RAED ARAFAT: "Dacă comparaţi restricţiile din România cu restricţiile din alte ţări, România totuşi a rămas într-un mod mult mai, să zicem, echilibrat"

A.B.
Miscellanea / 7 martie 2021

"Dacă comparaţi restricţiile din România cu restricţiile din alte ţări, România totuşi a rămas într-un mod mult mai, să zicem, echilibrat"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că administratorii unor restaurante nu respectă regulile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2 şi susţine că nu se poate afirma că restaurantele nu sunt surse de infectare, întrucât puţini oameni declară exact unde au fost când se fac anchetele epidemiologice, conform News.ro.

Arafat a riterat ideea că autorităţile nu intenţionează să recurgă la "o închidere totală" a activităţilor însă vor lua la nivel zonal "măsuri de restricţie temporare care să limiteze creşterea".

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă afirmă că, având în vedere că oamenii nu declară că nu au respectat regulile când au mers la restaurant, atunci când sunt diagnosticaţi cu COVID-19, nu se poate afirma că sectorul alimentaţiei publice nu este responsabil pentru răspândirea virusului.

"Cei care se îmbolnăvesc niciodată nu vin să ne spună «am fost la restaurant şi nu am respectat regulile». Însă, din păcate, - şi aici partea de responsabilitate şi a operatorilor economici este una foarte serioasă - din păcate inclusiv ieri seară s-au văzut restaurante şi operatori economici care nu respectă regulile. S-a încercat să se pună regulă că cel care nu respectă se închide timp de două, de patru săptămâni, ca să lase pe ceilalţi care respectă regulile să meargă mai departe, nici asta nu s-a putut la acest moment la nivel legislativ. Nu putem să spunem că oamenii nu se îmbolnăvesc în restaurante, pentru că totuşi nu avem pe nimeni care vine şi declară unde a fost, dacă a fost în restaurant şi să spună că nu a respectat regulile acolo", a afirmat Raed Arafat, duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

El a explicat că au fost cazuri în care oamenii nu au mers să stea la masă, să mănânce şi să plece, ci s-au constatat cazuri în care în localuri au fost petreceri.

Raed Arafat a subliniat că restricţiile impuse de România sunt mai puţin dure decât cele din alte ţări.

"Dacă comparaţi restricţiile din România cu restricţiile din alte ţări, România totuşi a rămas într-un mod mult mai, să zicem, echilibrat. Noi nu am ajuns la niciun moment să avem închidere totală. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în alte ţări au fost închideri totale timp de patru săptămâni, în Franţa ora de intrare şi de interdicţie a circulaţiei a fost ora 18:00, nu a fost ora 23:00 cum este în România, magazinele din România au rămas deschise. (...) Clar că acest lucru a permis şi creşterile, încet-încet, a cazurilor din nou. Deci nu s-a mers către o închidere totală şi nici nu avem de gând să ajungem la o închidere totală, dar măsuri de restricţie temporare care să limiteze creşterea, care să facă se ajungă la un plafon şi să coboare din nou numărul cazurilor zilnice, asta este foarte important", a mai declarat şeful DSU.

Întrebat dacă autorităţile iau în calcul măsuri diferenţiate faţă de persoanele care au trecut prin boală, sau pentru cele vaccinate, Arafat a răspuns că "nu s-a discutat de astfel de abordare" şi că ea "poate să fie considerată discriminatorie din anumite puncte de vedere".

Raed Arafat a făcut un apel către oameni să se înscrie pentru vaccinare, explicând că doar astfel se poate ajunge la limitarea răspândirii virusului şi va permite relaxarea unor restricţii.

"La acest moment vaccinul este unica soluţie pe care o avem la îndemână şi încurajăm pe toţi care sunt a vârsta de vaccinare să se vaccineze", a adăugat Arafat.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. RAED ARAFAT:

    "Dacă comparaţi restricţiile din România cu restricţiile din alte ţări, România totuşi a rămas într-un mod mult mai, să zicem, echilibrat" 

    si asta e adevarat .  

    1. dar in acelasi timp bagarea Bucurestiului in scenariul rosu nu are treaba cu covidul

      asa cum a zis Sosoaca, are treaba cu impiedicarea protestelor.  

      e mica lor smecherie ca sa nu aiba dureri de cap cu proteste in strada.

      ce te faci insa cand... politistii se bat cu jandarmii ? :) e semn de stat slab.  

    N-are românu koaye, ar trebui iesit fără mască peste tot și purtat pancarte cu "mulțumim, timpul a expirat" și "Jos Arafat, mai du-te-n...!

    1. insotit de urarea sa ne pupe in cel mai umbrit loc al trupului!

      bai, ar fi o idee

      eu m-am saturat de circul asta cu covid 

      eu as ridica integral toate restrictiile, DAR TOATE! Si deodata!  

      ar fi un varf de cazuri si de decese si dupa aia gata. S-ar linisti toata lumea.  

      Am reveni la normalul anterior.  

      Dar stai! ... politicienii nu vor asta.  

      Pentru ca in normalul anterior aveau mai multe responsabilitati decat acum si mai putine drepturi decat acum.  

      Pentru ca a mentine o tara in alerta si in criza si in urgente si necesitatea salvarii tarii (vezi USR) .... asta permite MASURI ANORMALE ADAPTATE UNEI SITUATII APARENT ANORMALE!  

      atata zic: oamenii isi vor recastiga normalitatea nu cu vaccin, ci luptand in strada!  

      De la 2 la 2.2.....

      Sunteți internați la psihiatrie , sau trebuie să faceți acest lucru urgent.... 

      "Bancherule", mai sunteti multi sosoci pe-aici? Va dati cu parerea asa, ca si cum ati scuipa coji de seminte! Problema cu covidul nu-i ca n-ar fi o solutie sa mergem pe "scapa cine poate", problema e ca sistemul sanitar, de oriunde din lume, nu e dimensionat, mai ales ca numar de personal calificat, sa faca fata unui numar exagerat de pacienti, in special la terapie intensiva. Veniti cu tot felul de bazaconii dar nu aveti curajul sa ne spuneti ca sunteti darwinisti convinsi, nu aveti curajul sa spuneti oamenilor ca ar trebui sa lasam "natura" sa faca sel ectia intre cine moare si cine traieste! Lasati-va voi, soscei si sosocele, apropiatii sa moara! Nici sa nu sunati la ambulanta! Spuneti-le: "scuze, trebuie sa mori ca asta-i sel ectia naturala!".

      Sa se facă..!

      Sa se confiște toate averile la alde Bill Gates și din banii aia sa se facă spitale peste tot, cat vezi cu ochii...sa nu mai avem discuția asta absurda cu paturile de la ATI pentru care trebuie sa blocăm economia cu totul.. 

      Cristian, eu n-am scris de paturi la ATI, eu am scris de limite privind personalul calificat care sa aiba grija de cei internati la ATi. Sau acum vrei sa-l pui Bill sa faca copii si sa-i faca specialisti pe ATI?

      Care spitale,ca majoritatea sunt inchise,iar oamenii mor de alte boli ,lasati manipularea

      Care spitale,ca majoritatea sunt inchise,iar oamenii mor de alte boli ,lasati manipularea

      cheama vidanja sa-ti scoata kktul din cap , ca deja iti iese pe gura !

    MARS HOMALAULE, JIDAN ÎMPUȚIT, DE TOȚI GAY CARE AU FOST LA GUVERNARE ÎN CUR FUTUT.BORTELITULE ÎN CUR DUTE ȘI TE ÎNSOARĂ CA TVA AJUNS PULA LA CUR. BULANGIULE, MUIST ULE, IA O PE O SU(GE) FRAGERISTA, VĂDUVĂ NEAGRA, KO(RCITURA) VESI DE FEMEIE. BUN CUPLU CRIMINAL. ȘI NAȘI DE CUNUNIE PE CRIMINALUL ÎN SERIE (COLECTIV, PIATRA NEAMȚ, MATEI BALS) DE LA COTROCENI, W. C. UL PUBLIC AL GAY LOR DE LA BRUXELLES.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb