RALUCA TURCAN: "Continuăm efortul pentru a obţine un guvern de dreapta şi avem această datorie să încercăm"

Andrei Stan
Politică / 18 decembrie 2016

Raluca Turcan (Sursa foto: Facebook)

Raluca Turcan (Sursa foto: Facebook)

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal (PNL), Raluca Turcan, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că negocierile pentru formarea unui guvern de dreapta continuă, spunând că este "un efort, un proces de negociere" şi că liberalii au datoria să încerce.

Raluca Turcan a fost întrebată, după ceremonia înmânării mandatelor de parlamentari pentru cei nouă senatori şi deputaţi din judeţ, dacă mai există vreo şansă pentru formarea unui guvern de dreapta, relatează News.ro.

Raluca Turcan a răspuns: "Oamenii au nevoie de dezvoltare, de bunăstare şi, pentru a obţine lucrul acesta, au nevoie de o guvernare responsabilă. Din nefericire, programul economic al PSD nu este sustenabil, ascunde în spate creşteri de taxe şi impozite. Programul economic al PSD nu poate să aducă acea bunăstare pe care oamenii o aşteaptă şi acea dezvoltare de care avem nevoie. Aşadar, cred că avem acea datorie să oferim României un program de guvernare de dreapta, un program sustenabil, care să unească şi oamenii şi ideile şi proiectele pentru ca România să aibă o şansă de a se dezvolta în mod sustenabil".

Liderul interimar al PNL a adăugat că liberalii respectă votul primit de PSD, dar că nu poate fi ignorat absenteismul precum şi faptul că "matematic" există posibilitatea formării unei forţe de dreapta în Parlament.

Turcan a mai spus: "Mai urmărim şi o clarificare pentru că oamenii au nevoie ca de aer de un comportament onest din partea oamenilor politici. Acest comportament onest înseamnă să nu-i amăgeşti, îmseamnă să le oferi soluţii care pot fi susţinute şi să faci un efort constant pe o perioadă mai lungă de timp. Vă dau exemple pe Educaţie. L-am auzit pe preşedintele PSD Dragnea spunând că va oferi creşe şi grădiniţe, alimentaţie în şcoli, after-school. Toate sunt proiecte pe care le-au respins constant patru ani de zile şi au invocat inclusiv lipsa resurselor financiare. Tot preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că este imposibil să aloci Educaţiei 6% din PIB. Deci, este un nonsens, este o fractură de logică şi este o perpetuare a fraudei de încredere cu care, din nefericire, PSD a câştigat aceste alegeri. E adevărat, PSD a primit un vot important şi PNL respectă votul primit, dar, în acelaşi timp, nu poţi să nu te gândeşti că a existat un absenteism important şi la faptul că, matematic, dacă valorile şi principiile de dreapta, obiectivele de dezvoltare pe termen lung ale României ar fi respectate, există posibilitatea unei forţe politice în Parlament".

Întrebată dacă necogierile pentru formarea unui guvern de dreapta continuă, Raluca Turcan a răspuns că liberalii au datoria să încerce.

Aceasta a precizat: "Continuăm efortul pentru a obţine un guvern de dreapta. Este un efort, un proces de negociere şi avem această datorie să încercăm. Atâta timp cât nu crezi în soluţiile pe care cineva le propune pentru oameni, ai această datorie, pentru oameni, să încerci continuarea, chiar dacă pare greu, chiar dacă există tot felul de intoxicări în spaţiul public".

Liderul liberal a mai afirmat, răspunzând unei întrebări, că "au fost discuţii informale cu toate partidele şi nu s-au promis funcţii".

PNL încearcă, astfel, să adune oamenii în jurul unui scop comun, acela de a da o guvernare "sănătoasă şi solidă", a punctat Raluca Turcan.

Turcan: "Lui Tăriceanu nu i s-a propus preşedinţia PNL"

Preşedintele interimar al PNL a mai declarat sâmbătă că nu i s-a propus liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, să preia preşedinţia partidului.

Raluca Turcan a subliniat, citată de Agerpres: "Am văzut intoxicări plecând de la propunerea pentru şefia Partidului Naţional Liberal către Călin Popescu Tăriceanu, până la o aşa-zisă disperare clamată de domnul Dragnea. Nimic din aceste lucruri nu este adevărat".

PNL se poate relansa, în urma deciziilor luate după rezultatele de la alegerile parlamentare, a mai arătat liderul liberal, după ceremonia de înmânare a certificatelor de parlamentari organizată la Sibiu.

Turcan a precizat: "PNL se poate relansa. A luat nişte decizii uitându-se spre rezultatele şi performanţele electorale pe care le-am obţinut. PNL Sibiu a obţinut cel mai mare procent pe ţară şi a câştigat detaşat competiţia în faţa PSD şi eu cred că acest proiect al PNL Sibiu ar putea fi urmărit şi la nivel naţional".

Raluca Turcan a adăugat că are datoria de a oferi partidului şi la nivel naţional un astfel de proiect de dezvoltare politică, ca cel al filialei de la Sibiu, pentru o ţară "sănătoasă" din punct de vedere economic şi cu bunăstare pentru cetăţeni.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. voi chiar v-ati pierdut uzul ratiunii? N-ar fi mai bine sa va vedeti de treaba, sa salvati ce se mai poate si sa lasati guvernarea altora, care, daca vreu, pot sa asigure o guvernare stabila si corecta. Iar daca nu vreau si trintesc iar Romania de gard, indata se trezesc buimaci din somnul adinc tinerii frumosi si liberi si le iau cornul si laptele de la gura.

    Astia sunt dusi cu pluta?Trebuia sa se preocupe ininte de alegeri.Cine se poate relansa,PNL sau PDL?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb