Raed Arafat consideră că medicii ar trebui să păstreze secretul şi să nu-i reclame pe pacienţii vaccinaţi ''la chiuvetă''

G.U.
Miscellanea / 5 noiembrie 2021

Raed Arafat consideră că medicii ar trebui să păstreze secretul şi să nu-i reclame pe pacienţii vaccinaţi ''la chiuvetă''

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat astăzi că medicii trebuie să păstreze secretul pacienţilor şi să nu-i reclame la Poliţie pe cei care sunt vaccinaţi "la chiuvetă", respectiv au certificate false de vaccinare, transmite Agerpres.

Prezent astăzi la o conferinţă de presă alături de oficiali din Ministerul Sănătăţii şi Educaţiei, Arafat a fost întrebat de jurnalişti de cazurile tot mai numeroase ale unor persoane care au dobândit certificate false de vaccinare, denumite în presă "vaccinarea la chiuvetă".

"Noi nu putem să garantăm sută la sută că persoanele care decedează sunt toate vaccinate real. Poate o parte sunt vaccinate real şi o parte nu. Dar acest lucru nu avem cum să-l controlăm, nu avem cum să-l stabilim, decât dacă persoana spune că de fapt nu a fost vaccinată real. Ar fi în folosul ei, măcar în perioada de tratament, să spună acest lucru. Poate că medicul altfel ia în considerare riscurile pentru persoana respectivă. Ştiţi bine că la o persoană vaccinată, care face boală, riscurile să evolueze spre o formă gravă este mult mai mic, faţă de o persoană nevaccinată. Asta poate să facă diferenţieri la aplicarea tratamentelor. Dacă persoana spune că e vaccinată şi ştie că nu este, riscă ca medicul să ia o decizie greşită şi să nu intre pe anumite scheme de tratament (...) Dacă o persoană este pozitivă şi ajunge la medic, va trebui să spună clar medicului care este statusul ei real, ca medicul să ia decizia corectă cu privire la tratament", a precizat şeful DSU.

Raed Arafat i-a îndemnat pe pacienţii care se îmbolnăvesc de COVID să spună medicilor adevărul cu privire la vaccinare, fără teama de "a se trezi cu dosar penal".

"Am zis, clar, că persoanele nevaccinate să spună medicului că sunt nevaccinate, pentru stabilirea unei scheme de tratament corecte. Medicul, clar, are obligaţia să păstreze secretul pacientului şi să nu-l reclame mai departe şi să folosească această informaţie pentru stabilirea tratamentului pacientului. Adică pacientul nu ar trebui să aibă teamă că, dacă spune medicului, atunci se va trezi pacientul cu dosar penal şi mai degrabă pacientul să spună medicului care îl tratează că totuşi nu este vaccinat corect, pentru ca medicul să stabilească care este demersul terapeutic corect", a explicat Arafat.

Şeful DSU a venit apoi cu precizări: "Vreau să mai completez ceva. Medicul, în mod normal, trebuie să păstreze secretul pacientului. Dacă pacientul decide, la un moment, să discute cu Poliţia că el a fost nevaccinat şi avea certificat fals, pacientul poate să solicite acest lucru. Dacă pacientul decide să ajute în depistarea modalităţilor şi a modului în care a fost vaccinat la chiuvetă, normal că acest lucru poate să ajute să salveze alte vieţi. Dacă el doreşte doar să anunţe medicul lui şi medicul să păstreze lucrul numai pentru partea terapeutică şi să nu meargă mai departe, medicul este obligat să păstreze secretul pacientului, din ce ştiu eu".

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. ... la nr.morților ....????

    vactinul are substanta de "contrast"!!! se poate vedea usor cine care e vaccinat (cat si cu ce vaccin daca se face o analiza mai amanuntita).

    prea multa agitatie. 

    oricum CCR a deovedit ca NECONSTITUTIONAL CE SE INTAMPLA prin piata in toata nebunia asta. 

    Mai ieri cartierul meu era plin de "batrani" ce rupeau bancile... acum e plin cartierul de mamici cu copii..... doamne iartama dar chiar nimeni nu anticipa valul de decese al batranilor? - ecu chiar pariam ca 80% din batrani prind "100" .... asa cum paria si inconstienta ministerul sanatatii care de ani de zile paturile la ati coborau spre minime grave (pana prin 2018-2019 exceptand "arsii colectiv")... 

    semnat comenturi "cretine" 

    1. poti sa faci trimitere catre o sursa (macar citat din sursa ca sa pot cauta pe net), care sa confirme ca vaccinul are substanta de contrast?

      altminteri, te afli in aceeasi categorie cu cei care afirma ca s-au depistat oxid de grafen, micro-cipuri, microorganisme cu pseudo-pode /poliflagelate si orice alte cuvinte polisilabice, pseudo-destepte care le trec prin imaginatie, dar care nu pot fi probate.

      iti multumesc anticipat pentru raspuns. 

      nu pot fi probate?

      ia cauta prostule pe google ca exista filmari, cercetari facute de personal medical si alte materiale de genul asta 

      a fi pro-vax anti-covid intr-o lume unde informatia circula atat de rapid inseamna ca nici nu stii sa folosesti new media si nici engleza nu stii ...adica doar cei prosti si praf se vaccineaza!  

      Vali, regret ca si tu te-ai radicalizat si arunci calificative ca si fanaticii de pe partea cealalta a baricadei "vacciniste".

      solicitarea mea insa era sincera si motivata de dorinta de a invata: 

      as dori un citat de la cel cu opinia 2 (sau de la tine) dintr-o sursa care sa valideze prezenta in vaccin a unor molecule tip "tag", numite de cel cu opinia 2 (substante de contrast).

      multumesc 

      Omul nu s-a radicalizat acum.

      Era demult. Este un Trol rusnac  

    Cat mai trebuie sa acceptam s sa urmam regulile acestui imostor si sarlatan.

    Sus cu el cu frangia de gat agatat pe coroana celui mai inalt Pom!! 

    1. Pentru crime impotriva umanitati exista si Tribunalul International de la Haga cu pedepse de pedepse de 25 de ani inchisoare fara drept de reducere a pedepsei sau grratiere! Momentul nu este asa departe!! Asa cafura mai departe BADITUle!!

      eeee...tribunal de la Haga.... sa vezi cum e cu tribunalul din strada cand il prind oamenii ... .tribunalul de la haga ... my ass!

      asta va fi linsat de oameni cand o sa fie prins pe strada cand se declanseaza Marile Proteste din primavara incolo 

    Dupa ce din Timisoara se anunta treaba direct in presa si pe la politie acum isi aduce aminte lumea ca medicul ar mai trebui sa pastreze si ceva confidentialitate? Oricum era o situatie ideala pentru ei: daca murea, murea ca a fost nevaccinat. Deci, mortul de vina; standard.

    1. Si-a adus aminte d-l dr Arafat de faptul ca secretul medical nu este optional, ci legiferat, incalcarea acestuia fiind insotita de ancheta din partea Colegiul Medicilor, dar si vizita la instanta pentru proces de malpraxis, daca pacientul intenteaza.

      Intrebare: ce penalitati vor primi ciripitorii (numiti pompos si 'personal medical', 'eroi din prima linie') care au uitat convenabil de obligativitatea pastrarii secretului medical, ca si de cel impus de GDPR si au povestit oricui a stat sa asculte? 

      De cand a inceput pandemia nu a existat malpraxis. S-au inchis pacientii in spital cu cheia si tot nu a fos malpraxis.

      O fi avocata poporului antipatica dar stia ea ceva cand a cerut sa fie puse postere anti-tortura. 

      E o tara de salbatici care nici nu clipesc cand lucrurile degenereaza ci merg veseli cu valul. 

      DAR, macar merge economia! Salbatici (mai) bogati. 

    vei fi linsat fraiere

    1. Trolski, iar n-ai avut bani de vodka azi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb