Radu şi Asociaţii SPRL a asistat S.N. Nuclearelectrica S.A. în tranzacţia încheiată cu Compania Naţională a Uraniului S.A.

Comunicate de presă / 22 martie 2021

Radu şi Asociaţii SPRL a asistat S.N. Nuclearelectrica S.A. în tranzacţia încheiată cu Compania Naţională a Uraniului S.A.

Radu şi Asociaţii SPRL a acordat asistenţă juridică societăţii S.N. Nuclearelectrica S.A., singurul producător de energie nucleară din România, în proiectul vizând preluarea liniei de procesare a octoxidului de uraniu de la Compania Naţională a Uraniului S.A., Sucursala Feldioara, conform unui comunicat remis redacţiei.

Decizia strategică de a achiziţiona o parte dintre activele Feldioara necesare procesării materiei prime a avut în vedere asigurarea integrată a capabilităţilor de producţie la nivelul S.N. Nuclearelectrica S.A. şi, în egală măsură, asigurarea producţiei de fascicule de combustibil şi operarea în condiţii optime a FCN Piteşti şi CNE Cernavodă, în contextul extinderii capacităţii centralei nucleare, şi menţinerea ciclului combustibilului nuclear la nivel naţional, la un cost avantajos al tranzacţiei.

Echipa Radu şi Asociaţii SPRL, coordonată de Andrei Stefanovici (Director), a fost formată din Alexandra Constantin (Senior Associate, Regulatory) şi Irina Bica (Senior Associate, Corporate şi Real Estate). Anca Atanasiu (Managing Associate) şi Ana Flueran (Senior Associate) au gestionat aspectele din sfera dreptului muncii şi a proprietăţii intelectuale.

Asistenţa juridică oferită a constat în realizarea unei analize juridice de tip due diligence cu privire la Sucursala Feldioara a Companiei Naţionale a Uraniului şi activele care au făcut obiectul vânzării precum şi în suportul acordat S.N. Nuclearelectrica S.A. cu privire la redactarea şi negocierea contractului de vânzare-cumpărare şi a documentelor tranzacţiei.

Cosmin Ghiţă, Director General al S.N. Nuclearelectrica S.A., a declarat: "Sunt încântat de colaborarea cu echipa Radu şi Asociaţii SPRL. Au avut o contribuţie importantă la realizarea acestei tranzacţii şi doresc să le mulţumesc pe această cale pentru suportul acordat pe durata întregului proces."

"Suntem bucuroşi că am putut fi alături de Nuclearelectrica în prima etapă a acestei tranzacţii şi avem convingerea că putem fi parteneri de încredere şi în etapele ce trebuie parcurse pentru finalizarea proiectului", a declarat Andrei Stefanovici, Director, Radu şi Asociaţii SPRL.

Tranzacţia este supusă aprobării autorităţilor competente şi îndeplinirii condiţiilor prealabile stabilite de către părţi pentru finalizarea sa.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si inchiderea minei de la Crucea tine de acest protocol? Sau aici e vorba despre vinderea ulterioara catre un partener strain?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb