Radu Mazăre, verificat de ANI

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 29 iulie 2009

Surse judiciare susţin că edilul Constanţei a deţinut funcţia de administrator la o societate în timpul mandatului de primar

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a demarat procedura de verificare privind o posibilă stare de incompatibilitate în care s-a aflat primarul Constanţei, Radu Mazăre, în cursul anului 2003. Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, date de la Registrul Comerţului arată faptul că Radu Mazăre a deţinut funcţia de administrator al societăţii Nisipuri Constanţa, în timp ce ocupa şi postul de primar.

Mazăre a renunţat la funcţia de administrator al acestei firme, în septembrie 2003, cu toate că Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei a intrat în vigoare în aprilie 2003. Practic, în perioada aprilie-septembrie 2003, primarul Constanţei s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Conform art. 87 din Legea nr. 161/2003 func­ţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice.

Firma Nisipuri, verificată de DNA

Firma Nisipuri apare şi în rechizitoriul întocmit de DNA prin care Radu Mazăre a fost trimis în judecată, în octombrie 2008, alături de 35 de persoane, sub acuzaţia că a retrocedat ilegal terenuri în valoare de 114 milioane de euro.

Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe bunurile societăţii Nisipuri, deoarece, la data comiterii faptelor, Radu Mazăre deţinea 99,92% din acţiunile companiei.

Pe 22 iunie, Agenţia Naţională de Integritate a comunicat că Radu Mazăre nu şi-a depus la timp declaraţia de avere, fiind pasibil, conform legii, de amendă şi de declanşarea procedurii de verificare a averii. În replică, Radu Mazăre a declarat că nu sunt discrepanţe între declaraţia de avere de anul acesta şi cea de anul trecut, fiind vorba de o diferenţă de 20.000 de euro în plus în 2009 pe care o poate justifica cu documente fără nicio problemă.

Ce avere are Mazăre

Potrivit declaraţiei sale de avere, Radu Mazăre are 230.000 de euro cash şi patru conturi bancare în care sunt depuşi 68 de euro, 24.955 de dolari, 5.500 de dolari şi 793 de lei.

De asemenea, el a împrumut, în nume personal, firma Xenoti cu 93.200 de lei, pe cetăţeanul grec Ioanis Poulos Skantzicas cu 600.000 de euro şi societatea Nisipuri cu 1.626.310 de lei.

Radu Mazăre a declarat că deţine acţiuni sau părţi sociale la opt firme, în sumă totală de 139.050 de lei. Edilul Constanţei are o indemnizaţie de primar de 45.918 de lei anual, bani pe care, după cum a afirmat de mai multe ori, îi donează unei case de bătrâni.

Radu Mazăre locuieşte într-o casă construită pe malul Lacului Siutghiol, în staţiunea Mamaia, însă cu chirie, conform unor declaraţii făcute în diferite conferinţe de presă.

Deşi din declaraţia de avere a edilului reiese că nu are maşini, Mazăre dispune de mai multe autoturisme de epocă şi de lux.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb