RAED ARAFAT, INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ (IGSU): A fost lansat ro-alert.ro, pentru alarmarea populaţiei în situaţii de urgenţă

F.B.
Politică / 15 septembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

În dimineaţa acestei zile a fost lansat de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) Sistemul RO-ALERT, care permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei în situaţii de urgenţă, conform prevederilor legale. Site-ul poate fi accesat pe adresa ro-alert.ro.

Sistemul RO-ALERT este folosit în situaţii majore în care viaţa şi sănătatea cetăţenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, ca urmare a Ordonanţei de urgenţă nr. 72 din 5 octombrie 2017.

Mod de funcţionare

Pentru a difuza un mesaj de avertizare populaţiei, operatorul Sistemului RO-ALERT are la dispoziţie o hartă digitală pe care poate selecta/desena zona în care trebuie transmisă avertizarea.

Difuzarea mesajului de avertizare

Conţinutul mesajului de avertizare şi informaţiile legate de zona în care acesta trebuie difuzate sunt transportate prin legături private de interconectare a Sistemului RO-ALERT cu reţelele operatorilor de telefonie mobilă.

Tehnologia Cell Broadcast, pe care se bazează Sistemul RO-ALERT, permite ca antenele de comunicaţii mobile din zona selectată să difuzeze mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile care funcţionează în aria de acoperire a acestora. Numele şi numărul de telefon ale utilizatorilor telefoanelor mobile nu sunt necesare, aşadar rămân necunoscute.

Alte informaţii referitoare la avertizarea unei situaţii de urgenţă difuzate reţelelor de comunicaţii mobile includ valabilitatea mesajelor şi numărul de redifuzari. Un telefon mobil care a recepţionat un mesaj de avertizare nu va mai primi repetări ale aceluiaşi mesaj.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. N-ar merge la REVEREND pt. VOTUL ELECTRONIC : stil SMS ; și la plebiscit,feed back de la electorat INSTANT ...

    Este fals. Eu nu am primit nici un mesaj test si nimic altceva !!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb