RADU SOVIANI, ÎNGRIJORAT DUPĂ ACHITAREA FOSTULUI PREŞEDINTE ASF: "Sifonarea Astra şi Carpatica Asig - la originea arestării lui Ruşanu şi hărţuirii RST MEDIA"

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 martie 2016

"Sifonarea Astra şi Carpatica Asig - la originea arestării lui Ruşanu şi hărţuirii RST MEDIA"

Fostul purtător de cuvânt al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Radu Soviani, şi-a exprimat îngrijorarea că înlăturarea sa din funcţia de la ASF, precum şi arestarea fostului preşedinte Dan Radu Ruşanu au fost orchestrate de persoane care aveau interesul să sifoneze "Astra Asigurări" şi "Carpatica Asig", potrivit unui comunicat de presă, transmis după ce instanţa l-a achitat pe Ruşanu, în dosarul Carpatica Asig-ASF.

Instanţa a decis ca Dan Radu Ruşanu, fost preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, să fie achitat de toate acuzaţiile care i se aduceau în dosarul Carpatica Asig-ASF, respectiv folosirea influenţei unei persoane care îndeplineşte o funcţie publică, favorizarea făptuitorului şi constituire de grup infracţional organizat. În dosar, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca omul de afaceri Ilie Carabulea să fie condamnat la o pedeapsă de şase ani şi jumătate. În aceeaşi cauză a fost condamnat şi Marian Mîrzac la 4 ani şi jumătate de detenţie, dar şi Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, care a primit o condamnare de un an de închisoare cu suspendare, ambii fiind foşti angajaţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară.

În acest context, Radu Soviani a decis să facă precizări despre debutul dosarului (28 ianuarie 2014), când firma sa, RST MEDIA, presta servicii de comunicare pentru ASF în urma unui contract de achiziţii publice.

"Fără a detalia aspecte ce ţin de desfăşurarea relaţiilor contractuale dintre ASF şi RST MEDIA ne exprimăm îngrijorarea cu privire la faptul că reţinerea şi arestarea preventivă a domnului Dan Radu Ruşanu (despre care instanţa Curţii de Apel a constatat că a fost reţinut, arestat preventiv şi arestat la domiciliu de la data de 25.02.2014 până la data de 26.02.2014 şi de la data de 04.03.2014 şi până la data de 08.09.2014), precum si hărţuirea RST MEDIA de către noua conducere ASF (n.r. Mişu Negriţoiu), hărţuire ce a culminat cu o aşa zisă denunţare a contractului cu RST MEDIA, nelegală în opinia noastră, au fost coordonate de persoane, care aveau un interes financiar prin acordarea timpului necesar de a sifona fondurile din societăţile Astra Asigurări şi Carpatica ASIG, astfel ca fondurile respective să intre în posesia persoanelor care au orchestrat schimbarea din functie a domnului Dan Radu-Ruşanu şi au acordat astfel doi ani societăţii ASTRA astfel încât să fie imposibilă recuperarea prejudiciului de către societate şi de către statul român", a transmis, ieri Radu Soviani. Valoarea prejudiciului în cazul ASTRA a ajuns, potrivit estimărilor DNA, la circa 795 milioane lei, iar valoarea prejudiciului în cazul Carpatica ASIG, a ajuns, potrivit invetigaţiilor DIICOT, la circa 70 de milioane de lei.

RST MEDIA sesizează în aceasta speţă o similitudine cu alte speţe din domeniul financiar, care au generat şi încă generează prejudicii bugetului de stat şi banului public.

Radu Soviani opinează că firma sa, RST MEDIA, a fost pedepsită pentru că a transmis corect datele şi informaţiile privind societăţile în cauză (încă din urmă cu 2 ani), într-o manieră corectă şi completă, ceea ce a îngreunat eforturile celor care aveau interesul nerecuperării prejudiciilor (şi amplificării lor prin continuarea manoperelor prejudicioase, chiar dacă societăţile se aflau în administrare specială, aşa cum relevă şi comunicările DIICOT şi DNA).

"Credem că împrejurările care au condus la incriminarea penală a conducerii ASF din acea perioadă au reprezentat o parte din operă, iar decizia Curţii de Apel Bucureşti, de achitare în integralitate, ne întăreşte această idee", a precizat Soviani.

Anul trecut, Radu Soviani s-a adresat instanţei, solicitând despăgubiri de 231.000 de euro de la ASF, după ce a fost dat afară, pe fondul unor neînţelegeri cu preşedintele Autorităţii, Mişu Negriţoiu.

"Este important să subliniem faptul că în litigiul prin care RST MEDIA s-a adresat Tribunalului Bucureşti în urma unei aşa zise denunţări a relaţiilor contractuale de către ASF, instanţa de fond a dat dreptate societăţii RST MEDIA şi a dispus plata de către ASF a sumelor rezultate din activitatea prestată de RST MEDIA pentru ASF, sume pe care ASF nu a dorit să le plătească (probabil ca mijloc suplimentar de presiune pentru îndepărtarea noastră din contract)", a mai spus, ieri Soviani.

Acesta apreciază că motivele reale care au stat la baza hărţuirii RST MEDIA de către conducerea ASF după data de 1 mai 2014 au fost neachiesarea RST MEDIA la solicitările exprese formulate de noua conducere de a transmite publicului informaţii vagi sau în neconcordanţă cu realitatea cu privire la societăţile Astra Asigurări şi Carpatica ASIG.

Curtea de Apel a stabilit un nou termen în dosarul falimentului Astra Asigurări, pentru 24 martie, după ce decizia din decembrie a Tribunalului Bucureşti, de a accepta cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind intrarea în faliment a companiei, a fost atacată. Compania s-a aflat în proces de redresare financiară din februarie 2014, având că administrator special KPMG Advisory.

Recent, ASF a anunţat că Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) este noul administrator temporar al Carpatica Asig, după ce Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea membrilor Consiliului de Administraţie şi ai conducerii executive a societăţii cu retragerea aprobării.

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. piticul se crede urias

    Soviani, hai sictir cu pretentiile tale de sute de mii de euro pt "purtator de cuvint" - unde [...] te crezi?!

    credibilitate 0, hai valea, ai sanse in call center! 

    Un flecar,canta pt .cine il plateste;deci M.Negritoiu va fi arestat din cauza de Sofiani...

    Misu Negritoiu este simbolul coruptiei din ASF. Face jocurile tuturor celor care au bani si stiu cum sa ii imparta cu el. De ce credeti ca firma KPMG este abonata lui ASF la administrarinsi lichidari ale firmelor de asigurari? De ce credeti ca acest personaj este atat de apropiat de Allianz si grupul VIG? Cautati urma banilor...

    Trebuia sa ceri mai mult.

    Asf cu Negritoiu de la Ing, care a fost salvata in Criza... 

    Ma intereseaza.

    1. 18 444/3/2015 ?

    Soviani saracu nu poate mai mult. Nu intelege mai mult. Asta e. Incearca si el sa manance o paine ca tmctv s-a dus dar facturile vin intruna.

    Problema mai grava pentru care vad ca nu se zbate nimeni e ca un om a stat 4 luni in puscarie nevinovat. Hello? Mai e cineva in tara asta? 500 mil de euro sa ceara despagubiri la CEDO Rusanu. 

    1. Linisteste-te, nimic nu se intampla degeaba. Nu degeaba l-au bagat, nu degeaba l-au scos si nici n-a stat degeaba, ca a lucrat la un pulover.

    " Acesta apreciază că motivele reale care au stat la baza hărţuirii RST MEDIA de către conducerea ASF după data de 1 mai 2014 au fost neachiesarea RST MEDIA la solicitările exprese formulate de noua conducere de a transmite publicului informaţii vagi sau în neconcordanţă cu realitatea cu privire la societăţile Astra Asigurări şi Carpatica ASIG." - de unde stia purtatorul de cuvant daca info erau vagi sau ca nu aveau legatura cu realitatea? Purtatorul de cuvant trebuie sa spuna cei ii spune clientul. Daca nu ii convine pleaca. Dar nu spune nasoale despre client prin presa. Deci, apelati cu incredere la acest cetatean, el e un purtator de cuvant care spune ce vrea, nu ce vrea clientul...

    1. Adica bancile ?

      Pai, n-ar trebui ca purtatorul de cuvant sa spuna adevarul?

    ASF-Misu N n-a ajuns la beci[inca] desi 2 soc. de asig.[deocamdata ] sunt in faliment.. care mai urmeaza ...

    Societatile delistate pe L151 marea majoritate n-au platit actiunile s-au nici n-au facut evaluari[ chiar si subevaluate] ,ASF n-a vazut ,n-a cunoscut..

    Ce facem cu Rusanu si cu cariera lui politica?

    Justitia zice ca omul asta e nevinovat, iar niste baieti de la DNA, daca-mi amintesc bine, i-au creat prejudicii importante. Cu ei si cu Codruta ce se intampla, platesc ei daunele ? 

    Daia o fi la prima pagina, primul articol, fiindca Soviani se ia de BNR, constant

    Mereu a vorbit prostii, si la Money Channel tot prostii vorbea, si mai era si ambitios la opinii contrare, ceea ce spune multe. 

    Omul se da mare la apa mica. 

    Facea talente mereu si isi dadea importanta. 

    Se lua si de BNR, dar cam aiurea, nu pe fond, mai mult de marketing.

    E cotat prea sus, fundamental nu se justifica. 

    1. Pentru piata de capital. E intelligent, are inima larga SI un mare defect: Nu e brutal . Cum Sa spui tu sifonare cand academia IFRS KPMG este partner official pentru implementarea contabilitxatii conform 1606 per 2002.Domnul Toader bea vin fara Biborteni, cel mult Evian si numai de calitate din rezerva 2009...

      Ce zici tu se potrivea daca pierdea procesul.

      M-ai citeste o data articolul, o sa constati ca a CASTIGAT ! 

      Haha

      cea din 2008 ii sta in maru' lui adam? 

      si in 2008 nu era necesara, altfel ne spunea domnul Isarescu. Ideea cu marul e buna , da pe noi Apostolul Andrei ne a crestinat, altfel ramaneam niiste brute pagane si astazi....

      Este actor al cazului, nu comentator.

      intre a sifona si a SCHIFONA, care e mult mai periculos deoarece reputatia este sifonata...

      Azi cuceream Germania.

    Cum sa nu inveti KUMITE cu HAHALERA asta , cum sa nu razi si B*E*L*E*S*T*I gunoaiele astea, inclusiv pa sorin freciu si pa pacurariu...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb