Raiffeisen îşi menţine angajamentul faţă de Rusia şi vrea să facă achiziţii pe pieţele unde operează

I.M.
Bănci-Asigurări / 13 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Raiffeisen Bank International (RBI) ia în considerare achiziţii, pentru a se extinde pe principalele sale pieţe, şi îşi menţine angajamentul faţă de Rusia, după ce s-a confruntat cu acuzaţii legate de spălare de bani, transmite Reuters.

Creditorul austriac, care operează în estul Europei - din Balcani până în Rusia - vrea să fie activ în procesul de consolidare bancară care este în desfăşurare în unele ţări, a afirmat miercuri directorul general Johann Strobl, în raportul anual al RBI.

"Aceasta ar putea determina potenţiale achiziţii de portofolii sau mici bănci dacă vor apărea oportunităţi convenabile iar preţul va fi corect", a precizat şeful Raiffeisen.

Acesta a dat asigurări că Rusia "este şi va rămâne o piaţă importantă pentru RBI".

Raiffeisen este unul din cei mai mari creditori străini din Rusia iar de la apariţia acuzaţiilor de spălare de bani, în 5 martie, a pierdut peste un miliard de euro din capitalizarea bursieră

Banca a precizat că "nu cunoaşte foarte bine acuzaţiile concrete şi nu are informaţii suplimentare privind conţinutul plângerii", iar în prezent efectuează o investigaţie internă.

Luna aceasta au apărut în presă articole referitoare la implicarea acestor bănci într-o reţea de spălare de bani prin care au trecut miliarde de euro provenite din Rusia.

Articolul publicat de reţeaua internaţională de jurnalişti de investigaţie OCCRP, pe baza unor scurgeri de documente, arată că tranzacţii în valoare de peste 470 miliarde de dolari au fost trimise prin intermediul a 1,3 milioane transferuri bancare de la 233.000 de companii.

Procurorii anti-corupţie din Austria analizează acuzaţiile de spălare de bani, a anunţat un purtător de cuvânt al procuraturii atunci când a fost întrebat despre articolele din presă.

Articolul OCCRP susţine că tranzacţiile au provenite de la Troika Dialog, odată una din cele mai mari bănci de investiţii private din Rusia, şi au implicat o bancă lituaniană utilizată pentru a direcţiona fonduri spre bănci din Olanda, Austria şi Germania, printre altele. Graţie unei companii fantomă aflată în centrul operaţiunii, Troika Dialog a putut transfera 4,6 miliarde dolari în sistem şi 4,8 miliarde euro în afara sistemului între 2006 şi începutul lui 2013, susţine articolul publicat de OCCRP. Printre instituţiile care au acţionat în contrapartidă în aceste tranzacţii sunt o serie de mari bănci occidentale precum Citigroup, Raiffeisen şi Deutsche Bank.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb