat primarului 1 milion de euro pentru autorizaţia de construcţie a unui mall, Radu Mazăre a replicat că nu vrea să spună foarte multe, dar a arătat că "aceste aşa-zise denunţuri" sunt făcute după percheziţiile procurorilor DNA, nu anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb