RADU MAZĂRE VA FI ADUS, LUNI, ÎN ŢARĂ Revenirea "fiului risipitor"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 16 mai 2019

Fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre va fi adus în ţară luni, în 20 mai, fiind deja constituită o escortă, formată din poliţişti români, care se va deplasa în Republica Madagascar, pentru preluarea sa, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În urma informării transmise de autorităţile din ţara africană la 14 mai cu privire la admiterea extrădării lui Radu Mazăre, care era dat în urmărire internaţională, Poliţia Română a demarat, de îndată, formalităţile necesare aducerii în ţară a acesteia.

Jacques Randrianasolo, ministrul Jus-tiţiei din Madagascar a confirmat pentru un post TV că extrădarea lui Radu Mazăre este doar o chestiune de câteva zile, actele urmând să fie finalizate astăzi.

Randrianasolo a declarat: "Radu Mazăre este extrădabil pentru că infracţiunea de care a fost acuzat nu este o chestiune politică, ci e una de drept comun, este corupţie. Şi noi, malgaşii, deferim justiţiei, fără ezitare, pe toţi cei implicaţi în acte de corupţie. Prin urmare, noi nu mai aşteptăm să-l vedem pe el cum rămâne în Madagascar pentru că atunci îi va contamina de asemenea şi pe corupţii de aici, tocmai acum când noi suntem într-o luptă asiduă împotriva acestui flagel".

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv, în 8 februarie 2019, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la nouă ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia. Decizia definitivă a ÎCCJ s-a dat după zece ani de procese, faptele din acest dosar fiind săvârşite în perioada 2002-2004. Dosarul a ajuns în instanţă în anul 2008, iar prima pronunţare a fost în anul 2017, răspunderea penală pentru infracţiunile mai grave urmând a fi prescrisă în 2020, dacă nu ar fi intervenit decizia definitivă de condamnare din 8 februarie 2019.

În dosar au fost trimise în judecată 37 de persoane, dintre care 32 au fost condamnate penal definitiv. Magistraţii au dispus restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor, în sensul revenirii a zeci de hetare în domeniul public al statului sau, după caz, în domeniul public ori privat al municipiului Constanţa. Este vorba despre aproximativ 80 de terenuri situate în centrul oraşului Constanţa, în zonele Portul Tomis, Lacul Tăbăcăriei, Piaţa Ovidiu şi în staţiunea Mamaia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb