RADU OPREA: ''PSD declanşează o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică''

G.U.
Politică / 20 septembrie 2021

''PSD declanşează o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică''

Partidul Social Democrat va declanşa o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică, a anunţat astăzi purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Radu Oprea, conform Agerpres.

"Am hotărât împreună cu colegii din Biroul Permanent Naţional să declanşăm o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică. Vineri am depus iniţiativa noastră în Parlament, cu 157 de semnături, adică toţi parlamentarii membri ai PSD, deputaţi şi senatori. Aceste dezbateri trebuie să fie extrem de rapide, de aceea am cerut procedură de urgenţă, şi foarte serioase, pentru că este o mare aşteptare. Această campanie de strângere de semnături are rolul de a sensibiliza parlamentarii de la celelalte partide politice, fie că vorbim despre PNL, despre UDMR, despre USR PLUS sau AUR", a spus Radu Oprea, într-o conferinţă de presă, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD.

Acesta a adăugat că, miercuri, lideri ai social-democraţilor vor avea o întâlnire cu reprezentanţii celor mai importante organizaţii patronale, care reprezintă întreprinderile mici şi mijlocii din România, pentru a discuta măsurile care pot fi luate pentru sprijinirea acestora, "pentru că şi ele sunt afectate de valul de scumpiri la energie, la gaze, la combustibili".

"Avem o iniţiativă legislativă pregătită şi o vom discuta împreună cu reprezentanţii IMM-urilor, astfel, într-un timp foarte scurt, poate săptămâna aceasta, să depunem şi această iniţiativă în Parlament", a spus Radu Oprea.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. dobitoci!! Cu plafonarea asta am ajuns sa avem acum un hop extraordinar de mare de trecut! Nu asta e solutia socialistilor!! Lasat pretul sa fie facut de piata si mai ales investitii in domeniul energetic sunt solutiile, dar astea sunt tabu pt. talibanii rosii!

    1. "Lasat pretul sa fie facut de piata" cu ajutoare de stat...fara "ajutoare de stat" toti astia "da dreapta" sunt falimentari:-)

      Sabin mergi puțin pe la bibliotecă și mai studiază.Ai promovat aiurea în clasa a 11 a la economie, sau poate te ai oprit in a 10 a.

      la Bursa de la Viena unde se stabileste pretul gazului ce e? Iar "plafonarea pretului" nu e acceptata in UE, vezi ce solutii au gasit Italia, Spania s.a.

      Allen, tu ai lipsit de la orele de fizica elementara! Revezi principiul al 3-lea al fizicii si s-ar putea sa intelegi de ce interventiile artificiale in economie vor da rezultate nedorite!

      Tataie Doctrina Scolii din Chicago e

      DEPASITA; mă Bip pe ea; dar chiar m-aș bucura să-ți Crească ție Preturile la curent și gaze etc ...

      Vremea fiziocraților a trecut demult...Nu

      există Piata Libera in Romania totul e un CARTEL! 

      Ignorantule Spania a plafonat preturile la energie și gaze...dar tu ești omul lui Supercitu cel drogat cu LSD....și te oftici că pierdeți încrederea oamenilor-->știai că și în Germania și Ungaria se poate plafona prețul la gaze numai în Romania nu?

      Interventiile artificiale in economie sunt doar pentru micile firme că sa le sufoce marile Carteluri și să nu poată să facă profit datorita liberalizării prețurilor la energie și gaze și creșterii tuturor prețurilor.

      Mă Bip pe ea de Bursă de la Viena.De ce sa sărăcim noi că sa se îmbogățească SPECULANTII?!

      Mă Bip pe ea de Bursă de la Viena.De ce sa sărăcim noi că sa se îmbogățească SPECULANTII?!

    Campania asta , pare la fel ca fata ta de om mort , curvelor !

    Multi citesc puțin înțeleg. Prețul energiei nu este cel stabilit de piață. Ar trebui să se permită gazului ieftin rusesc sa vina in Europa prin conducta directa care ocolește Ucraina.SUA vor sa finanțeze guvernul Ucrainean cu banii săracilor din Uniunea europeană. Adică să plătim taxele de tranzit prin Ucraina. Apoi nu se permite exploatare gazelor românești din platoul Marii Negre. Toți plătim pentru Ucraina. Unde este mecanismul de piață? Preturile trebuie plafonate, economia liberă nu există în domeniul energiei.

    1. Allen Dullen spui ca preturile trebuie plafonate.Dar , in acelasi timp spui ca nu se permite exploatarea gazelor romanesti din Marea Neagra.... Tu sti ca doar pentru a cumpara participatia Exxon-ului din Marea Neagra,Romgaz ar trebui sa plateasca echivalentul a circa 3 ani de profit ? Ramane de vazut ce va negocia cu americanii.Si mai stii ca pentru extragerea,apoi,a acelui gaz , mai trebuie investite alte cateva miliarde de euro ? Cine crezi ca este atat de idiot incat sa cheltuie astfel de sume imense ,pentru ca apoi,populistii social democrati sa urle ca "trebuie plafonat pretul" sau sa mai inventeze cine stie ce impozit nou pe gaz....De ce , de exemplu ,socialistii nu urla si ca vor plafonarea pretului la grau ( si implicit la produsele de panificatie) ,avand in vedere,printre altele si recolta record avuta si pretul foarte crescut pe bursa produselor cerealiere ?

      Si mai spui ca gazul ieftin rusesc sa fie lasat sa ocoleasca Ucraina..... Te-ai gandit oare ca apoi,se creaza dependenta mai mare de gazul rusesc ? Si apoi,daca Putin stramba din nas,tremura de frig intreaga Europa ? Te-ai gandit si la acest aspect ?

      Se vede că drogatul Superman iar a

      Consumat LSD! 

      Plafonate pe termen scurt iar apoi făcute investiții

      E o soluție de avarie și majoritatea nu trebuie să sufere pentru o minoritate

      HOATA că băieții deștepți din Energie și Oamenii lui Supercatu 

    IN SFARSIT! De acord! DE ACORD!

    M-aș bucura daca s-ar plafona preturile

    mai mult decât să joc Golf! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb