Raiffeisen va avea nevoie de o majorare de capital pentru a îndeplini normele Basel III

A.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 februarie 2011

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International va avea nevoie, la un moment dat, de o majorare de capital ca urmare a planurilor sale de expansiune şi a noilor norme globale de capital Basel III, a declarat ieri pentru un cotidian austriac unul din directorii băncii, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Raiffeisen Bank International, prezentă şi pe piaţa din România, este ferm angajată faţă de regiunea Europei Centrale şi de Est pe care o consideră "motorul creşterii Europei", a declarat avocatul general al RBI, Christian Konrad, pentru Wirtschaftsblatt.

"În contextul planurilor noastre de creştere şi a normelor Basel III cu siguranţă va avea loc o majorare de capital", a spus Christian Konrad, fără a oferi alte detalii.

În schimb, într-un comunicat de presă, Raiffeisen Bank International şi-a reiterat poziţia că nu are de gând să lanseze în curând o vânzarea de acţiuni.

"Ne menţinem punctul de vedere că nu luăm în considerare o majorare de capital pe termen scurt. Cu toa-te acestea, în funcţie de evoluţia afacerilor RBI, o majorare de capital ar putea fi luată în considerare la un anumit moment în viitor", informea-ză RBI.

De asemenea, Christian Konrad, care este şi preşedintele consiliului de supervizare la Raiffeisen Zentralbank (RZB), firma mamă a RBI, a anunţat că banca va plăti la timp ajutoarele de stat în valoare de 1,75 miliarde de euro pe care l-a primit în 2009.

"Există un angajament foarte clar cu privire la rambursarea ajutoarelor în decurs de cinci ani şi noi vom res-pecta acest termen. În ceea ce priveşte speculaţiile referitoare la o rambursare anticipată, nu mă gândesc prea mult la acest lucru, mai ales având în vedere situaţia finanţelor publice", a declarat Chris-tian Konrad.

Joia trecută, Raiffeisen Bank International a anunţat că achiziţionează 70 la sută din pachetul de acţiuni al băncii poloneze Polbank, într-o tranzacţie de 490 milioane euro cash.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb