Raiffeisen Bank International - profit net în creştere cu 141,5%

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 aprilie 2011

Raiffeisen Bank International - profit net în creştere cu 141,5%

Raiffeisen Bank International a raportat un profit de 1,1 miliarde de euro, în 2010, în creştere cu 141,5% faţă de anul precedent, potrivit unui comunicat al băncii.

Rezultatele se bazează pe faptul că provizioanele nete au scăzut cu 46,5%, până la 1,19 miliarde de euro şi a existat o influenţă semnificativă privind impozitul pe profit.

"Acesta a fost mai mic, în ciuda creşterii cu 58% a profitului net, în special ca urmare a impozitului pe profit amânat, provenind din recunoaşterea pierderii fiscale reportate în Austria, de 120 milioane euro şi a schimbărilor legislaţiei fiscale din Ucraina (26 milioane) euro", se arată în comunicat.

Profitul Raiffeisen Bank International, înainte de impozitare, a crescut, anul trecut, cu 62,9%, până la 1,2 miliarde de euro.

"2010 a fost un an decisiv, atât pentru organizaţia noastră, cât şi petru piaţa noastră primară: Europa Centrală şi de Est. În ciuda costurilor suplimentare importante pe care le-a presupus fuziunea, Raiffeisen Bank International a reuşit să raporteze pentru primul său an financiar un profit mai mult decât satisfăcător, de peste un miliard de euro", a declarat Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen Bank International, se arată în comunicat.

Venitul operaţional a scăzut la 2,4 miliarde de euro, ca rezultat al unor cheltuieli generale administrative mai mari şi al taxei bancare din Ungaria, care intră în categoria altor venituri operaţionale nete.

Venitul net din dobânzi a ajuns, în 2010, la nivelul de 3,5 miliarde de euro, în creştere cu 9% faţă de anul precedent, iar venitul net din taxe şi comisioane a urcat la 1,4 miliarde de euro.

După o scădere cu 14% înregistrată în 2009 datorită măsurilor de reducere a costurilor şi a influenţelor valutare, anul trecut cheltuielile administrative generale au cres-cut cu 10%, până la 2,9 miliarde de euro, potrivit comunicatului. Spre deosebire de anul trecut, aprecierea cursului de schimb a contribuit la creşterea cheltuielilor administrative generale.

Rentabilitatea capitalului înainte de impozitare s-a îmbunătăţit cu 4,2 puncte procentuale an la an, până la 13,7%.

Rata capitalului propriu de bază disponibil, total, a crescut cu 0,4 puncte procentuale an la an, până la 8,9%, în timp ce rata capitalului propriu disponibil, total, a crescut cu 0,3 puncte procentuale, până la 9,7%.

Câştigul pe acţiune a fost de 4,56 euro, în 2010, mai mult cu 3,27 euro, faţă de 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb