RAEŢCHI (PNL): "Dragnea ar trebui să-i ceară demisia lui Şova din Parlament şi să îl excludă din PSD"

Adina Lateş
Politică / 20 noiembrie 2015

În contextul în care DNA a solicitat, din nou, reţinerea şi arestarea senatorului PSD Dan Şova, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi i-a solicitat lui Liviu Dragnea, prin intermediul unui comunicat de presă, să îi ceară demisia lui Şova din Parlament şi să îl excludă din partid.

"Dacă tot pretinde că este reformatorul PSD, Liviu Dragnea trebuie să facă un singur lucru: să îi ceară colegului său de partid, Dan Şova, demisia din Parlament şi să îl excludă din partid. Nu mai are sens să mai asistăm- cel mai probabil, săptămâna viitoare - la un nou spectacol cu mir, rugăminţi, vot secret sau bile lipsă, după ce, în urmă cu câteva luni, acelaşi Şova a fost protagonistul celei mai jenante fugi de DNA. Cam asta spunea Liviu Dragnea după ce a fost ales în funcţia de preşedinte al PSD: «Membrii noştri de partid sunt oameni serioşi, cinstiţi şi responsabili, sunt oameni care muncesc din greu şi sunt respectaţi în comunităţile lor. (...) Ei nu sunt nici baroni, nici corupţi, nici comunişti şi PSD este în primul rând partidul lor». Liviu Dragnea poate să ne demonstreze că într-adevăr, nu îi protejează pe cei suspecţi de corupţie prin delimitarea urgentă şi radicală de Dan Şova. Dacă a înţeles ceva din protestele de stradă de acum 2 săptămâni şi dacă îşi asumă faptul că partidele au nevoie de o reformă internă temeinică, preşedintele PSD trebuie să renunţe la protejarea unor corupţi pentru că au carnet de partid sau le este teamă de ce ar putea spune procurorilor DNA. În cazul în care Dragnea va refuza să ceară demisia din Parlament a lui Dan Şova, este clar că partenerii PSD sunt corupţii, nu oamenii cinstiţi şi responsabili", a declarat deputatul PNL.

Liberalul a mai spus că PSD poate arăta că vrea să se reformeze dacă va susţine şi vota proiectul de lege privind simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii, precum şi dacă sprijină Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

"Nu putem să trecem de la un vot pe ridicarea imunităţii la un alt vot pe ridicarea imunităţii unui parlamentar la fiecare două săptămâni. Tot acest proces care umileşte de fiecare dată Parlamentul României are o soluţie simplă: simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii, PNL având depus un proiect de lege în acest sens. De asemenea, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate care a fost înfiinţată, prin votul Camerei, în urmă cu o săptămână, trebuie să devină funcţională, eficientă şi performantă, în timp foarte scurt. Cele două proiecte sunt vitale pentru justiţia şi societatea românească şi au nevoie inclusiv de sprijinul PSD. PSD trebuie să înceteze să facă ceea ce trebuie doar la presiunea străzii, de frică, o dată pe an, pentru ca apoi să revină la vechile şi proastele obiceiuri. Nu mai vrem să vedem o reactivare a coaliţiei împotriva justiţiei în Parlament: Dragnea trebuie să îi ceară lui Şova să plece din Parlament, pentru a nu mai fi protejat de imunitatea parlamentară, şi să fie exclus din PSD", a conchis Raeţchi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Credeam ,dupa revolutie,ca numai legea ni se va impune, ca vom gandi cu capetele noastre,ca nu vom mai primi " indicatii( pe care tot felul de prosti simpt nevoia sa le dea)Oare PNL-ul (cu Gorghiu si Blaga )e un partid liberal?! CRED ca e mai liberal partidul lui Tariceanu(fara mahalagisme ,manipulari, galagie degeaba ,fara sa stea cu ochiul in ograda altuia,cu discutii pe subiect,e.tc.,

    1. Se pare ca ai imbratisat lozinca: Crede si nu cerceta.

      Ia incearca si cerceteaza putin.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb