RAED ARAFAT: "Chiar dacă numărul cazurilor a scăzut, încă avem o presiune pe sectorul medical"

G.B
Miscellanea / 6 noiembrie 2021

Raed Arafat (sursa foto: gov.ro)

Raed Arafat (sursa foto: gov.ro)

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, astăzi, că presiunea pe sectorul medical rămâne ridicată, chiar dacă numărul cazurilor de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 a scăzut în România în ultima perioadă, potrivit Agerpres.

"La acest moment, chiar dacă numărul cazurilor a scăzut, noi încă avem o presiune pe sectorul medical, încă vin cazuri de terapie intensivă, încă ajungem la momente, cum am fost astăzi, cu zero locuri, astăzi am trimis pacienţi în Cehia şi Danemarca, patru pacienţi, doi în Cehia, doi în Danemarca, aşa că din punctul meu de vedere este un moment în care, da, e mai bine decât acum trei săptămâni, să zicem, la nivelul numărului maxim de cazuri, dar nu neapărat în sistemul medical este mai bine pe linie de impact şi pe linie de aglomeraţie în sectorul primiri urgenţe şi în sectorul terapie intensivă şi în secţiile care internează pacienţi cu COVID", a spus Arafat în cadrul "Maratonului Informării".

Arafat a afirmat că oamenii vor continua să se infecteze şi să ajungă la spital dacă nu se vaccinează şi vor dezvolta forme mai grave ale bolii.

De asemenea, el a susţinut că e prea devreme pentru a spune că se vede finalul valului 4 al pandemiei, în ciuda scăderii numărului de cazuri.

"Populaţia trebuie să înţeleagă că din aceşti 8.000 în continuare vor veni oameni care sunt în stare critică, au nevoie de oxigen, care trebuie să fie internaţi şi, din păcate, din aceşti 8.000 pe zi, o parte nu vor ieşi din spital. (...) Nu trebuie să subestimăm un lucru - şi acesta este dezinformarea şi manipularea informaţiei, într-un mod sau altul, pentru a face ca oamenii să creadă că lucrurile sunt ok şi gata şi că de fapt autorităţile exagerează", a mai spus Arafat.

"Maratonul Informării" este un eveniment dedicat sprijinului populaţiei în realizarea unei alegeri informate în privinţa vaccinării împotriva COVID-19, organizat de Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, alături de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Arabete criminal si sinistru, daca te prinde Revolutia in Romania, fii sigur ca vei ajunge sa-l cunosti imediat pe Profet! Nu cred ca-ti va da acolo cele 70 de fecioare promise, poate si pt faptul ca, stie ca preferi 70 de eunuci!

    1. Băi băiatul, du-te și trateaza-te ! Omul ăsta e printre puținii normali la cap în aceste vremuri tulburi ! Vino tu ,sau alți proști ca tine( din păcate sunteți majoritari in această țară nr.1 la Covid în Europa) cu soluții viabile și asterne-le pe hârtie!

      Efectiv dl Arafat a acționat corect dar ce să facă dacă îl sabotam? 

      Du-te tu si trateaza-te, dar mai intai ia-i pe ma-ta si pe tac-tu, caci dementza de care suferi s-a transmis pe cale ereditara! Pun pariu, ca beneficiezi si de ajutor de handicap mintal!

      da, ma, il apuca Revolutia in Romania!

      personal mi-am jurat in barba sa vin cu satarul de taiat porcul de Craciun si sa il fugaresc personal pe holurile Guvernului 

      si promisiunea e promisiune manca-ti-as!

      eu ma tin de promisiuni 

      Degeaba il trimiti sa se trateze,asta care si-a pierdut pseudonimul,e fara leac!In plus,persoanele cu boli psihice grave nu constientizeaza boala.

      Pastilele pt epilepsie ti le-ai luat astazi, avortonule? Dupa modul in care postezi, cred ca nu!

    Sub incidenta legii, desi va cadea pentru lipsa de medicamente, a spus ça sunt nocive!

    Raed, vei fi linsat pe strada de oamenii furiosi !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb