RAED ARAFAT: "Adeverinţa de vaccinare are o semnătură electronică, deci ea este verificabilă"

S.B.
Miscellanea / 16 martie 2021

"Adeverinţa de vaccinare are o semnătură electronică, deci ea este verificabilă"

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a explicat că adeverinţa de vaccinare are o semnătură electronică prin care se pot face verificări, dacă peroana care prezintă acest document într-adevăr s-a vaccinat împotriva COVID-19. Momentan, această adeverinţă este folosită în scop medical, informează news.ro.

"Am întrebat colegii dacă are cod QR, dar, de fapt, are o semnătură electronică, deci ea este verificabilă, asta e clar şi am întrebat chiar colegii de la INSP şi au confirmat că această hârtie unde există un număr foarte lung acolo este ca şi o formă de semnătură electronică a acestei hârtii care arată clar cine, cum şi unde este vaccinat. Deci da, este verificabilă această adeverinţă", a declarat Raed Arafat la Digi24, luni seara.

Secretarul de stat a adăugat că această adeverinţă de vaccinare este folosită pentru a scuti persoana care o deţine, să intre în carantină, la intrarea în ţară.

"Noi o folosim acum la îmbarcarea în avioane sau când intri în România să nu fii carantinat, deci este un scop medical. Noi nu o folosim ca să intri la cinamatograf, să de duci cu ea la restaurant şi aşa mai departe. Să nu ajungem la faza de a discrimina populaţia. Dar pe linie medicală, adeverinţa te scuteşte de carantină şi este un lucru normal. Aşa cum nu carantinăm persoanele care s-au îmbolnăvit în ultimele 90 de zile, dar nu în ultimele 14 zile, fără să fie vaccinate. Astea sunt nişte reguli medicale care să pună oamenii la eforturi nejustificate", a declarat Arafat.

Raed Arafat a precizat că în unele cazuri, adeverinţa de vaccinare trebuie însoţită de un test negativ de COVID-19.

"Dacă ai certificat de vaccinare se poate cere testul pentru că s-a divedit că poţi fi purtător, poţi fi infectat, dar asimptomatic. Faptul că eşti vaccinat limitează şansa de a te infecta, dar nu o anulează. Testul s-a cerut uneori comun cu certificatul de vaccinare", a declarat secretarul de stat, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Arafat bate câmpii - e o adeverință folosita in scop totalitar, pentru controlul populație pe planetă, nu are legătură cu vaccinarea.

    1. Offff...

      Nu ai mai luat pastilele ! 

      Tu ai luat prea multe, opreste-te !

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb