RALUCA TURCAN:  "Joaca Vioricăi Dăncilă de-a guvernarea se apropie de final"

M.I.
Politică / 18 septembrie 2019

Raluca Turcan (Sursă foto: Twitter)

Raluca Turcan (Sursă foto: Twitter)

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, afirmă, în urma deciziei CCR, că joaca Vioricăi Dăncilă de-a guvernarea se apropie de final şi că premierul este obligat să vină de urgenţă în Parlament pentru validare.

"Joaca Vioricăi Dăncilă de-a guvernarea se apropie de final. Premierul este obligat să vină de urgenţă în Parlament pentru validare! CCR a dat astăzi scris, negru pe alb, ceea ce opoziţia a solicitat, încă din ziua când PSD a rămas singur la guvernare. În momentul în care şi-a schimbat configuraţia politică, Executivul condus de Viorica Dăncilă trebuie supus votului de validare în Parlament. Este singura cale posibilă, alta nu există", a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Raluca Turcan spune că Viorica Dăncilă a prelungit voit această criză, prin tot felul de tertipuri, doar pentru a mai sta, măcar un pic, la putere, informează News.ro.

"În realitate, este vorba de un Executiv fără susţinere în Parlament, un Guvern fără legitimitate care trebuie să plece cât mai curând posibil! PNL, împreună cu celelalte partide de opoziţie, şi-a asumat drept obiectiv politic principal debarcarea acestui guvern nociv pentru ţară. Din acest motiv, în zilele următoare, vom finaliza demersurile pentru depunerea moţiunii de cenzură", mai declară Turcan.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea premierului pe tema refuzului preşedintelui de a numi miniştri interimari. Curtea Constituţională a stabilit că preşedintele trebuie să numească interimarii propuşi de premier, dar precizează că premierul trebuie să meargă în Parlament pentru remaniere, urmare a retragerii ALDE de la guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă îi cere preşedintelui Klaus Iohannis ca, în urma deciziei CCR, să semneze de îndată decretele de revocare a miniştrilor remaniaţi şi "să îşi îndeplinească atribuţiile respectând Constituţia pe care, în ultima perioadă, a călcat-o în picioare în mod conştient".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că premierul este obligat să meargă în faţa Parlamentului pentru votul de încredere, iar blocajele privind revocările şi numirea interimarilor sunt generate de refuzul premierului de a merge în Parlament. Preşedintele Iohannis a spus că, în ceea ce priveşte deciziile care îl privesc pe el, va hotărî după publicarea motivării CCR şi analiza acesteia.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. La ce bataie a-ti luat azi in Parlament unde PSD A AVUT MAJORITATE CLARA mi-ar fii rusine sa mai vorbesc mimozo.Ai vazut pe IORDACHE ce radea cu gura pana la urechi? Nu intelegi nimic/ Epoca Dragnea revine si tu te bucuri usl-isto

    1. Go to school

      Sunt profesor bai schooola.Unde-i problema? Sau mai bine intreb,tu ca postac castigi salariul minim???

    Sunt de dreapta, dar ma ingrozesc cand ma gandesc ca ar putea ajunge PNL-ul la putere cu asa exponenti: Orban, Turcan, etc......Am votat cu taranistii cand inca traia seniorul Coposu si cu PNL dupa ce a murit Corneliu Coposu, desi nu mi s-a parut niciodata ca Radu Campeanu avea ceva concret de spus; insa am votat dreapta tot timpul de-a lungul anilor. Nu mi-a fost niciodata mai rusine cu dreapta ca acum. Stiu ca ma va injura lumea dar am s-o spun de-a dreptul: nu mai votez dreapta/stanga; voi vota omul care-mi place. Treaba este ca cei care par ca vor binele tarii - atat cat se poate decela acest lucru si cu interferentele si subiectivismul de rigoare-, nu sunt in aceeasi tabara. Iohannis e ok pentru ca nu este presedinte ''jucator''. Ciolos e ok, desi saracu' e sters si n-are pic de ch arisma. Barna nu e ok, pentru ca da cu batzul in toata lumea. Catalin Ivan de la PSD mi se pare ok, chiar si pentru ca a avut curajul sa-si infrunte propriul lider cand acesta o luase razna, adica tot timpul; ceea ce nu inseamna neaparat ca ar fi un bun lider, dar cred ca inclusiv PSD-ul ar putea avea oameni buni, insa cumva nu ajung in fata. Fratilor, nu ma injurati degeaba pentru parerile de mai sus; cine sta un pic si chibzuieste si se gandeste la binele tarii si nu la emotiile lui, va vedea ca trebuie schimbata paradigma: omul-nu partidul ! Ce bine ar fi daca noi oamenii de rand nu ne-am mai injura intre noi ci am da mana , dreapta cu stanga, ca sa scoatem tara din necaz. Atentie, nu zic ca cei enumerati sunt Feti-Frumosi, ci doar ca , pe o scara ideala, prefer minus 100 decat minus 1000.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb