"Raiffeisen Capital Management" a atras două milioane de euro în 11 fonduri

R.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 septembrie 2007

Raiffeisen Capital Management a reuşit să atragă peste două milioane de euro de la investitori, până la 31 august, în cele 11 fonduri de investiţii lansate pe piaţa românească, care fac plasamente pe pieţele internaţionale. Raiffeisen Capital Management este cel mai mare fond de investiţii din Austria, cu o cotă de piaţă de 23,4 la sută şi active de 45 miliarde euro.

Piaţa românească a fondurilor este una incipientă, însă poate deveni una dinamică, iar investiţiile în fonduri vor creşte puternic, apreciază oficiali ai Raiffesen Asset Management Româ­nia. "România va creşte. În acest moment fondurile de investiţii reprezintă 0,2 la sută din PIB, dar în următorii cinci ani vor ajunge la 5 la sută din PIB, cu o valoare investită ce va depăşi 7 miliarde de euro", a declarat ieri şeful Diviziei de Trezorerie al Raiffeisen Bank, James Stewart, citat de Rompres.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Raiffeisen Capital Management, Mathias Bauer, a precizat că ţinta RCM pe pieţele emergente şi celelalte pieţe din regiune, până în 2015, este de 100 de miliarde euro, investiţi în fonduri, din care 40 la sută să reprezinte clienţi internaţionali.

Distribuţia unităţilor de fond se va realiza prin sucursalele Raiffeisen Bank, iar plasamentele vor fi făcute pe pieţe externe.

Acţionarii Raiffeisen Capital Management sunt Banca Centrală Raiffeisen Austria AG, cu 50 la sută din acţiuni, şi alte bănci regionale ale Raiffeisen cu 50 la sută din acţiuni. RCM are un capital social de 15 milioane euro. Fondul administra, la 31 iulie, 40 de miliarde de euro, din care 17,6 miliarde euro fonduri publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb