Aflat la cea de-a doua ediţie, programul de educaţie antreprenorială Startup Studio by Factory revine anul acesta cu noutăţi, pentru a susţine antreprenorii la început de drum să-şi lanseze produse şi servicii inovatoare în piaţă, conform unui comunicat de presă. Cele mai creative idei de business sunt dezbătute alături de mentori şi specialişti în business pentru a pleca la drum cu şanse de reuşită mai mari în atragerea de finanţare, clienţi şi investitori.
Startup Studio by Factory este răspunsul băncii la nevoia de know-how şi mentorat a antreprenorilor români, facilitându-le accesul gratuit la o structură de curs integrată care cuprinde şedinţe teoretice şi practice de Design Thinking şi Business Model Generation, workshop-uri şi sesiuni de mentorat cu experţi în domeniu. La finalul programului, antreprenorii cu cele mai bune idei de afaceri pot obţine finanţarea factory by RAIFFEISEN BANK, un credit de până la 50.000 de euro, pentru a-şi implementa planul de afaceri.
"Anul acesta, ne dorim să le oferim participanţilor din Startup Studio by Factory o experienţă completă, care să îi pregătească pentru călătoria pe care o vor începe în antreprenoriat. Toate cele trei module au fost special conturate astfel încât participanţii să deprindă cunoştinţele necesare pentru a-şi construi un plan de afaceri solid şi pentru a identifica în mod corect cele mai bune oportunităţi de dezvoltare pentru business-ul lor. Ne bucurăm sa avem alaturi echipa Impact Hub Bucharest şi să sprijinim împreună antreprenorii cu potenţial şi cu idei inovatoare", a declarat Raluca Nicolescu, Director lMM Raiffeisen Bank.
Potrivit sursei citate, durata de desfăşurare a programului de educaţie antreprenorială este de trei saptămâni., iar participanţii vor putea să acumuleze informaţii, astfel:
- în modulul de Design Thinking, participanţii vor descoperi alături de facilitatori şi antreprenori cu experienţă cum să aplice metodologia Design Thinking pentru a-şi dezvolta ideea şi pentru a se asigura că aceasta răspunde unei probleme reale pentru un segment bine definit de clienţi;
- în modulul de Business Modelling, antreprenorii au access la un instrument de planificare strategică - Business Model Canvas, care îi ajută să-şi structureze propunerea de afaceri - în detaliu şi să adreseze principalele elemente necesare pentru lansarea ideii lor în piaţă;
În plus, pregătirea va fi completată de sesiunea de exersare a unei prezentari, unde antreprenorii vor avea oportunitatea să îşi îmbunătăţească modul în care îşi susţin ideiile de business. Astfel, în cadrul unor sesiuni practice de grup, participanţii vor primi feedback de la experţii Raiffeisen Bank şi Impact Hub Bucharest. Această experienţă le va spori şansele să obţină finanţarea factory de 50.000 euro. în plus, cei care accesează creditul factory şi au nevoie de capital suplimentar pentru afacerea lor, vor avea oportunitatea să îşi prezinte ideea în faţa unui grup de investitori.
Înscrierile sunt deschise până pe 20 mai. În cadrul formularului de aplicare, antreprenorii vor putea alege la care din cele două sesiuni ale modului vor participa: în mai - iunie sau în octombrie - noiembrie 2022. De asemenea, toţi cei care au deja o idee de afaceri şi vor să aplice doar pentru finanţare se pot înscrie în programul de creditare factory by RAIFFEISEN BANK pe tot parcursul anului.
"Ca să devină sustenabile şi să aibă toate resursele pentru scalare la momentul potrivit, afacerile la început de drum au nevoie de claritate şi sprijin. Acesta este motivul pentru care am gândit o experienţă educaţională bazată pe interacţiunea noastră cu mii de antreprenori români din programele Impact Hub Bucharest - cu un focus pronunţat pentru practică, testare şi rafinare a celor mai importante componente ale business-ului." a transmis Vlad Craioveanu, Managing Partner Impact Hub Bucharest.
• Peste 50 de mentori au fost implicaţi în prima ediţie a laboratorului de inovaţie
Prima ediţie a modului Startup Studio by Factory a adus la un loc 144 de participanţi în cele două sesiuni de înscriere şi 300 de ore de mentorat cu peste 50 de mentori executivi de top şi fondatori ai unor companii de succes.
Industriile cu cele mai multe idei de afaceri din prima ediţie Startup Studio by Factory au fost cea a serviciilor (23%), de IT&C (17%), de producţie (13%) şi de educaţie (12%); urmate de industriile de sănătate (10%), de agricultură (8%) şi de construcţii (5%).
Totodată, sustenabilitatea a fost un element de interes pentru participanţi - 8% din ideile de business din componenta educaţională au propus soluţii prietenoase pentru mediul înconjurător, prin valorificarea surplusului de alimente sau deşeuri agricole, sau prin încurajarea mobilităţii urbane.