RAETCHI: "Îi solicit lui Marcel Ciolacu să nu mai boicoteze interesele militarilor"

J.P.
Politică / 17 august 2020

"Îi solicit lui Marcel Ciolacu să nu mai boicoteze interesele militarilor"

Noua lege a pensiilor militare, susţinută de MApN, este blocată de PSD, acuză deputatul PNL Ovidiu Raetchi, vicepreşedinte al Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, conform Digi24.

"Se împlineşte o lună de când partidul lui Marcel Ciolacu blochează în Comisia de Apărare o nouă lege a pensiilor pentru militari. Amânări peste amânări, amendamente introduse în ultima clipă, şicane în complicitate cu specialistul în muncă al PSD, cunoscut publicului larg drept "viteazul din shaormerie".

Vorbim despre o lege care corectează multe nedreptăţi, pe care militarii o sprijină şi o aşteaptă de ani de zile. O lege pentru care MApN s-a luptat constant şi care are suportul ministrului Ciuca - un veteran din teatrele de operaţii care, spre deosebire de Ciolacu, ştie exact ce trebuie facut pentru Armată.

De ce face PSD asta? De ce nu doreşte un sistem mai echitabil pentru seniori militari? Pe cine protejează? Vrea să amâne la nesfârşit corijarea nedreptăţilor din sistem pentru ca partidul roşu (cândva roşu, de fapt, acum ascuns pe afişe sub albastru sau roz, de ruşine) să-şi poata asuma cândva meritele de unul singur?

Îi solicit lui Marcel Ciolacu să nu mai boicoteze interesele militarilor români şi să asigure mâine, în Comisia pentru Apărare a Camerei Deputaţilor, adoptarea noii legi a pensiilor militare în forma sprijinită de MApN", a declarat Ovidiu Raetchi.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Bulibaso, vezi ca iti trimite un mesaj de avertizare de la sefi, colegul tau de Unitate, deci ar fi bine sa te conformezi! Adica un "shalom" pt "sokeres" !

    Domnule, constant, in ultimii ani, prin vocea d-vostra si uneori a presedintelui PNL, declarativ, ati fost de partea militarilor din Armata Romaniei din rezerva si retragere. Acest lucru va face cinste. Insa concret nu s-a facut nimic.

    Mizeria care s-a facut in legatura cu Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, precum si discriminarile la care sunt supusi unii fostii militari care au ajuns la batranete trebuie sa inceteze.  

    Legea pe care Parlamentul Romaniei a adoptat-o in iunie 2015 a fost buna. Ea putea fi pusa la punct pana la intrarea ei in vigoare la 1 ian 2016 daca au fost probleme. Insa spiritul si litera Legii 223 au fost didtruse prin OUG 57/2015. Apoi dupa OUG. 59/2017 al d-nei Vasilescu din PSD, legea a devenit nefunctionala. Principii din aceasta lege nu-si mai gasesc reglementarea prin prevederile legii. . Intre pensionarii cu aceiasi situatie juridica legea nu mai asigura egalitatea de tratament. Legea nu mai este una pentru toti. Cuantumul pensiilor militare stabilite, este in functie de data iesirii din sistem si nu conform functiei, gradului si vechimii avute. 

    Este o mare speranta declaratia de astazi. O noua lege a pensiilor militare (daca aceasta se vrea) va pune probabil capat nemultumirilor. 

    Oricum, Presedintele Romaniei, Parlamentul Romaniei, vor trebuii sa puna in ordine problema legii pensiilor militare, chiar daca Ciolacu si PSD vor dorii continuarea persecutarii militarilor din rezerva si retragere si se vor opune si acum rezolvarii acestei situatii,care este evident in conflict cu prevederile Constitutiei Romaniei si cu legile tarii.  

    Cineva, candva tot va vedea ca asa nu se poate, ca nu asa se face o lege.

    O Lege privind "pensiile militare de stat" ale militarilor Armatei Romane din rezerva si retragere.  

    1. În ultimii 100 de ani o bătălie în care nu v-ați făcut de râs Imi spuneți si mie ? Procentual, fata de salariul mediu,aveti cele mai mari salarii si mai ales pensii din Europa! Procentual avem cei mai mulți generali. Pentru armata noastra20 de generali ar fi mai mult decat suficient . Nu fac referire aici la soldații din afară

      Să vă fie rușine niciodată nu ati cerut cu prioritate pensii pentru soldații din al doilea război mondial. Cum e posibil ca un ticălos de așa zis revoluționar de1 oră să câștige așa mult! 

      Sunteti slab pregatit. Nu cunoasteti specificul militar. Sunteti sub orice critica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb