Radu Soviani: "ASF a permis unor companii infractoare să emită poliţe de asigurare"

S.B.
Bănci-Asigurări / 8 martie 2023

Radu Soviani: "ASF a permis unor companii infractoare să emită poliţe de asigurare"

Radu Soviani afirmă că ASF este complice la fraudă şi la cartel, după ce a refuzat să ia măsuri concrete împotriva unor companii de asigurări despre care ştia că au probleme financiare, potrivit B1TV.

"Preţul asigurărilor RCA s-a dublat, iar creşterea aceasta de 35% anunţată asigură o triplare a preţurilor asigurărilor RCA în doi ani. Ce a generat această triplare a preţurilor? Categoric, principalul vinovat este ASF care a permis unor companii infractoare cum este City Insurance să emită poliţe de asigurare ştiind cel puţin cu nouă luni înainte de a-i ridica licenţa că venea cu extrase de cont falsificate prin care City Insurance pretindea că este societatea de asigurări. Mergem mai departe şi la Euroins. A fost unul dintre beneficiarii pieţei anticoncurenţiale de asigurări care a dublat sau chiar triplat preţul RCA peste noapte, pe motiv de City Insurance. Nu are nicio legătură City Insurance cu dublarea sau triplarea pentru că acele scumpiri s-au întâmplat peste noapte, imediat după interzicerea activităţii City Insurance, nu au legătură cu daunalitatea pe care ar trebui să o calculeze ASF. Arată că această creştere stelară s-a întâmplat neconcurenţial pentru că daunele materiale au scăzut" afirmă Soviani.

De asemenea, Soviani a declarat că ASF ştia de problemele de solvabilitate ale Euroins.

"Euroins este unul dintre beneficiari. Faptul că ASF doarme şi la Euroins de ani întregi în ceea ce priveşte respectarea condiţiilor de solvabilitate pe de o parte, iar pe de altă parte să nu plăteşti zeci de mii de dosare în instanţă asta conduce cu complicitatea ASF la scumpirea poliţelor RCA. Până la urmă Euroins tot va plăti iar daunele sau penalităţile care se adună pot să ajungă până la 70%. Daunalitatea este umflată artificial de către ASF care în loc să facă supraveghere face orice altceva.Euroins prin cea mai recentă decizie prin care şi-a cedat contractele de reasigurări în Bulgaria nu face decât să externalizeze primele stelare, duble sau triple către societăţi din Bulgaria, adică sifonarea banilor asiguraţilor, în timp ce ASF mă pune pe mine să plătesc dublu sau triplu. ASF este cauza aici. Conducerea ASF trebuie demisă de către Parlament, trebuie identificat gradul de vinovăţie în ceea ce priveşte City Insurance, în ceea ce priveşte Euroins" a declarat Soviani.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Ca si in domeniul energiei, unde a fost crima la buzunar, trebuie luate masuri dure de combatere a speculei inclusiv impunerea unor preturi maximale la politele RCA sub sanctiunea Puscariei !!!

    Nu stiu ce backgrownd are dl Marcu dar la asigurari nu se prea pricepe, mai deloc. Doua falimente de cand e presedinte spune ceva despre el. Faptul ca Euroins este tras la indigo dupa City inseamna ca aia de la ASF sunt complet t.a.mpiti sau c.o.rupti.

    Iar s-a reactivat handicapatul asta de soviani. Îmi amintește de câinele căruia ii mai bagi un bat prin gard și începe sa latre.

    1. Iar s-au activat asefistii plini de prostie si de bani pe salarii nesimtite. Dupa ce ca duc asigurarile in faliment si se tripleaza RCA tot ei sunt tari in gura. Obraznici, tupeisti si nulitati. Huoooo!

    Un incompetent presedinte si cu ceilalti incompetenti care il inconjoara au dus in haos piata de asigurari. Falimentul City si probabil falimentul Euroins s-au intamplat sub ochii acestor impostori platiti cu mii de euro. Ei trebuie sa raspunda penal. Soviani are dreptate.

    Astra si City ar fi trebuit sa fie learned lessons si ma surprinde cu atat mai mult falimentul Euroins. Directorul Florin Golovatic a patronat toate falimentele nu singur dar impreuna cu Misu Negritoiu si Marcu Nicu. Este un vid de supraveghere evident, greseli in lant. Cineva trebuie sa raspunda, chiar daca dl Ciolacu incearca un discurs linistitor. El ori nu intelege ce se intampla, ori e nerabdator sa deconteze politic gafele lui Golovatic& Marcu.

    Soviani a pus punctul pe i.

    „Avem încredere că instituțiile statului își vor îndeplini atribuțiile, aplicând legislația europeană și cea națională în domeniul asigurărilor, în beneficiul clienților, economiei și al societății românești, și că vor fi luate cele mai bune decizii, asigurând stabilitate și predictibilitate” a răspuns UNSAR pentru publicul Libertatea.

    Citeşte întreaga ştire: După ce în Parlament s-a anunțat „un posibil faliment” pe piața RCA, 20 de firme de asigurări cer aplicarea legii și spun că „avem încredere că instituțiile statului își vor îndeplini atribuțiile” Sa citească și fantasticul de soviani 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb